Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен шум под таблото на JIMNY?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странен шум под таблото на JIMNY?

Колеги има ново джимни 2007 г. Вече на 12 000 км. От скоро долавям странен шум като хлопане на пластмаса под таблото на волана, вляво от педалите. Погледнах отдолу - магистрални пътища с кабели, предпазители и май борд компютъра. Опипах всичко едно по едно, но луфтове не намерих. Хлопането се усеща само пир друсане и минаване през неравности, включително и в града.

Помогнете, от какво ще да е ?

До: Странен шум под таблото на JIMNY?

Компютъра е отдясно под жабката .В ляво няма почти нищо, дето да се клати. Сигурен ли си, че шума идва от таблото а не отвън? Да не ти трака дистанционното на алармата и да те лъже?
    [IMG]http://htftp.domainbg.com/MARINHAKER/MARINHAKER/marin2.JPG[/IMG]

Коментар

Алармата ми е интегрирана в ключа, така че не може да е там А относно компютъра съм почти сигутен, че е от ляво. Става въпрос за джимни от фейс лифта от 2006 нататък, не с лостчето за превключване на 4х4, а бутоните. Имат разлика! А за шума, наистина е от таблото, защото под капака там няма нищо освен спирачната помпа. Не знам от какво ще да е, а и още е доста студено и мръсно, за да се поизцапам и да проверя всичко поотделно. Надявам се някой има опит с джимни и да даде съвет.

Коментар

Същият проблем имам при Витара ! След хайдушка дупка се появи скърцащ шум под таблото,в ляво.Днес разглобих таблото като си мислих , че е или аларма или компютъра или някое реле.Не и не! Калника също свалях въпреки ,че шумът е от купето.Нищо не открих.Шумът остана. Чета всички подобни обяви и търся съвет. Та какво стана с JIMNY-то?

Коментар

Колега още не съм имал време да го погледна. В града нямам условия за това, а на село не съм се качвал от векове. Като се има предвид, че джимнито ми е и ежедневния автомобил - време изобщо нямам. Надявам се сега по Великден да имам малко време да го погледна и ще пиша ако намеря решение.

Коментар

И двамата си завинтете винтчетата и си затегнете таблото за купето.
            Ако не свършва добре, значи не е свършило!
            0888 315 794
            LZ1UPI
            A1 (Rh+)

Коментар

Цялото табло се държи на греда. Тя се захваща отвън на касата на вратите с болтове. Има още 4 болта дето държат кормилната колона.
              Други малки болтчета пидържат пластмасите.
              Прикачени файлове
              [IMG]http://htftp.domainbg.com/MARINHAKER/MARINHAKER/marin2.JPG[/IMG]

Коментар

Благодарско за вниманието.Открих причината -- >в ръждив участък на пода под педалите , цепнатина!! Ще пада кърпене . До скоро.

Коментар

Вчера реших подобен проблем само, че на Мерцедес Е. От няколко месеца се появи един резонансен звук от вибрациите на мотора, който се чуваше от към таблото и се усилваше, когато спра колата. Вчера побеснях най-накрая. Оставих колата запалена и започнах издирване на източника на въпросния шум. Извадих таблото с уредите бърках с ръка из вътре, но всичко ми се видя перфектно уплътнено. Вадих лайсни, духалки и т.н., но уви-тракането си стоеше. Не се отказах, реших да разглобя и таблото отдолу и...... в момента който се наведах-изненада! Шума идвал от пожарогасителя ми, който е закачен на моята седалка отпред леко отдолу. Хванах го и звука изчезна. Седнах на седалката да се убедя, че това е същия шум - да! Интересно как се отразява от към таблото, чак бях готов да се закълна, че е от там.
                  Незнам дали ще съм полезен с тази тирада, но наистина може да се окаже, че търсите не където трябва.
                  OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

В купето на автомобил трудно можеш да разбереш откъде идва шума.
                    При мен на Витарата няколко седмици чувах "чукане" от дясно на таблото, гледах , рових но нищо не открих. Оказа се , че е развит единия болт на дясната седалка. Стегнах го и чукането изчезна.
                    Успех.
                    Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X