Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с пръскалките ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем с пръскалките ???

Търсачката показа някои теми, но в тях пръскалките или не работят, или вече да !
    При мен какво се получи.... както си пръскаха силно и от всички дюзи, след някой и друг ден / понеже я карам рядко /, почти спряха да пръскат казвам почти, защото помпата работи, от десните дюзи едвааам пръска, от левите - не
    Измъкнах маркучето от дюзите, и от помпата, надувам с уста - почти не минава и въздух
    Забелязах един пластмасов съединител на маркуча, пада се на около 30 см от помпата, на неги има стрелка за посоката.. опитах с игла, не минава - стига до някъде ! поизмих го, като надувам, веднъж въздуха минава, после пак не ?? пак го мих, след монтажа започна да пръска, но не достатъчно силно..
    Въпроса е това Възвратен КЛАПАН ли е / защото като измъкнах маркуча от помпата, течността си течеше на самотек/
    Прикачени файлове
    Николай
    VITARA 1.6, 93 къса кабр
    КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

До: проблем с пръскалките ???

Възможна причина е отложен котлен камък по дюзите, ако си използвал вода от чешмата.
    Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
      Възможна причина е отложен котлен камък по дюзите, ако си използвал вода от чешмата.
      Не мисля че това е проблема, казах че до преди дни си пръскаше яко Ако показаното е клапан, може нещо да се е задръстил.... и ако е така, ще трябва някакси да го отпуша
      Николай
      VITARA 1.6, 93 къса кабр

Коментар

Това е възвратен клапан, който можеш да махнеш без угризения, ако не работи добре.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Ако не е от клапана, надуй системата с конпресора,ако е нещо задръстено ще отпуши,ама разчовъркаи докадето можеш с тънка телчица,и моята едната беше отказала и така се "излекува"
          LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
          Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
            Това е възвратен клапан, който можеш да махнеш без угризения, ако не работи добре.
            И аз мисля че е клапан, махна ли го предполагам че течността ще се връща до помпата почти и ще трябва малко повече време за да пръска ? Това че маркуча ще е празен, не би трябвало да е проблем ?
            Николай
            VITARA 1.6, 93 къса кабр

Коментар

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
              Ако не е от клапана, надуй системата с конпресора,ако е нещо задръстено ще отпуши,ама разчовъркаи докадето можеш с тънка телчица,и моята едната беше отказала и така се "излекува"
              Първо ще го махна, да видя как ще пръсне
              Николай
              VITARA 1.6, 93 къса кабр

Коментар

Да това е възвратен клапан. Има пружина и клапа вътре.
                Аз казвам замени го .За Пловдив продава се в магазин 4х4 на Източен.Струва към 3 лв.
                Без него ,ако казанчето е по-високо(пръскалки фарове) изтича(естествено ),ако е по-ниско се празни маркуча.Ефекта-първо си надираш джама и после (когато дойде водата),го измиваш,за да си видиш по-ясно дерюгите по него .
                Аз съм и ремонтирал такъв клапан,зора е да го отвориш.
                Успех колега
                Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Някой от течностите, които се продават са боклуци - задръстват дюзичките за няколко часа.

Коментар

Още нещо,виж без този клапан,как ти е дебита ,защото помпите вътре (повечето) са с гумена перка,която понякога се къса,превърта на оста и ....и нова помпа.
                    (бих го добавил в предния пост,ма не го виждам,щ'от ма проверяват още )
                    Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

[quote=ivan_j;614079]Някой от течностите, които се продават са боклуци - задръстват дюзичките за няколко часа.[/quote
                      даа.. на всичко отгоре сега се сещам, че при големия студ беше доста замръзнала течността и я размразявах..и видях че има разни боклученца вътре.. гаранция е задръстен
                      щом се продават, предпочитам да го сменя , благодаря
                      Николай
                      VITARA 1.6, 93 къса кабр

Коментар

Колега vuk varna есента ми се беше запушила дясната пръскалка, киснах я в препарати разни но нищо не се получи, ръчках я с телчета но неможах да я отпуша, купих си от магазин за ВАЗ подобна малко повече пръска но ми върши работа и струва само 4 лв.
                        [CENTER][B]Да ме опази [COLOR=Red]Г[COLOR=Black]оспод [/COLOR][/COLOR]от[COLOR=Red] П[COLOR=Black]риятелите[/COLOR] [/COLOR] ми, а от [COLOR=Red]В[/COLOR]раго[/B][B]вете си сам ще се пазя.[/B][/CENTER]

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
                          Да това е възвратен клапан. Има пружина и клапа вътре.
                          Аз казвам замени го .За Пловдив продава се в магазин 4х4 на Източен.Струва към 3 лв.
                          Без него ,ако казанчето е по-високо(пръскалки фарове) изтича(естествено ),ако е по-ниско се празни маркуча.Ефекта-първо си надираш джама и после (когато дойде водата),го измиваш,за да си видиш по-ясно дерюгите по него .
                          Аз съм и ремонтирал такъв клапан,зора е да го отвориш.
                          Успех колега

Колегата "agogov" е апсолютно прав . Освен че не позволява течността да се връща в казанчето , клапана не позволява и произволно изтичане от пръскалките . На моята Витара към задната чистачка беше махнат клапана и при паркиране по "силен" наклон цялата течност изтече през задната пръскалка .
                          Замени я . Успех .
                          Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Работата е ясна, ще трябва да пообиколя магазините Благодаря на всички..
                            Николай
                            VITARA 1.6, 93 къса кабр

Коментар

Все още не бързай да купуваш!
                              Понеже я минах тази операция и сега ми е ясно всичко.
                              Обяснявам в "кратко".
                              Свалих казанчето и го измих. Беше пълно с .... като прах за пране. върнах течността прецедена.
                              Ел. моторчетата бълват течност.
                              Първата снадка е с клапан.
                              Важен е и всеки останал по системата!
                              С търпение се почиства клапана - изважда се пружината от вътре обратно на часовниковата стрелка се върти, после и с лек напън съчмата.
                              Почиства се всичко - при мен имаше и парцалени наноси.
                              Дюзите и тях почистих.
                              Проблема ми беше на задната врата. Пикае леко.
                              При парното отвътре има пак снадка. Почисти.
                              Следващата е в калника отдясно. Достъп през пластмасовия отдушник на калника. Той бе проблемния.

ВНИМАНИЕ.
                              При всяко прекъсване на системата, да се пускат моторчетата с течност за изкарване на евентуални боклуци.

Успех.

п.п. Сипвай само концентрат, и няма да имаш проблеми никакви.
                              п.п.п.п. Икономията е майка на мизерията.
                              "Наше село е на баир. От връо се види доло, от доло връо се не види."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X