Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газов инжекцион за Vitara 1.6 16V , на коя фирма да бъде?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Газов инжекцион за Vitara 1.6 16V , на коя фирма да бъде?

Първоначално публикуван от plamenvi Преглед на мнение
    От 4 месеца карам Гранд Витара 1.6 и веднага поставих газов инжекцион.Монтираха го в сервиз в Илиенци.Мисля, че компа е български, но има и италиански части.Засега няма проблеми, само разхода е малко висок /около 14л/100 само градско/.Ако проявяваш интерес ще ти дам адрес и тел.
    Аз карам с обикновена газова, сам си я сложих. Разход Варненско в най-големите студове, стрелката на температурата почти не мърда от нулата - 12/100. И не съм я настроил добре, все не ми остава време.

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
      Колега сподели по-подробно за изработката на резервоара. От каква ламарина, с какво го заварява, кройки. Дай повече снимки ако имаш.
      И аз съм замислил нещо такова но за Фероза.
      Резервоара е изработен от черна ламарина.Мислих доста за неръждавейка,но човек от бранша ме убеди че няма смисъл.Заварен е на аргон.Студено поценкован отвън.Фланци за помпата и нивомера на струг.Вътре тръбички за парите и обезвъздушаването(тази която отива до гърловината)правени по оригиналния резервоар,от който е копирано всичко,за да остане цял.Кройки не мога да ти дам,понеже всичко се мислеше и правеше в движение,пък и едвали ще паснат на Ферозата.
      Общо взето реда беше такъв:
      -Сваляне на резервоара и защитната ламарина под него.
      -Изработване на стойка за бутилката и новия резервоар по размера на оригиналния и с дупки за захващане към рамата по размер взет от оригиналния резервоар и така че да има растояние между стойката и защитната ламарина.
      -Пресмятане на растоянието вътре в стойката,така че да се събере бутилка не по висока и дълга от оригиналния резервоар.Закупуване и монтиране.
      -В оставащото място в стойката се прави резервоар,с височината на оригиналния,за да може да се съберат карантиите над него,както е било и нивомера да показва точно.
      -Резервоара е с преградите,тръбичките,клапаните и фланците копирани от оригиналния,за да може всичко да функционира,както е в оригиналния варянт.
      -Бутилката и резервоара се захващат към стойката здраво,която пък се монтира на оригиналното място на стария резервоар.
      -Поставя се защитната ламарина на оригиналното си място.
      -Всичко поетапно се поцинкова(студено)
      При мен се получи бутилка с обем 30л(диаметър около 25см по спомен) и 20,5л резервоар.Мина повече от половин година откакто съм го направил и всичко работи перфектно.
      Ако искаш някакви снимки,мога да ти пратя,а и по назад в темите съм сложил доста.
      Успех и ако имаш нужда от съвет,ще помагам колкото мога.
      Николай
      Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Здравейте колеги. Искам да благоадря на всички за съветите и помоща. Престраших се и вече съм с газов инжекцион BSM . Комп. Bardolini , испарител Zavoli, дюзи Rail. Работи перфектно , дори по добре от на бензин. Само като си помисля че с последните две Витари съм минал 60000 км на бензин ме хваща яд. Тоест издухал съм през ауспуха още една витара по груби сметки от карането с бензин. Тъй че ако някой има колебания относно газов инжекцион на Витара......да слага веднага.

П.С.
        Дано не сцепи главата
        NISSAN TERRANO II , 2.4 i,къса база,BF Goodrich Winter slalom, 235/75/15

Коментар

Честито и съм убеден, че ще останеш много доволен. Благородно ти завиждам, защото знам каква е разликата между газовия инжекцион и обикновената газова, с каквато съм аз. През ден съм на реглажи и ефекта е нулев - 20/100 градско.
          Поздрави.

Коментар

Първоначално публикуван от batboby Преглед на мнение
            Честито и съм убеден, че ще останеш много доволен. Благородно ти завиждам, защото знам каква е разликата между газовия инжекцион и обикновената газова, с каквато съм аз. През ден съм на реглажи и ефекта е нулев - 20/100 градско.
            Поздрави.
            Гледам че доста колеги карат на газ, но за сега никой не се оплакал че е пукнал глава ?
            DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнение
              Гледам че доста колеги карат на газ, но за сега никой не се оплакал че е пукнал глава ?
              Мойта я пуках 3 пъти за 2 месеца преди да сложа газ. От както съм на газ ... не съм пукал.
              Ако не свършва добре, значи не е свършило!
              0888 315 794
              LZ1UPI
              A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                Мойта я пуках 3 пъти за 2 месеца преди да сложа газ. От както съм на газ ... не съм пукал.
                Малееее, на другата Сузуки сбирка далече от Витарата ми, ще вземеш да ми я урочасаш...и да търся и аз глава .Напоследък и аз се замислям за газов инжекцион, чудя се дали да е нов или 2-ра ръка ?

Коментар

Pach какво стана?Сложи ли газова?Айде,че виж каква е цената на газта-радва окото и джобовете
                  Винаги е по-добре нова уредба.За да нямаш съмнения после-ами защо не пали,не върви,гори. и т.н.Дюзите на газовия инжекцион са според кубиците и конете на автомобила и т.н.
                  п.с. Доста приятели си сложиха български инжекциони (то май само компютъра е български) и са много доволни.
                  Успех!
                  Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Първоначално публикуван от nikman Преглед на мнение
                    Pach какво стана?Сложи ли газова?Айде,че виж каква е цената на газта-радва окото и джобовете
                    Винаги е по-добре нова уредба.За да нямаш съмнения после-ами защо не пали,не върви,гори. и т.н.Дюзите на газовия инжекцион са според кубиците и конете на автомобила и т.н.
                    п.с. Доста приятели си сложиха български инжекциони (то май само компютъра е български) и са много доволни.
                    Успех!
                    Тц, сега съм на вълна Бус, и няма време за Витарата.Боядисвам, сега оборудвам, абее само филми при мен

Коментар

От: Газов инжекцион за Vitara 1.6 16V , на коя фирма да бъде?

не се сдържам да не напиша коментар - на моята V6 2.0 1998г. сложих газ със плочка (31 мм дифузьор) и с куци настройки карах 2 години с 12/100 на дълго и 12-14/100 в града. След като газаджията я пипна гори пак толкова, но не е така нервен мотора. На бензин ми е по-слаб мотора и гори 15-17/100! Няма сила, която да ме накара да сложа газов инжекцион!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X