Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Витара скоростомер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Витара скоростомер

А бе не знам за смях ли е за плач ли е но миналата година като си купих сайдкика предишният му собственик ме предоперди че като е студено жилото на скоростомера преплъзва и да не са плаша акто загрее се оправя.Явно миналата зима не беше толкова студена и не ми направи впечатление.Тази обаче сяка сутрин при паленето и тръгването ми стрелката полудяваше обращаше се на 180 градуса и се опираше в лостчето за нулиране на километража и накрая преди 2 дена стрелката се откачи и падна .Днес се реших да сваля целия контролен панел,при изваждането му видях малко зор с жилото но го отскубнах някак си.
    Въпросът ми е някои да го е разглобявал това чудо преди и възможно ли е монтирането му без сваляне на цялото табло?

До: Витара скоростомер

защо не си вземеш друго работещо
    Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

.
      Първоначално публикуван от rotter Преглед на мнение
      А бе не знам за смях ли е за плач ли е но миналата година като си купих сайдкика предишният му собственик ме предоперди че като е студено жилото на скоростомера преплъзва и да не са плаша акто загрее се оправя.Явно миналата зима не беше толкова студена и не ми направи впечатление.Тази обаче сяка сутрин при паленето и тръгването ми стрелката полудяваше обращаше се на 180 градуса и се опираше в лостчето за нулиране на километража и накрая преди 2 дена стрелката се откачи и падна .Днес се реших да сваля целия контролен панел,при изваждането му видях малко зор с жилото но го отскубнах някак си.
      Въпросът ми е някои да го е разглобявал това чудо преди и възможно ли е монтирането му без сваляне на цялото табло?
      един приятел имаше абсолютно същия проблем свалихме таблото разглобихме го и нищо не постигнахме,най добре си потърси друго табло.а относно монтирането става в обратния ред дето си го свалил само жилото се закача малко кофти като се бърка с едната ръка под таблото и го щракваш за километража

Коментар

Ами по принцип сичко си работи при него просто стрелката падна и не виждам смисал да тарся ново поне за сега.А и мойто е сайдкик и има малко различия в самия панел.Има допълнителни индикации като круиз контрол Което според мен ще е евентуален проблен при търсенето...

Първоначално публикуван от eti Преглед на мнение
        .
        един приятел имаше абсолютно същия проблем свалихме таблото разглобихме го и нищо не постигнахме,най добре си потърси друго табло.а относно монтирането става в обратния ред дето си го свалил само жилото се закача малко кофти като се бърка с едната ръка под таблото и го щракваш за километража
        А цялото табло ли разглобихте или само панела кадето са скоростомера и оборотомера?Как закачихте обратно жилото ?
        Последно редактирано от kolonal-Васил Гергов; 14-01-09, 18:26.

Коментар

Първоначално публикуван от rotter Преглед на мнение
          Ами по принцип сичко си работи при него просто стрелката падна и не виждам смисал да тарся ново поне за сега.А и мойто е сайдкик и има малко различия в самия панел.Има допълнителни индикации като круиз контрол Което според мен ще е евентуален проблен при търсенето...

А цялото табло ли разглобихте или само панела кадето са скоростомера и оборотомера?Как закачихте обратно жилото ?
          и на нашето само стрелката все едно се откачи същите симптоми като при теб.свалят се само уредите и после като ги слагаш обратно се бърка от долу над педалите и с малко налучкване жилото се щраква за километража

Коментар

От: Витара скоростомер

И аз имам абсолютно същия проблем не очаквах да намеря такава тема тук ...
            На няколко пъти стрелката полудяваше, но като загрее беше ок.
            Преди 2 седмици при поредното виене и отчитане на скорост над 200км/ч стрелката падна и сега остана само виенето докато е студена
            Та явно ще разглобявам и ще откача жилото, пък скоростта се вижда на GPS-a
            Не ми е ясно обаче жилото ли е дефектирало и трябва да се смени? Надявам се стрелката да успея да я сложа обратно на мястото и.
            rotter, все пак ти как реши проблема?
            Honda Africa Twin RD07 '95

Коментар

Колеги и аз съм имам този проблем но при мен се оказа от самото жило за скоростомера.
              Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
              Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
              "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Следствията са в резултат от ненавременна смяна на жилото, препоръчвам да се сменя с такова втора употреба, при новите жила има големи ментаци, отделно при завиването му към скоростната кутия да се огледа дали чопа на жилото съвпада с този на входа на ск. кутияуспех

Коментар

Да още няколко човека проплакаха от такова нещо Оправя се със смяна на жилото.Аз след 5-6 слагания и махания вече му хванах цаката и не ме притеснява.По интересното обаче е че за последните 5 месеца не ми е правило тези номера.Относно слагането на стрелката няма да имаш никакъв проблем но преди да затвориш всичко го тествай защото първият път като я слагах бях бутнал без да искам стрелката на оборотомера и като сглобих и запалих по псувах доста -стоеше на 4000 оборота.

Коментар

Ново жило. Успех.
                    [I]Георги Дим. Попов :Самоков тел.0882567867[/I]

Коментар

Готово, новото (старо от Иван Попов) жило е монтирано и всичко е 6.
                      Успях да го прекарам по пътя на старото без да разглoбявам всичките кори в купето, но голям зор беше, голяма теснотия ...
                      Ето снимки как привързах елементарно новото жило към старото за да мине през централната конзола и да излезе при колиметража:

Коментар

то това жило като гледам не е много оригинално ,до сега съм свалял на две витари и на двете се захващат за таблото с желязна ламарина а не с пластмасова , в момента съм си разглобил моето жило което се скъса и сега ми се върти един проект , да използвам моята броня с друго жило от друга кола ,вече всичко съм намислил остава в събота да взема другото жило и да зглобя и да тествам , но това ще стане най рано в понеделник, ще отворя направо нова тема с снимков материал ,предполгам че ще излезе като цена от 0лв до 10лв максимум . благодаря на всички дет ме мбицираха с цени от порядъка на 40-50лв за втора употреба ГЛАДЕН ЧОВЕК ЖИВ ДЯВОЛса казали хората
                        Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

И на моята витара жилото се защраква към панела с уредите посредством метална втулка с щипчици.

А за какво бъркане под педалите говорите, като е свалено табълцето всичко става много лесно. Добре е да се свали кормилото, иначе е малко тясно.
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                            И на моята витара жилото се защраква към панела с уредите посредством метална втулка с щипчици.

А за какво бъркане под педалите говорите, като е свалено табълцето всичко става много лесно. Добре е да се свали кормилото, иначе е малко тясно.
                            Моето и старото жило беше с пластмасова букса както на снимката.
                            Не за бъркане под педалите, а минаването през конзолата с уредите за парното, там беше терсене.
                            Волана не съм разглобявал, само таблото на километража разглобих.

Коментар

при мен се получи много лесно ,първо го вързах на раздатката после го промуших през купето и сложих гумичката дето оплътнява жило/купе след това го промуших между парната кутия на нея има една щипка защипах жилото за нея ,после минах от шофьорската страна клекнах до педалите пуснах го нагоре към таблото и вързах една миша опашка на жилото за една тръба на арматурното табло (там беше вързано старото жило) закачих го за километража и стегнах болтовете на таблото ,цялата процедура ми отне 10,15мин . волан не се сваля но може да го пуснете надлу ,нали е чупещ Но аз съм без мукет ,незнам дали ще има няква разлика на тези дет имат
                              Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X