Имам Самураи SJ413 /13000КУБ./карбуратор.Запалих го, но след 3мин.угасна,като изчезнаха всички светлини,клаксон-направо "умря",не варти стартера,на куплунга за контактния ключ имам едва 3 волта "+".Моля,които знае да ме светне,има ли бушон м/ду акумулатора и конт.ключ,каде се намира и каква стоиност е!Ще сам благодарен на всеки,откликнал на проблема ми!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Самураи-няма ток
Свий
X
-
До: Самураи-няма ток
Първоначално публикуван от Kal Преглед на мнениеИмам Самураи SJ413 /13000КУБ./карбуратор.Запалих го, но след 3мин.угасна,като изчезнаха всички светлини,клаксон-направо "умря",не варти стартера,на куплунга за контактния ключ имам едва 3 волта "+".Моля,които знае да ме светне,има ли бушон м/ду акумулатора и конт.ключ,каде се намира и каква стоиност е!Ще сам благодарен на всеки,откликнал на проблема ми!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Kal Преглед на мнениено след 3мин.угасна,като изчезнаха всички светлини,клаксон-направо "умря",не варти стартера,на куплунга за контактния ключ имам едва 3 волта "+".за това:
Зареди акумулатора, огледай всички силови кабели (и+ и-) ако със зареден акумулатор не палипрекъснати кабели, ако запали най-вероятно не зарежда ( нормалното зареждане е около14V) Ако имаш въпроси звънкай!
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Акумулатора е нов и вартеше идеално преди да загасне.Клемите ги изчистих също.Колата няма грам ток, нито табло,запалка,фарове,клаксон,все едно са ми откраднали акумулатора.Ако подам 12в.директно на кантактния ключ,/в момента там има само +3в./всичко се оправя.За това питам за бушон които да се е окислил и да ми сваля от 12в. на 3в.
Коментар
-
Ако от плюсовата келма на акумулатора излиза един тънък червен кабел, освен основния дебел - провери него.Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
Drag Grand Canyon Daily
Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
LZ1JYM
Коментар
-
Един колега с Фронтера имаше подобен проблем ! Оказа се някакво реле което се намира отпред до фара !!! От това реле прекъсва и пали когато си иска ,ако е повредено !!! Провери и ти да нямаш някакво реле - проследи си кабелите от акомулатора до :
Единия (-) отива на купето и с разклонение към двигателя .
Другия (+) отива директно в стартера и през дублиран кабел минава през прекъсвач , но не на всички коли е така ? Провери !
Можеш много внимателно да подадеш ток на стартера и той трябва да завърти ! Пробвай !!!
Коментар
-
Колега, проследи или накарай някой майстор да проследи кабелите на инсталацията. Аз преди години на едно Митсубиши Лансер имах същия проблем и се оказа, че в ел.инсталацията има последователно вграден /с букси/ участък, който играе ролята на своеобразен предпазител.
По думите на майстора, в повечето японски автомобили имало такива защити.
Намираше се зад десния фар, но не съм напълно сигурен-може и зад левия да е бил. Абе, в двигателния отсек, някъде отпред...
Тогава свързахме кабелите директно и проблема се реши...колата още я карат...
Самият участък беше от по-тънки жила на кабелите и като че ли по слаб.
Успех!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Kal Преглед на мнениеКолата няма грам ток.....звънни да погледна
......
Коментар
-
Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнениеАко не се оправиш и утре,звънни да погледна
......
Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнениеАко от плюсовата келма на акумулатора излиза един тънък червен кабел, освен основния дебел - провери него.Последно редактирано от kolonal-Васил Гергов; 16-01-09, 10:36.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Kal Преглед на мнениев графа "печени"на слаба фурна с лимонче в устата и маслинка в
.....
Щом се движиш е добре, може да ми се дотъркаляш да го огледаме все пак (или намери друг). Липсата на основен "+" не е добре от гледна точка на пожарната безопастностако някъде се е прекъснал, може после някъде да даде на късо....и понеже е преди бушоните....тел.160 (но не Андро)
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар