Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предпазните колани на Витарата..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Предпазните колани на Витарата..

Здравейте колеги,

Витарата ми е 91'ва, къса база.. чудя се, има ли смисъл да пускам тема с представяне на джипката тук, че общо взето си е стандартна(не пригодена за оффроуд все още), но постепенно ще има ъпгрейд

От лятото я имам и ме кефи много

Така... дали някой от вас се е сблъсквал с моя проблем, който е:

Ей тази част - червената (дето влиза колана) на предните ми седалки на коланите се е прецакала и с много зор и опити успявам да го поставя.

Дали може да се натегне някак механизма вътре и да се оправи?

Стандартно ли е "леглото" на колана, или трябва да търся от някое сузуки, ако се стигне до смяна?

Сори за малоумната тема и дано някой откликне с умен съвет

Поздрави!

П.С. Това не е снимка на моя колан... намерих я в нета.
    [URL]http://www.myspace.com/sugarbrewband[/URL]

До: Предпазните колани на Витарата..

Ае колега темата не е тъпа въобще и на наща Витара пасажерския механизъм нещо се е прецакал и не винаги зацепва така че ако има някои които се е сблъсквал със същия проблем да помага.Благодаря.
    Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A малко повдигната и гуми каквито има в сервиза.
    КтМ 525еxc ендуро. +Нисан ТВ42Е Тел:0 осем 99 нула 44 35две.

Коментар

И при нас закопчаваше когато поиска. Решихме проблема със замяна на механизма. 10лв и 10 мин
      Но при теб малко формата е по-различна от на повечето витари, може и да има др разлика знаеш ли
      Прикачени файлове
      о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от jagata Преглед на мнение
        Дали може да се ...... оправи?
        Както обичам да пиша ( за което част от съфорумниците ме майтапят) Що се не дотъркаляш, ще си пазим страх на мързела, ще се пулим , ще се чудим Щом не изпуска Духане със сгъстен въздух (чистене), смазване,... такива дребни работи, пък що дЪ сЪ не оправи.....
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

^Казвам го в смисъл, дали не е някакъв известен вам проблем при който няма "оправяне" а има "смяна", че да си призная съм малко бос монтьор и така за улеснение един вид ...

Колега stojan_defender-a, и моята форма е като твоята, тази снимка я намерих в нета, само за да покажа..

От къде си го купил иначе?

Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
            Както обичам да пиша ( за което част от съфорумниците ме майтапят) Що се не дотъркаляш, ще си пазим страх на мързела, ще се пулим , ще се чудим Щом не изпуска Духане със сгъстен въздух (чистене), смазване,... такива дребни работи, пък що дЪ сЪ не оправи.....
            Наборе, тая работа не е като оная работа..

щом колегата е опрял до въпрос с такава сложност, не е добре да се оставя да се бори с животоспасяващи механизми

ако дойде при тебе, работата е ясна - ще се сколаса правилно, по БДС дори, ама инак....

купуването на тоя чарк секхенд, не е никакво решаване на проблема, а отместването му на друго място, неясно с какъв статус...

Моля колегата да намине при експерта, за да е сигурен, че ако дойде момента да виси на колани, да не се окаже, че си виси на тирантите, или на ластика на слиповете.....

щото съм висял надолу, и то без каска, и е интересно преживяване

наборе, настоявай за квалитетно отношение към тези неща
            аз съм сигурен, ама все пак да кажа де, стара свекърва съм...

Коментар

Аз моита като я взех имаше същия проблем. След дълго почесване решиш да пробвам каквоще стане ако ги напръскам с WD40 и те взеха та се оправиха От година и половина ряботят безупречно
              Мислих,Мислих и на Края го измислих - Не Може така,Треа нещо да се Измисли

Коментар

Благодарение на вас имам вече яснота по проблема и се надявам в скоро време да се реши.

Идеята на колегата kamcho е добра, ще пробвам и аз със WD40, може нещо да се е задръстило вътре знам ли...

Ако не стане ще се дотъркалям Дядо Владо, мерси за поканата
                Дано все пак се оправи да не те занимавам с такава дреболия..

Поздрави!

Коментар

С WD40 - по две впръсвания и работата жми !

Скоро не бях се качвал във Витарата, та да се похваля, че проблема с коланите е решен благополучно. Дано бъде полезно за някой..

Наближава момента за търсене на гуми за кал..
                  Ще ми се да я обуя в такива джанти:

Ако някой колега продава на добра цена ще е добре

Коментар

По пътя за Приселци има няколко "магазинчета" за гуми, джанти на 2ра ръка. Ако можеш отскочи да видиш дали ще си харесаш нещо. Иначе ако искаш такива (същите) от на снимката ще трябва да се разделиш с джобните си ( не искам да те обидя с този израз ), за да си ги купиш. Един авер си взе такива (същите) за неговата Витара и даде до колкото се сещам 1200 лв. бяха с отстъпка. Ще го питам от къде другаде може да си вземеш по-евтинки, защото надали ще ти се дават толкова пари.
                    Но както е казал народа: алуминият си е алуминий и качеството си е качество.
                    Утре като питам за джанталъка ще постна едно отговорче
                    Поздрави !
                    Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
                    /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

^ Мерси!

Поздрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X