Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Замръзнал заден мост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Замръзнал заден мост

От 12 години карам джипове но такова чудо не ми се е случвало.Днес в Монтана беше -15 градуса след 10-15 минути работа на място включих на първа,но непотеглих.Двигателя се натовари,сложих бавни при потегляне се чу/като трошене на лед/ и трънах нямаше проблем.-Дали ми беше замръзнал дифа на сузуки Самурай 1.3 карбуратор. Благодаря

До: Замръзнал заден мост

А колата да е била на студа с дръпната ръчна?
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от senii Преглед на мнение
      От 12 години карам джипове но такова чудо не ми се е случвало.Днес в Монтана беше -15 градуса след 10-15 минути работа на място включих на първа,но непотеглих.Двигателя се натовари,сложих бавни при потегляне се чу/като трошене на лед/ и трънах нямаше проблем.-Дали ми беше замръзнал дифа на сузуки Самурай 1.3 карбуратор. Благодаря
      Такова нещо ми се е случвало, но моста и раздатката бяха пълни с вода от преминаване през река. Нагрях ги с бензинова лампа и потеглих.
      ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
      Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Не ти е замръзнал моста,по принцип замръзват спирачките и трудно се потегля,имал съм случай с УАЗ-за се налага и предното да включвам зада раздвижа и предните.
        Поздрави!!
        OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Да газих една река може и от това да е .Благодаря бях се притеснил

Коментар

споко колега,и аз си изкарах акъла така около нова година...бях над Котел,там имам ферма и вила.... според братчеда който кара основно УАЗ-ки замръзват накладките към дисковете и барабаните,и гумите към асвалта
            куче или вълк?
            в клетка ,или свободен?
            въпрос на личен избор.
            Вихрен Илиев
            0888249888
            blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
            Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Самурая поне има 4х4 и лесно се разлепват спирачките.
              Веднъж забравих ПЕЖО-то на ръчна и предните теглят, задните се влачат... ТЪПА случка.
              Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
              http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Първоначално публикуван от Kaskadiora Преглед на мнение
                Самурая поне има 4х4 и лесно се разлепват спирачките.
                Веднъж забравих ПЕЖО-то на ръчна и предните теглят, задните се влачат... ТЪПА случка.
                И за кво ти е 4х4 в случая със самурая? Ръчната е на задните колела, двигетелен мост е задния при 4х2. Само даваш газ и се молиш да не се строши нещо.
                В повечето случаи не замръзват накладките към барабана, а жилото в бронята. Тогава помага многократното дърпане на спирачката в движение, докато освободи. По-добре е да седи на топло и после с WD-40, ама ако няма как... Най-добре под 0 градуса никаква ръчна.
                Последно редактирано от Ivan_J; 14-01-09, 11:01. Причина: да не стават недоразумения

Коментар

автомобилът очевидно е с предно...
                  - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                  - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

На диското ръчната е след раздатката, преди задния кардан и никога не съм имал подобрен проблем. Ето защо преди месец или когато падна 1-вия сняг бях много неприятно изненадан, че дръпнатата ръчна не само, че не може да се освободи, ами и като тръгна си се дига пак, сама. За щастие двигателят на тойотата е централно разположен, та бързо стопли каквото трябваше и съумях да я изключа. От тогава само на скорост спирам.

Коментар

Замръзват си спирачките редовно,хич да не те трвожи повече гас докъто отлепят,колкото до опасения за вода в дифовете,скростната кутия или раздатката препоръчвам ти да си ги нагледаш профилактично,особенно раздатката
                      LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                      Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

мда пред 2-3 седмици минах през една река и вечерта застудя доста.На сутринта паля уазката и феродото на накладките остана на барабаните на 2 от гумите

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_j Преглед на мнение
                          И за кво ти е 4х4 в случая със самурая? Ръчната е на задните колела, двигетелен мост е задния при 4х2. Само даваш газ и се молиш да не се строши нещо.
                          В повечето случаи не замръзват накладките към барабана, а жилото в бронята. Тогава помага многократното дърпане на спирачката в движение, докато освободи. По-добре е да седи на топло и после с WD-40, ама ако няма как... Най-добре под 0 градуса никаква ръчна.
                          Мммм... щом Каскадьора го е казал, явно ръчната не е на задните барабани.
                          На Самурайчетата, Ръчната е м/у Раздатката и задния Диф. От мин. седмица и аз не дърпам ръчната! Един път ми се случи и като се чу един СИЛЕН трясък и бая се уплаших.

Лека вечер.

Коментар

не само ръчната замръзва,при минаване през вода се случва предните накладки да замръзнат за дисковете
                            куче или вълк?
                            в клетка ,или свободен?
                            въпрос на личен избор.
                            Вихрен Илиев
                            0888249888
                            blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
                            Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от navar Преглед на мнение
                              не само ръчната замръзва,при минаване през вода се случва предните накладки да замръзнат за дисковете
                              Един съвет! Дори и лятото, след дълбока вода, по-внимателно със спирачките, докато не изсъхнат. А пък за зимата да не говорим! Леда си е лед!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X