Колеги, какво е мнението ви за различните производители на авто части за Витара.Наскоро ми се наложи да сменя съединител и се учудих от големия ценови диапазон на предлаганите комплекти и отделни части.В един магазин ми предложиха комплект NKK за 235 лв.в друг - Delphi за 340 лв.в трети EXIDE - 375 лв. и Valeo за 360 лв. Отделно притискателен от 85-190 лв. Няма да пиша кой избрах , но бих се радвал да чуя мнения на хора ,които имат впечатления от изброените марки съединители.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Съединител за Витара
Свий
X
-
До: Съединител за Витара
Моля да ме извини колегата ,че ще използвам неговата тема за питането си ,но не искам да задръствм форума с излишни теми.
Казуса е следния:
Витара 1.6/8 клапана.Съединител с въже.Въжето е натегнато до край,но съединителя не може да отдели напълно.
Във тая връзка молбата ми към по-запознатите е следната:
Моля кажете ми Витарите страдат ли от следните слабости:
1.Разтягане въжето на съединителя.
2.Огъване или спукване на вилката на съединителя.
3.Омекване или деформиране на диафрагмената пружина на притискателния диск на съединителя.
4.Друруги...
Благодаря ви предварително!
@Ruen.Все пак кой избра?
-
Бре,знаете ама никой не иска да каже
Добре.Към точка 4 от питането ми може да се добави:
При съединители на Витара с жило,вътре в купето има лостова система,която може да създаде проблем.Има ос и "курбел" който понякога се разхлабва и оста започва леко да превърта.
Коментар
-
Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнениеБре,знаете ама никой не иска да каже
Добре.Към точка 4 от питането ми може да се добави:
При съединители на Витара с жило,вътре в купето има лостова система,която може да създаде проблем.Има ос и "курбел" който понякога се разхлабва и оста започва леко да превърта.[url]www.4x4varna.com[/url]
Коментар
-
Ето кави се оказаха проблемите със съединителя в моя случай.
Първо да направя уговорката ,че когато зададох въпроса си,колата не беше все още моя.Вървяха тежки пазарлъциИмаше проблем.Не включваха скоростите.За мене беше ясно че не съединителя е износен,но нямах думата. Стария собственик не смъкваше цената и беше готов да го смени ,но не и да отстъпи
Проблема разбира се не изчезна.Но поне вече включваха скоростите,макар че сега съединителя започна да преплъзва.Но поне успях да закарам колата до в къщи.В резултат се сдобих и с 2 менте съединителя.
Сега на спокойствие всичко си дойде на мястото.Първо оста на педала беше хлабава.Второ-ламарината на купето се оказа наистина разкъсана и нескопосано направена.Трето -жилото на съединителя беше силно клеясало.А и щифта който се закача за куката на педала в купето беше на половина протрит.
За момента всичко вече е наред.
Коментар
-
Първоначално публикуван от tokiko.... Преглед на мнениесъединитела на витара е = на с---ла на лада САМАРА и кара 50-60 000км.и струва 25-30лв.както го намериш вече го смених и работи безупречнобая скъпичко излиза. Заводския може да те докара до 300 000 при нормално каране по асвалта - това са 6 смени на самаровия +6х30=180лв. Ако някой ти ги сменя без пари и веднага - тогава си ОК.
Ако не свършва добре, значи не е свършило!
0888 315 794
LZ1UPI
A1 (Rh+)
Коментар
-
Първоначално публикуван от tokiko.... Преглед на мнениесъединитела на витара е = на с---ла на лада САМАРА и кара 50-60 000км.и струва 25-30лв.както го намериш вече го смених и работи безупречно
Коментар
-
Първоначално публикуван от del Преглед на мнениеИма ли значение коя година е произведена Витарата?Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited
Sofrace Offroad Team
Коментар
-
Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнениеЗа кое?
Коментар
-
Първоначално публикуван от del Преглед на мнениеЗа да стане съединител от Самара.Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
Sofrace Offroad Team
Коментар
-
Аз си патих от такива проблеми - голяма гадост! След много умуване и проверки реших,че трябва да сменя целия съединител. И ОООО! ужас - на сваления пишеше ВАЗ 2106 !!Е,разбрах защо е твърд педала,защо не зацепва нормално. Сега съм с Valeo , NKK лагер - коренна разлика - вече нямам мускулна треска на левия крак от съединителя!
А м/у другото ладовия изкара около 8000 км. ( по данни на продавача,де!
)
Б. Бонев
0осем88две6шест71три
Коментар
-
Първоначално публикуван от borkobo Преглед на мнениеАма да знаете,че Valeo регенерират!!! в Турция - гледайте кой е производител. Корея и Европа производство се различават по цвета на кутиите.Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
Sofrace Offroad Team
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар