Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Vitara 98g 2.5 V6. Става ли за Оф-роуд.??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Vitara 98g 2.5 V6. Става ли за Оф-роуд.??

Здравеите всички от този форум. Би ми се изкало да помоля по запознатите да ми разяснят за качествата на Гранд Витара. Става ли за средно тежък оф роуд , какви блокажи има във режим 4L. мисля да си закупя Гранд Витара 98 - 2002 г със 2.5 мотор, и ще ми върши ли работа за лов. Ще се справи ли със калта , снега и неравните терени във гората ? Мисля да сложа само едни по височки гуми със изразен релеф. Та въпроса ми е , става ли тази джипка за извън пътя? След като изчетох достатъчно за качествата на Витара ,то доближава ли се Гранд Витарата до тези качества и възможности като на старият модел и кави са разликите между тези два джипа освен че Гранд Витара е по красива?И ако има някои от София с такава жипка би ли се съгласил да организираме една софт разходка извън пътя за моя сметка разбира се
    Последно редактирано от рекс хънт; 16-11-08, 22:07. Причина: дребни грешки при задаването на въпроса

До: Vitara 98g 2.5 V6. Става ли за Оф-роуд.??

Не са с много добри отзиви поради бьрзите си диференциали и ниськ клиранс най вече,мои другар с 2000 2002г LSD(шпер),постоянно ползва жокер-обади се на приятел-, 2 пьти сьм го вадел от места кьдето стария модел няма грижи никви.
    LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
    Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Истинските офроудъри не са нито скоростни, нито комфортни, а бързите по асфалт не могат да бъдат особено надеждни извън него.При Гранд Витара се показа като сравнително бърза и комфортна кола по асфалт. 2.5 V6 двигател я тегли стабилно, макар че при потегляне изглежда малко муден. Моторът се нуждае от обороти, за да даде максималната си мощност.Задвижването 4х4 е постоянно включено, но има възможност за блокировка на централния диференциал и понижаваща предавка. Като се включат и двете, дърпа като истински трактор. Макар че, разбира се, не това е нейното призвание.
      Всъщност Гран Витара е по-скоро градски всъдеход от новото поколение. Личи си и от дизайна, в който има повече елегантност.
      sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
        Не са с много добри отзиви поради бьрзите си диференциали и ниськ клиранс най вече,мои другар с 2000 2002г LSD(шпер),постоянно ползва жокер-обади се на приятел-, 2 пьти сьм го вадел от места кьдето стария модел няма грижи никви.

Колега , има ли някаква разлика у диференциялите между гранда и витарката. Ако принципно са едни и същи , то тогава със малко повдигане на шасито може ли да се постигне същите възможности като на старият модел.
        Последно редактирано от Чавдар (V93); 17-11-08, 19:12. Причина: К

Коментар

До: Grand Vitara 98g 2.5 V6. Става ли за Оф-роуд.??

Първоначално публикуван от рекс хънт Преглед на мнение
          Здравеите всички от този форум. Би ми се изкало да помоля по запознатите да ми разяснят за качествата на Гранд Витара. Става ли за средно тежък оф роуд , какви блокажи има във режим 4L. мисля да си закупя Гранд Витара 98 - 2002 г със 2.5 мотор, и ще ми върши ли работа за лов. Ще се справи ли със калта , снега и неравните терени във гората ? Мисля да сложа само едни по височки гуми със изразен релеф. Та въпроса ми е , става ли тази джипка за извън пътя? След като изчетох достатъчно за качествата на Витара ,то доближава ли се Гранд Витарата до тези качества и възможности като на старият модел и кави са разликите между тези два джипа освен че Гранд Витара е по красива?И ако има някои от София с такава жипка би ли се съгласил да организираме една софт разходка извън пътя за моя сметка разбира се
          Мисля, че ще те радва максимално.Освен ,ако не решиш и да се състезаваш с нея, разбира се.
          Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение

Нещо не разбрах , какъв е проблема на твоят приятел та ползва постоянно жокери ? При гранд Витарата нещо не е доработено по диферинциалите ,имат някаъв недостатък или е по ниска? Няма ли със един лифтинг да достигна възмижностите на старата ,обикновенната витарка. Какво значи бързи диференциали ? Понижаващата предавка не компенсира ли това ? Едва ли новият модел ще е по недодялан от стария. Иска ми се повече хора се включат във дискусията, наистна имам нужда от малко помщ, мисля да пътувам до Германия и трябва да съм предварително наясно какво да взема.

Коментар

До: Grand Vitara 98g 2.5 V6. Става ли за Оф-роуд.??

Първоначално публикуван от sineto Преглед на мнение
              Мисля, че ще те радва максимално.Освен ,ако не решиш и да се състезаваш с нея, разбира се.

Не колега няма да се състезавм, аз съм любител. Нямам свободното време и условия за всекидневна подръжка след състезание. Изисква се база и достъчен ресурс за да се състезаваш. Ще си я ползвам за самостоятелни занимания из гората , просто ме интересуваше дали има надеждни качества като старата витарка.
              Последно редактирано от рекс хънт; 17-11-08, 17:59.

Коментар

Нещо не разбрах , какъв е проблема на твоят приятел та ползва постоянно жокери ? При гранд Витарата нещо не е доработено по диферинциалите ,имат някаъв недостатък или е по ниска? Няма ли със един лифтинг да достигна възмижностите на старата ,обикновенната витарка. Какво значи бързи диференциали ? Понижаващата предавка не компенсира ли това ? Едва ли новият модел ще е по недодялан от стария. Иска ми се повече хора се включат във дискусията, наистна имам нужда от малко помщ, мисля да пътувам до Германия и трябва да съм предварително наясно какво да взема.
                С един лифт и едни подходящи гуми няма да имаш никакви ядове
                Даже според мен тази витара е много по-добра от старата с 1.6 мотор

Коментар

Първоначално публикуван от nikito776 Преглед на мнение
                  С един лифт и едни подходящи гуми няма да имаш никакви ядове
                  Даже според мен тази витара е много по-добра от старата с 1.6 мотор

Още няколко подобни мнения като твоито да чуя и ще хвана самолета за Хамбург

Коментар

Още няколко подобни мнения като твоито да чуя и ще хвана самолета за Хамбург
                    Гранд Витара е с напречна щанга на задния мост, не е с А-рамо . Поради тази причина не може да се направи голям лифт иначе моста ще се премести наляво . Значи лифт 2" максимум, боди лифт 2" и гуми 30" ... така би трябвало да ти върши работа за разходки и лов но е далеч от възможностите на старата витара .
                    Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

Tова е един много добьр SUV,но е проектиран за асвалтови пьтища,за сняг и заледявания ще е доста по добьр от стария модел,но поради тежеста си и малкия клиранс и нищожни ходове в кал направо умира,не че не е супер мощен и след активирането на блокажа на междинния диф компенсира бьрзите мостове,но както каза и колегата ,специално този мотор му трябват обороти да се развьрти-точно колкото да се закопае до вратите,а те не са нависокоМоя приятел между другото си купи една като моята за гората-определено е по доволен и тои и жена му.
                      LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                      Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Привет!
                        Здравей колега...ко чакаш за самолета бе...я да тръгваш...
                        В интерес на истината Иван Попов има такава, но с двигател J20A...станала е добре...ползвая за семейна Жипка и не само...
                        Номера на телефона му е някъде във форума...потърси го...
                        Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
                        .................................................................................................
                        Е. Абу

Коментар

[quote=hun_ter;526079]Привет!
                          В интерес на истината Иван Попов има такава, но с двигател J20A...станала е добре...

Този двигарел J20А кои точно е, 2.5 V6 ??? . За него ли става дума? Иначе ще хващам самолета то се е видяло. Днес гледах една Гранд Витара , намира се на околовръстният път ( до представителството на WV) на горнобански път. 2003 г , 2000бензин ,но нещо пушеше бяло като я запалиха . Иначе е кукла, няма забележка - ама никаква. Единствената забележка беше 20 000 лв Бе тя цената си е долу горе тази, но нещо си намирисваше от ауспуха на бяло ... А трябва да си мерише на онази приятна миризма на катализатор и евро 3 норма И така, след като неможе да се вземе тук за 10 000 евро Гранд Витара ,тогава ще даваме 6000- 7000 евра на германците. Ще я плащам дебело но изкам да е под 90 000 км , така пускам търсачката и други оферти не ме интресират

Коментар

[quote=рекс хънт;526994]
                            Първоначално публикуван от hun_ter Преглед на мнение
                            Привет!
                            В интерес на истината Иван Попов има такава, но с двигател J20A...станала е добре...

Този двигарел J20А кои точно е, 2.5 V6 ??? . За него ли става дума? Иначе ще хващам самолета то се е видяло. Днес гледах една Гранд Витара , намира се на околовръстният път ( до представителството на WV) на горнобански път. 2003 г , 2000бензин ,но нещо пушеше бяло като я запалиха . Иначе е кукла, няма забележка - ама никаква. Единствената забележка беше 20 000 лв Бе тя цената си е долу горе тази, но нещо си намирисваше от ауспуха на бяло ... А трябва да си мерише на онази приятна миризма на катализатор и евро 3 норма И така, след като неможе да се вземе тук за 10 000 евро Гранд Витара ,тогава ще даваме 6000- 7000 евра на германците. Ще я плащам дебело но изкам да е под 90 000 км , така пускам търсачката и други оферти не ме интресират
                            Привет!
                            Виж приятелю то и при колите е като при жените...на мен лично ми върви на коли...на жени никак...все едни репи ми се падат...
                            J20A е като този който си гледал...навярно... 2 литра матор и четири цилиндъра...въпрос на вкус...
                            Тел. на Иван Попов е 0886 70 61 47 звъни му и му обясни какво и за какво искаш да си купуваш...в Б-я той е човека който е най в час с Витарите, а щях да забравя...и Бургаската група...те всички са ми аверчета така, че ги питай...
                            Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
                            .................................................................................................
                            Е. Абу

Коментар

[quote=hun_ter;527198]

Привет!
                              Виж приятелю то и при колите е като при жените...на мен лично ми върви на коли...на жени никак...все едни репи ми се падат...
                              J20A е като този който си гледал...навярно... 2 литра матор и четири цилиндъра...въпрос на вкус...
                              Тел. на Иван Попов е 0886 70 61 47 звъни му и му обясни какво и за какво искаш да си купуваш...в Б-я той е човека който е най в час с Витарите, а щях да забравя...и Бургаската група...те всички са ми аверчета така, че ги питай...

Благодаря ти колега за инфото . Маи наи добре ще е да се обадя Иван Попов , за да си изясня някои неяснотии. Иначе при мен нещата стоят така ; много ми вървят жените , а със колите внимавам - немога да продавам коли реча ли да продавам то тогава я давам на 50 % от цената на пазара , трябва да се оттърва веднага. Е те за това внимавам като ги купувам Още веднъж Благодарско.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X