Обява

Свий
Няма добавени обяви.

леко бучене при 1500 оборота?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• леко бучене при 1500 оборота?

Здравейте, появи ми се (или можеби повече му се заслушвам) малко по-силно бучене при 1500 оборота (до към 1800 2000 изчезва) - най-силно на първа и втора, по-слабо на 3-та и 4-та и я го има, я не на 5-та.
    За сега е нищо притеснително, но ми стана интересно дали и при вас има нещо от тоя род, сблъсквал ли се е някой с това и от какво може да е?
    Ако не свършва добре, значи не е свършило!
    0888 315 794
    LZ1UPI
    A1 (Rh+)

До: леко бучене при 1500 оборота?

Къде бучи?
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Ами не мога да преценя - някъде между перката на радиатора и задния диф ...
      Честно - понякога ми се струва, че е от двигателя, понякога от скорости или раздатка, понякога ми се струва, че е от кардана или от задния диф - абсолютно сигурен съм, че не мога да преценя откъде е, но имайки предвид, че го прави на 1500 оборота независимо от скоростта, смятам че не е от кардана и от задния диф ... и пак по пътя на логиката предполагам, че е нещо с двигателя или скоростната - какво друго може да е ?
      0888 315 794
      LZ1UPI
      A1 (Rh+)

Коментар

Да не е вибрация някаква? При мен има вибрации около 1700 до 1900 оборота на по-високите предавки - 3, 4 и 5-а. Ако сменям предавките над 2000 оборота, проблема не съществува.

Коментар

именно за това си говорим, само дето при мен е при 1500 - 1700
          0888 315 794
          LZ1UPI
          A1 (Rh+)

Коментар

Да ти кажа аз също мислях да задам този въпрос на знаещите и опитните, ама ти ме изпревари. Лично аз го свързвам с проблеми по запалването, но не съм никак сигурен.

Коментар

лошото е, че никой не отговаря - явно само ние с теб го смятаме за проблем или пък никой не се е справил с въпроса от къде идва това и как се оправя
              0888 315 794
              LZ1UPI
              A1 (Rh+)

Коментар

Според мен се получава някакъв резонанс.Прегледай си тампоните на двигатела дали не са много износени(за скъсани сигурно вече си проверил).Също не е лошо да си провериш и изпускателната система.Някой път се получава резонанс от некачествени гърнета или лоши тампони.Също виж и защитната ламарина на изпускатените колектори,тя също има склонност да резонира ако не е добре закрепена или допира до колекторите.Дано да съм била полезна!
                Успех!

Коментар

до тук не
                  0888 315 794
                  LZ1UPI
                  A1 (Rh+)

Коментар

Ами провери тези неща,които съм ти писала и може да се увенчаеш с повече успех Според мен проблема е в изпускателната система и всичко което е покрай нея-тенекии по колектори,тампони,меки връзки и каквото там има.Затова не може да определиш откъде идва шума,тои се разпространява по тръбите,които са от отпед до отзад.Айде и пиши като го направиш
                    Поздрави!

Коментар

цяла неделя точно това правих - наврях се по всяка тръба и всеки тампон и затегнах каде що има винт и гайка и съединение и т.н. ЗАТОВА казвам, че не е от там.
                      0888 315 794
                      LZ1UPI
                      A1 (Rh+)

Коментар

Да не е от коляновия вал?Някои път при луфтове в лагерите там се получават такива вибрации/резонанси.Дано да не е от там.Или хлабини в биелите,буталните болтове...То всичко може да се очаква,колата не е първа младост.Ама по добре не му обръщаи внимание,само нерви си вкарваш.

Коментар

и при мен се получава така,но този проблем го имах и при Нива-та и с него си мина почто 80 000 км все едно че не и стига тяга
                          куче или вълк?
                          в клетка ,или свободен?
                          въпрос на личен избор.
                          Вихрен Илиев
                          0888249888
                          blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
                          Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от lilitok Преглед на мнение
                            Да не е от коляновия вал?Някои път при луфтове в лагерите там се получават такива вибрации/резонанси.Дано да не е от там.Или хлабини в биелите,буталните болтове...То всичко може да се очаква,колата не е първа младост.Ама по добре не му обръщаи внимание,само нерви си вкарваш.
                            И мен това с коляновия вал най-много ме притеснява
                            0888 315 794
                            LZ1UPI
                            A1 (Rh+)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X