Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблеми при оглед на витара...заслужава ли си?!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблеми при оглед на витара...заслужава ли си?!

Здравейте, първо да предупредя че съм бос на тема 4х4 но се оглеждам за джипче ходя и гледам разни...та онзи ден гледах тази
    http://www.mobile.bg/pcgi/main.cgi?t...613&f1=details
    и ми хвана окото понеже като изключим набития от град капак и таван нямаше много видими други забележки...та питанията ми са следните:
    допреди да зацепя на 4х4 всичко беше наред-правеше си кръгове без щракане виене и каквито и да е било шумове,след като го зацепих си тръгна добре....малко като носене се усещаше ама тва иди дойди е нормално...после навъртях пълен ляв и десен почна някакво щракане зверско...изключих 4х4-пак продължи да го прави..
    другото което ми направи лошо впечатление е че нямаше вода в казанчето(четох че пукали блокове и губели вода)...та му казах дай да сипнеме малко да не направим беля....та сипаха там...отдолу имаше едно петно с масло не много голямо-отдолу при картера беше доста добре омаслено явно хфърля от някаде...като ръжда беше сравнително добре скрита

та въпростие са ми следните:
    как може да се провери на какво се дължи губенето на вода
    каде в софия район люлин може някой да я погледне в някой сервиз...четох във форума но само за район младост,дружба намирам
    това щракане на какво може да се дължи евентуално

...Благодаря предварително
    Не всичко, което има две бузи е лице!

До: проблеми при оглед на витара...заслужава ли си?!

Това с включеното предно дано не си счупил нещо.Напълно естествено е при вкл.преден мост колата да започне да се стяга в завой особено ако го правиш на суха здрава настилка,напр-асфалт.Витарата няма междуосев диференциал и по тази причина 4x4 се включва САМО на мокър/хлъзгав,песъчлив,или снежен/терен.Това с омасляването отдулу ми е трудно да гадая, но знай ,че ако е от секторната кутия,ремонта е скъп.За ръждите огледай внимателно особено шасито-податливи са витарите,а шасито носи конструкцията.Е късмет.
    Румен Николов

0888 358 572

Коментар

залягах с одеалцето отдолу като ръжда е относително добре скрита/оправена на места беше правена все едно аз съм я правил но като цяло е добре
      ...като включих 4х4 беше на песъчлив участък така че да се надяваме че не съм строшил нищо....като съвсем бавно тръгвах с малко газ...то и с много газ на пълен ляв ще се обърна ... а това с харченето на вода може ли лиесно да се установи дали не се е пукнал блока или нещо от сорта?
      ..иначе като двигател не беше палена поне от 1 ден и запали на бензин от четвърт и работата на двигателя беше доволно...пъргавината е добра също

Коментар

e, тази е регистрирана, та може да ходи по сервизи...

форумски сервиз има на разклона за Г.Баня, по околовръстното не ти е много далече.

виж из форума за автосервиз "Голди" и отиди да я прегледат

Коментар

екстра ми е - сега ще изнамеря телефон и координати и утре съм при него. Много мерси

Коментар

Прекалено много забележки, моя съвет е да се въздържиш .
            Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

здрасти колега и аз наскоро си купих витара без много много да я оглеждам и моята нямаше антифриз и губи антифриз смених гарнитурата на главата после видях че с спукан блока на две места залепих го с течен метал и заспа и сега си джиткам и и се кефя яко

Коментар

не вярвай кой какво ти говори,аз джиткам,няма проблеми и после я дадат на някой който си чупи главата с нея,има един кара един пасат,вика много здрав,нищо не съм правил по него 3 години само карам,ми какво да ти кажа скърца,тресе,вие ама човека като не разбира вика че е много добър,само зарежда и кара
                Поздрави

Коментар

Най-вероятно е с автоматични хъбове отпред, които са сдали багажа. Щракат и като изключиш 4х4 те си остават включени докъто не върнеш 2-3 метра назад. Затова и продължа да щрака. Това, че няма вода в казанчето е 100% признак за НЕкупуването на тая кола. Просто недей, или си приготви още 2-3 хилки за ремонт (в тая цена включвам и нови хъбове)
                  Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                  0888 315 794
                  LZ1UPI
                  A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от voodoo58 Преглед на мнение
                    здрасти колега и аз наскоро си купих витара без много много да я оглеждам и моята нямаше антифриз и губи антифриз смених гарнитурата на главата после видях че с спукан блока на две места залепих го с течен метал и заспа и сега си джиткам и и се кефя яко
                    Ъъъъ ... живак ли ще рече тва "течен метал" или от терминатор 2 го взехте тоя специално?
                    От колко време джиткаш така??
                    0888 315 794
                    LZ1UPI
                    A1 (Rh+)

Коментар

с течен метал на локтайт при положение че има здрави лепила и колата не тече за кво тряба да се занимаам да го сменям(блока) или да го заврявам все сложни процедури
                      И като карам така кво лощо има ?

Коментар

Според мен въпросът е колко време ще държи това лепило и пак според мен - няма лепило дето да държи на тия вибрации и температури и въобще условия. Ако има, бих искал да видя и да пипна.
                        0888 315 794
                        LZ1UPI
                        A1 (Rh+)

Коментар

Ако повърхностите са изчистени добре, и от лепилото не се иска свързваща якост, а просто уплътняване, ще държи колкото блока. Някога лепих блок на москвич със смес епоксидна смола и чугунен прах и мога да ти кажа, че наистина нямаше никакъв проблем. Този вид ремонти е приложим естествено, когато става въпрос за водна риза а не за цилиндрова втулка или горивна камера. В случая работа би свършила и добавка за спиране на течове.
                          Дори е по-добре от заварка. Заварката предизвиква вътрешни напрежения в блока и вероятността да пукне другаде нараства драстично.
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Моята Витара губеше вода от уплатнението на термостата. При работа се изпарява водата, забелязах го сутрин на студен мотор.
                            Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

Кажи им колега Scrapheap че вече секви лепила се продават
                              че ме хванаха за боядисано врабче
                              А колегата където искаше да пипне лепилото да се обади в представителството на локтайт да му отворят очите

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X