Колеги, има ли някой който си е сменял мотора и после да го е регистрирал? Ако може да сподели какви са процедурите и дали има смисъл цялата работа - в някои страни от ЕС двигателя си е резервна част и не подлежи на регистрация, може пък и при нас да се случи нещо смислено и да отпадне тази простотия?!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Регистрация на нов двигател
Свий
X
-
До: Регистрация на нов двигател
За регистрацията на новия двигател доколкото съм информиран от КАТ ще ти искат сертификат от ТехноТест за данните и др. на новия. За съжаление при нас май няма да отпадне тая глупост с двигателите и са си мъки да регистрираш нов двигател, хеле пък новозакупена кола със сменен такъв
. Другия вариант е да се вземе удостоверение от производител/вносител за това, че на тази кола е монтиран този двигател и да са описани параметри и номера.
Отделно ако е двигател на кола/джипка и новия двигател е над границата за акциз там става йощ по-интересно!ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
lre-bulgaria.org
-
По принцинп няма проблем ако имаш документ че си го придобил и талона на колата на която е бил и е същия , като твоя стария .Ако е с по-голяма мощност отиваш на техно тест (минах през това преди година) даваш едни пари предполагам около 100 лв , след това в КАТ и си готов.0 8 9 8 4 8 1 3 3 0
Коментар
-
Аз преди няколко месеца сменях двигателя на буса ми.Старият беше воден боксер 1.9 , а новия от Голф 3 1.9 TD, понеже се сменя типа гориво се минава технотест.Издават ти протокол че си го модифицирал както трябва, вземат ти паричките и си готов за канала.Пак те ми казаха че ако съм останел с бензинов мотор направо щели да ме регистрират без да се налага технотест.Цената за процедурата беше около 60 лв. + още 10-15 лв. за някакви такси.DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/
Коментар
-
Аз махнах 2.8 тд и сложих 4.2 бензин който е с около 50кс отгоре и нямах никакви проблеми.Не съм минавал никакъв технотест,искаха ми документ за новия дв.вклюцително преведен на български и това е.
Коментар
-
КъсметлияПървоначално публикуван от gena Преглед на мнениеАз махнах 2.8 тд и сложих 4.2 бензин който е с около 50кс отгоре и нямах никакви проблеми.Не съм минавал никакъв технотест,искаха ми документ за новия дв.вклюцително преведен на български и това е.
В Бургас понякога са много педантични
DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/
Коментар
-
Благодаря на всички за отговорите. Явно хората си регистрират новите двигатели, въпреки че проблем може да има само при промяна на собственост и то при продажба в друг град (демек при минаване на канал), така че и аз ще направя същото. Иначе мотора е абсолютно същия като стария - 1.6 16V G16B, само му се разминава серийният номер и е със здрав блок
. Надявам се да мина без проблеми.
Honda XL600LM, 1987
Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016
Коментар
-
Пренабий си кадърно номера и не се занимавайПървоначално публикуван от Edo Преглед на мнениеБлагодаря на всички за отговорите. Явно хората си регистрират новите двигатели, въпреки че проблем може да има само при промяна на собственост и то при продажба в друг град (демек при минаване на канал), така че и аз ще направя същото. Иначе мотора е абсолютно същия като стария - 1.6 16V G16B, само му се разминава серийният номер и е със здрав блок
. Надявам се да мина без проблеми.
Коментар
-
Честно казано ако можех нямаше да се поколебая и за миг! Но трябва 12764 да стане 21442 - бая трудничко!Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнениеПренабий си кадърно номера и не се занимавай
Honda XL600LM, 1987
Коментар
-
Не се занимаваи най-добре отиди изчисти нещата в КАТ колкото може по скоро защото не можеш да си представиш после в какъв филм може да се вкараш като мен , иначе като го направиш на време и имаш нужните документи става много бързо и лесно и забравяш за проблема.В твоя случай няма да се прави технотест и ще дадеш пари само за смяна на талона просто не си заслужава постоянно да караш с едно на ум .0 8 9 8 4 8 1 3 3 0
Коментар
-
Щом е сьщия мотор няма да е трудно да се регистрира,но ако е по мощен и няма доказан произход избягваш големи разправии с малко шлаиф,аргон вьрху старите номера и цифричките си набиваш кат пич
LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.
Коментар
-
Ако новия мотор е като твоя - отговарящ в кс.и кубатура,в никакъв случай не си и помисляй за пренабиване на цифрите отговарящи по талона на стария ти двигател - тогава гаранция,че ще се впуснеш в истинско приключение!!!
Ако е закупен от БГ - автоморга,просто искай фактура с фискален бон!Монтирай смело и от там в КАТ с гореспоменатите документи и си готов!
Ако новазупеното ДВГ е от чужбина,са необходими куп други документи и доста нерви!
Успех.
Коментар
-
Благодаря Колеги, за пренабиване ми искат 400лв - май ще ми излезе по-евтино и по-спокойно да си го регистрирам като хората.Honda XL600LM, 1987
Коментар
-
400 лв. ?!!Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнениеБлагодаря Колеги, за пренабиване ми искат 400лв - май ще ми излезе по-евтино и по-спокойно да си го регистрирам като хората.

Е на това му казвам наглост.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар