Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Витара 2.0 16V Съвет/помощ преди покупка

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Витара 2.0 16V Съвет/помощ преди покупка

    Здравейте колеги,
    След дълго четене и умуване, попил и осмислил (доколкото е възможно, сега се сещам за патето, дето накрая умряло) подробно изложената във форума информация, реших че подходящия за мен всъдеход е Витара, къса база, с моторизация 1.6 16V – по вашите думи и през моята призма – предостатъчно проходим, способен да пътува по магистралата до „следващата гора”, с евтина поддръжка (доколкото, както разбрах, може да бъде евтина поддръжката на един всъдеход) и икономичен (коментара от последните скоби и тук). След мноого по-кратко от четенето и умуването, ама сърце младо не трае, та затова като че ли ужасно дълго търсене (една седмица и шест огледа) се оказа, че единствената читава (по моя, абсолютно любителска, преценка) къса Витара с лелеяният мотор е испанска, което, пак в следствие информацията получена от форума, ме натъжи...
    Ако издържахте до тук и се чудите къде, аджеба, е този ми ти двулитров двигател от заглавието, моля запазете спокойствие и се опитайте да продължите – по-долу ще изложа и причините наименували настоящата тема.

    Днес ходих да гледам една къса, бяла, двулитрова красавица с четирицилиндров мотор, ‘98, внос от Швейцария, със сервизни документи (като някои от смените на маслата са били през 24-25 000 км.?). Чиста и спретната – свети. Проблеми –различен цвят и доста надупчени задни седалки (на вас ви е смешно, ама аз направо не знам как ще се разбера с жена ми), при първо палене – пали, оборотомера слиза до 2-300 оборота, аха да изгасне, след това 1500 и след около минута се „оправя” на 900 - дебитомер ли, що ли (ако има такава част, уцелил съм я и може да е от това - дали е скъпа?), липсва планката под централния диференциал (ако това издадено нещо, разположено отдолу, някъде около центъра на колата – и от там реших, че ще да е „централен”, е диференциал), като същото това чудо е доста омаслено. Проблемът е, че не „желаят” да я изкарват от авто къщата и не мога да я закарам при някой препоръчан от вас технически грамотен колега, та затова мнението за моментното й състояние ще си остане моето.

    В опит поне за в бъдеще да не съм се минал с някой куц като вид/тип двигател се опитах да се запозная по отблизо с този J20A (така реших, че се води, след като се порових по сайтовете), но за съжаление, подобно на информацията във форума (или поне тази която аз открих – един коментар „най-добре двулитров, с LSD...” – което по-натам се превърна в блокаж!, и една тема за смяна на двигател) за разлика от тази за 2.0 V6, е доста ограничена.

    Та молбата ми към всички вас, които имате, било преки било заобиколни впечатления и информация относно характеристиките на този двигател – 2.0, 16 V, като надеждност, особености на обслужване и разход на гориво, е да ги споделите с вашият, вече не толкова млад, съмишленик.

    Всички коментари третиращи пространно изложеното от мен, включително и относно притесненията ми за иберийския произход на първия герой на настоящата поема (е не е чак роман, липсват основни характеристики), ще бъдат очаквани с огромен интерес и посрещнати с нескрит ентусиазъм.
    И в заключение, от височината на тази трибуна наречена forum off-road Bulgaria, искам да благодаря на модераторите, за това че публикуваха запитването ми в този размит вариант, на колегите, които имаха сили да стигнат до тук и които няма да ме посъветват да „търсете във форума, има достатъчно писано по темата” (шегата на страна, прави сте, има ужасно много въпроси които са дискутирани на поне три места, аз на тях не бих и отговорил, обаче сега бива ли и вие, толкова нещо изписах...), и на колегите които ще ме посъветват да потърся също, но най вече на тези от вас, които ще са така добри да ме посъветват относно бъдещата придобивка.
    Поздрави

    П.П. - текстовете в болд са за по-голяма прегледност, за да се разбере какъв ми е въпроса...

  • #2
    До: Витара 2.0 16V Съвет/помощ преди покупка

    J20A е доста модерен и здрав двигател на Сузуки. Ползват го в днешно време в Grand Vitara, SX4, Aerio. Също така на негова база се състезават в WRC В америка е доста популярно да го турбинират, така че явно е и здрав. Вероятно има някакъв проблем по сензорите, който го кара да работи така, за жалост те понякога много трудно се издирват! Щом не ти дават да отидеш до сервиз, мисля, че не си струва риска.

    Коментар


    • #3
      До: Витара 2.0 16V Съвет/помощ преди покупка

      По добре иди на битака и си купи котка в чувал
      "...не „желаят” да я изкарват от авто къщата..." ми да си я имат
      Солидарен с "Форсаж"-а търси ДРУГО
      Пък публикувай и къде си,колата къде е, пък и снимка някоя .....щото от гледане на боб взех да отделям газове
      Не бързай! Пазара предлага много при внимателно търсене и изчакване
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

      Коментар


      • #4
        До: Витара 2.0 16V Съвет/помощ преди покупка

        Благодаря момци за спешната намеса.
        Колата е в София, в началото на Овча Купел, на ъгъла на бул. Овча Купел и Президент Линкълн, в Автокъща БМВ http://www.mobile.bg/pcgi/main.cgi
        В интерес на истината младежа нямаше против (поне последния път) да я кача на подемник в съседния сервиз, ама в моя случай това не ще помогне особенно

        Коментар


        • #5
          До: Витара 2.0 16V Съвет/помощ преди покупка

          оправи си линка





          Поздрави

          Коментар


          • #6
            До: Витара 2.0 16V Съвет/помощ преди покупка

            Виноват! Това е линка, обаче или мобилето има няква спънка или аз не се оправям хич понежа все ми отваря начална страница.
            Иначе колицата е бяла, цената е 8 000 и на снимката е ката гласена за сватба, преди букетите и куклата...

            Коментар


            • #7
              До: Витара 2.0 16V Съвет/помощ преди покупка

              За информация за оборотите - мойта прави същото (това в подписа ми), а не е с дебитомер, а с MAP сензор. И се съмнявам точно в него. Тепърва ще се човъркам.

              А "съседния" сервиз, все едно не е сервиз. Не знаеш дали не си пият бирата всяка вечер, което е почти сигурно. Ще ти каже каквото са се разбрали предварително.

              Ама в уравнението "покупка на стара кола" винаги присъства и елемента "късмет".
              Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

              Коментар


              • #8
                До: Витара 2.0 16V Съвет/помощ преди покупка

                Намери човек с които да я гледаш,които разбира от джипове,взимаи торбата с късметите и мисли,гледаи ама много преди да купуваш.
                Като си намериш скачаи с двата крака,щом е бяла,на твое моясто бих гледал нещо друго
                на запад бели са служенбите коли,а щом се е скъпил собственика за една боя-внимавай.
                Да не стане както преди в Дупница бяха докарали някаква партида,много запазени,на малко километри-ама били рент-а кар




                Поздрави

                Коментар


                • #9
                  До: Витара 2.0 16V Съвет/помощ преди покупка

                  Първоначално публикуван от Janko Преглед на мнение
                  Благодаря момци за спешната намеса.
                  Колата е в София, в началото на Овча Купел, на ъгъла на бул. Овча Купел и Президент Линкълн, в Автокъща БМВ http://www.mobile.bg/pcgi/main.cgi
                  В интерес на истината младежа нямаше против (поне последния път) да я кача на подемник в съседния сервиз, ама в моя случай това не ще помогне особенно
                  тази къща е доста особена...... вкарват джипки, уж все от Швейцария и стоят с месеци там..... поне това ми е впечатлението от ежедневно минаване покрай нея.

                  за сервиза до тях..... ами те там ги постягват преди продажба.... а отзад има един друг, където ги опъват и боядисват ако има нещо по-така.

                  къщата по принцип е скъпарска... т.е. цените са доста надути и не искат да свалят много.... особено скоро след докарване на поредната "идеална" кола...
                  свалят до 500 например.... а след 2-3 месеца и до 2000.... това съм виждал за цени на табела около 10000.

                  момченцата там са само развождачи... има и някаква кака, която уж е шеф.... а митичните босове, дето да се договаряш са винаги далеч... няколко пъти съм ходил там да гледам коли, единият път даже бяхме пред сделка (един приятел) но се развали заради ужасното им отношение

                  аз лично не бих се навил още веднъж да взимам котката без преглед от доверен човек (сервиз), защото после много боли на джоба
                  ________________________________________________
                  Subaru OUTBACK 2,5
                  Hyundai TUCSON 2.0

                  Коментар


                  • #10
                    До: Витара 2.0 16V Съвет/помощ преди покупка

                    И аз моята я взех без да я гледам много-много и после се почна, ремонти,но поне я направих в задоволително състояние,и пак я взех уж от много мои човек,ама няма мое-твое важното е да се търгува.

                    Да не вземеш някоя бръкма да се отчаеш от джиповете като цяло.
                    Внимаваи много





                    Поздрави

                    Коментар


                    • #11
                      До: Витара 2.0 16V Съвет/помощ преди покупка

                      Здрасти колега
                      Мога да ти кажа какъв е проблема с оборотите на двулитровата Витара, внос от Швейцария. Понеже го имам същия. Не е болка за умиране, но лично мен страшно ме дразни, особенно като спра на светофар и започнат да се дигат и падат оборотите. Това е EGR клапан или клапан за оборотите и е досто трудно да се намери тук в БГ. Та от няколко месеца чакам да ми донесат от Англия. За втора ръка става въпрос. И това нещо ще ти струва мужду 200 и 300 лв. Плюс монтаж - той е лесен.
                      Успех в търсенето! И изобщо не се захващай с такива продавачи, които не искат да изкарат колата от двора. "Щот няала документи" или БГ номер или нещо подобно. Значи има нещо гнило.
                      Да се ядосваш, значи да наказваш себе си за грешките на другите.

                      Коментар


                      • #12
                        До: Витара 2.0 16V Съвет/помощ преди покупка

                        Благодаря на всички Ви за отзивчивостта и съветите. Май ще я отказвам тази двулитровата, съвсем наклонихте първоначалното ми двоумение.
                        А какво ще кажете за тази от Испания (в смисъл какво ще кажете за това, че е от Испания)? Мненията Ви за Самураите примерно са противоречиви, като клонят към негативни относно намирането на резервни части за испанските. Горе долу същото е с Patrol Y61 (освен ако не се бъркам и последният се произвежда само в Испания) но май навсякъде Гранде финале е винаги нещо от сорта на японското си е японско.
                        И тук пак да ви благодаря, не очаквах да сте толкова бързи, явно съм ви трогнал с пространното житие и битие в началото...

                        Коментар


                        • #13
                          До: Витара 2.0 16V Съвет/помощ преди покупка

                          Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                          тази къща е доста особена...... вкарват джипки, уж все от Швейцария и стоят с месеци там..... поне това ми е впечатлението от ежедневно минаване покрай нея.

                          за сервиза до тях..... ами те там ги постягват преди продажба.... а отзад има един друг, където ги опъват и боядисват ако има нещо по-така.

                          къщата по принцип е скъпарска... т.е. цените са доста надути и не искат да свалят много.... особено скоро след докарване на поредната "идеална" кола...
                          свалят до 500 например.... а след 2-3 месеца и до 2000.... това съм виждал за цени на табела около 10000.

                          момченцата там са само развождачи... има и някаква кака, която уж е шеф.... а митичните босове, дето да се договаряш са винаги далеч... няколко пъти съм ходил там да гледам коли, единият път даже бяхме пред сделка (един приятел) но се развали заради ужасното им отношение

                          аз лично не бих се навил още веднъж да взимам котката без преглед от доверен човек (сервиз), защото после много боли на джоба
                          Е заради такъв отговор си струва уважително да станеш фен на марката на отговорилия. Мерси - натурално и тъжно, обаче просто скъса везните, отказах се.
                          Поздрави

                          Коментар


                          • #14
                            До: Витара 2.0 16V Съвет/помощ преди покупка

                            колега, както го обясняваш, автокъщата е на 2-3 минути път от сервиз ГОЛДИ... потърси Влади /Голди/ от Форума за евентуален оглед...

                            ЕГР клапана се лекува много лесно - просто се изолира /запушва/ - едва ли ако това е проблема, тия от автокъщата ще я оставят така да гасне и да им плаши клиентите...
                            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

                            Коментар


                            • #15
                              До: Витара 2.0 16V Съвет/помощ преди покупка

                              Първоначално публикуван от Janko Преглед на мнение
                              Е заради такъв отговор си струва уважително да станеш фен на марката на отговорилия. Мерси - натурално и тъжно, обаче просто скъса везните, отказах се.
                              Поздрави
                              не бързай да се отказваш толкова бързо
                              от марката де, не от конкретния екземпляр ......лесно ще станеш фен на нашата марка - стига да си изясниш какво точно търсиш

                              казваш че си избрал къса витара за магистрала.... сега се насочваш към Самурай.......... сигурно имаш основания за този избор, но можеш и с нас да споделиш за какво ти джипчето... къде ще го караш предимно... колко хард ще са разходките.... ей такива неща

                              всяка марка си има предимства и недостатъци и всички търсим разумния компромис според мераците и джоба си. но когато сравняваш две джипки... а и коли втора употреба от различни марки.. по-голямо значение имат конкретните екземпляри в какво състяние са, а после каква марка са.

                              няма нещо което да не се счупи..... и всичко се прави, но гледай поне да не го вземеш счупено.... или без единия кардан какъвто случай имаше наскоро във форума....
                              знам какво е да търсиш и да ти писне да обикаляш, но не бързай и не се хвърляй на първата джипка която ти предложат..... пробвай повечко, задължително и на баир и на дълго.... и на кално.... какви са тези приказки: не може да се изкарва от автокъщата.... това е абсурд - да си я коландрят там избери си дадена джипка и повикай поне някой форумец да по,огне с огледа.... после евентуално в сервиз и т.н.
                              ________________________________________________
                              Subaru OUTBACK 2,5
                              Hyundai TUCSON 2.0

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X