Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Планувана придобивка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Планувана придобивка

Здравейте на всички,

Първо да се представя,
    Казвам се Николай, от София, запален рибар и планинар.... планувам да се запаля и по джипарките с едно попълнение от...Сузуки Самурай 1.9ТД 1999г.
    Очаквам да вкарат един такъв Дзвер и смятам да го взема!!!
    Въпросите ми към Вас е..... Ще ли е добре за....
    1. Не съм карал много, много извън пътя, но поради влечението ми към риболов (макар да практикувам 80%мухарси и 20%спининг, а за там си требе одене) се налага по проходима машинка, а и чувствам че ще се увлека и по по-хард (лек хард) истории.
    2. Да се кара от жена - градско. Като се има предвид че досегашния и автомобил е Фиат Панда. Пък и не се плаши от спартанското му оборудване.

Това са основно касаещите ме въпроси....
    Допълнителните са:
    1. Двигателя е на пежо (до колкото знам) - сполучлив ли е?
    2. Какви са му разходите (пускови - смяна консумативи). за да знам да ли ще се вмъкна в бюджета.... Основни! Да кажем ....нема забележки.
    3. Много се кефя на леко лифнат .... колко ще ми излезе лифтинг с 5-7см. при маистор....
    4. Гледах и гуметки....31, трябва ли лифт като начало за да се сложат?
    Ама имам и много други..ама и ще чета....знам знам ама има само 5-6дни за да взема решение, а то време все не остава за четене

До: Планувана придобивка

Добре дошъл. На този двигател 31-ци ми се струват големички, но нека колегите със Самураи да си кажат думата.

Коментар

Кажи за какви пари, за да ти кажем струва ли си.
      По принцип щом ти трябва - струва си да го вземеш
      пък после ще си го нагласиш като за тебе - още доста парички и доста кеф. За това за което го искаш е идеална машинка.
      Ако не свършва добре, значи не е свършило!
      0888 315 794
      LZ1UPI
      A1 (Rh+)

Коментар

3500 - 3750 Eвра...... С докарване.
        Толкова щяло да излезе..... Знам ли?
        1999г., на < 100,000км., дизел....?

Коментар

Цената може би е приемлива - но зависи то състоянието, т.е. от много неща.
          31-ци без лифт... май трябва да се махнат калниците.
          Но преди това си помисли нужни ли са такива гуми и налага ли се всико това. Имай предвид, че както е казал Колонал - тези гуми трудно ще се въртят!
          По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Първоначално публикуван от nik_75 Преглед на мнение
            Здравейте на всички,

Първо да се представя,
            Казвам се Николай, от София, запален рибар и планинар.... планувам да се запаля и по джипарките с едно попълнение от...Сузуки Самурай 1.9ТД 1999г.
            Очаквам да вкарат един такъв Дзвер и смятам да го взема!!!
            Въпросите ми към Вас е..... Ще ли е добре за....
            1. Не съм карал много, много извън пътя, но поради влечението ми към риболов (макар да практикувам 80%мухарси и 20%спининг, а за там си требе одене) се налага по проходима машинка, а и чувствам че ще се увлека и по по-хард (лек хард) истории.
            2. Да се кара от жена - градско. Като се има предвид че досегашния и автомобил е Фиат Панда. Пък и не се плаши от спартанското му оборудване.

Това са основно касаещите ме въпроси....
            Допълнителните са:
            1. Двигателя е на пежо (до колкото знам) - сполучлив ли е?
            2. Какви са му разходите (пускови - смяна консумативи). за да знам да ли ще се вмъкна в бюджета.... Основни! Да кажем ....нема забележки.
            3. Много се кефя на леко лифнат .... колко ще ми излезе лифтинг с 5-7см. при маистор....
            4. Гледах и гуметки....31, трябва ли лифт като начало за да се сложат?
            Ама имам и много други..ама и ще чета....знам знам ама има само 5-6дни за да взема решение, а то време все не остава за четене
            За изискванията 1 и 2:

Машината е с уникална проходимост, въпреки че с този двигател не съм карал. Разхода ще е нисък и на тези години вероятно няма да имаш такъв голям проблем с корозията. Няма място за много багаж, но пък ако сте само двама не е проблем. Няма проблем да се увлечеш по харда
            За жената като габарит е супер. Малък и с добра видимост. Този модел ще е и със серво което е абсолютно задължително за жена караща в града, особено с по големи гуми.

Относно въпросите:

1. Нямам наблюдение,

2. Както си го направиш - ако ще смениш всички консумативи - сигурно 500-700 лв ще ти стигнат, съединител 200-300лв отделно.

3. Лифта е дълга, ама много дълга тема. Има евтини варианти има скъпи варианти. "майстор" за повдигане не си търси а чети в форума. Само да знаеш, че всеки рано или късно стига до тунигованото окачване. 1500-2500лв

4. Без лифт 31'' не влизат. 215/70/15 - 225/70/15 Също така за 31'' е добре да се тунингова раздатката 400-500$
            Последно редактирано от Jimi; 14-09-08, 23:23.
            Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
            Drag Grand Canyon Daily
            Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
            LZ1JYM

Коментар

Самурая по принцип е с 1.0 и 1.3 бензинови двигатели (поправете ме, ако бъркам). Не съм чувал за дизел при Самурая, говорим за стандартно вграждане. Двигателите на Пежо са всеизвестни като качества (особено стария 1.9), но въпроса са ми е - няма ли да тежи твърде много отпред този мотор на Самурайчето?

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                Самурая по принцип е с 1.0 и 1.3 бензинови двигатели (поправете ме, ако бъркам). Не съм чувал за дизел при Самурая, говорим за стандартно вграждане. Двигателите на Пежо са всеизвестни като качества (особено стария 1.9), но въпроса са ми е - няма ли да тежи твърде много отпред този мотор на Самурайчето?
                Има и модел с 1.9 D - стандартно. А за тежеста, предполагам че японците са го сметнали.
                Drag Grand Canyon Daily
                LZ1JYM

Коментар

Що плашите човека!?!Кой го измисли че за 31-ци трябва да се тунингова раздатка и кой го е виждал.Аз с оригиналната раздатка си връткам 34/10.5 и 35/12.5 без да се замислям.И не само аз.Един куп народ притежатели на Самурай карат с 31-ци и не съм чул някои да реве.
                  Вземи покарай го и като решиш че е време за лифт го докарай.Приключение е но за средно сръчен човек и с малко помощ не е ама никак трудно.Самурая е лего за пораснали деца,не се плаши.
                  Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                  Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                  В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                    Що плашите човека!?!Кой го измисли че за 31-ци трябва да се тунингова раздатка и кой го е виждал.Аз с оригиналната раздатка си връткам 34/10.5 и 35/12.5 без да се замислям.И не само аз.Един куп народ притежатели на Самурай карат с 31-ци и не съм чул някои да реве.
                    Всеки си има различни изисквания все пак.
                    Drag Grand Canyon Daily
                    LZ1JYM

Коментар

Не съм сигурен какъв е фабричния размер гуми на самурая, но като се има предвид дължината му и с по-малки от 31" пак ще е доста проходим сравнен с някои от по- едрогабаритните джипове.

Коментар

Здравейте отново!!!
                        Благодарско за съветите до тук....
                        Но, какво да избера.....
                        Оказа се че доставката ще се забави, но пък имам избор...за сега!!
                        А той е, Самурай 1999г. 1.9TD - перфектен (по думите на вносителя) или Jimny 1998г. 1.3 - отново мн.добър

Та, въпроса ми е, КОЕ ще е по добре.....?
                        Ще стъпят почти на една и съща цена +/–300лв.

Мисълта ми е, че втория позволява Газ, а на база цената на горивата...
                        Пък дизела е по мощен и по надежен, все пак е по голям мотор.
                        И двете джипета са "били" под 100000км.
                        Трябва да взема решение до края на седмицата.
                        Пък, ~8000лв. са сериозна пара, поне за мен!!!
                        Помощ!!!
                        Благодаря предварително!!!
                        Н.

Коментар

Самурай 1.9д -

+ресорно окачване - много издръжливо позволяващо евтино повдигане, но по- скъпо ако се купува ново. По -върда возия.
                          +голям избор от тунинг
                          +много информация за модела

-двигателя - не е японски
                          -рядък модел
                          -корозия
                          -по спартанско оборудване

Джимни 1.3i -

+пружинно окачване - по-мека возия, не позволяващо евтин тунинг, ново е по -евтино
                          +добър японски двигател, лек
                          +добър интериор
                          +съвременен външен вид
                          +повече екстри

-липсна на тунинг
                          -не разспространен модел
                          -липса на иформация за модела- ще трябва да откриваш топлата вода

Все си мосля, че за жена в града и за лек хард (и заради
                          скептицизма ми към дизеловия двигател на Самурай) е по-добър избор Джимнито, въпреки че е екзотично.
                          Drag Grand Canyon Daily
                          LZ1JYM

Коментар

Здравейте отново,
                            Джими, благодарско за изчерпателния отговор.
                            Май ще се избера Джимни..., но, вижте сега, цените който ми обявиха май са ... свише:
                            1. Самурай, 2000г, 1.9TD, ~80 000км. (уж реални), без корозии, отличен двигател - цена 9000лв.
                            2. Джимни, 1999г, 1.3, 16V ~90 000km, - цена - 9500лв.

Как мислите, товарят ли ме много? Понеже отивам на бюджет +2000лв.
                            А, само как ми се ще....

Коментар

Зависи от състоянието, но попринцип цените са горе долу такива.
                              Drag Grand Canyon Daily
                              LZ1JYM

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X