Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Списък въпроси за Витара и Самурай

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Списък въпроси за Витара и Самурай

Как да разбера дали витарата ми има блокаж или ЛСД? Каква е разликата? Как и за колко пари мога да сложа?

Просто не може да удрапва в голямата кал. Ако е равно върви, но малко баир и спира. То и гумите не стават за кал - иначе нови зимни гуми, но са за сняг, а не кал.

Коментар

Първоначално публикуван от adadar Преглед на мнение
      Как да разбера дали витарата ми има блокаж или ЛСД? Каква е разликата? Как и за колко пари мога да сложа?

Просто не може да удрапва в голямата кал. Ако е равно върви, но малко баир и спира. То и гумите не стават за кал - иначе нови зимни гуми, но са за сняг, а не кал.
      Първо гуми.

Блокажа(ЛСД-то) се проверява най-лесно когато я вдигнеш на стенд или просто и вдигнеш и двете задни колела във въздуха едновременно и като дадеш газ,ако имаш ЛСД би трябвало да се въртят и двете в една и съща посока.

Дано съм бил полезен.

Коментар

Първоначално публикуван от Suzuki_Sj410 Преглед на мнение
        Първо гуми.

Блокажа(ЛСД-то) се проверява най-лесно когато я вдигнеш на стенд или просто и вдигнеш и двете задни колела във въздуха едновременно и като дадеш газ,ако имаш ЛСД би трябвало да се въртят и двете в една и съща посока.

Дано съм бил полезен.
        По-скоро завирти едното колело и ако другото се върти в обратната посока (изключи от скорост) значи нямаш LSD.
        Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

Мерси. Казаха ми, че LSD e limited slip differential. Т.е. не може да има голяма разлика във въртенето на 2-те колела. При мен едното стои понякога, а другото върти яко. Така закъсвам на някои места.

Т.е. нямам нито блокаж, нито LSD.

Сега остава въпросът дали е осъществима подмяната на диференциала или поставяне на блокаж. Т.е. какви са рисковете за колата като цяло и каква ще е горе-долу цената? Къде могат частите да се намерят?

Благодаря!

Коментар

Виж това: http://www.calmini.bg/lockright.htm, но аз лично бих предпочел този http://www.calmini.bg/limited_slip_diff.htm.
            Ако не свършва добре, значи не е свършило!
            0888 315 794
            LZ1UPI
            A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от adadar Преглед на мнение

За кал си вземи МАЛАТЕСТА КОБРА. Евтини регенератчета, но се справят много добре с кални трасета.
              Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
              http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Ако може и аз да вмъкна един въпрос в темата.
                Интересувам се ако искаме да минем на лети джанти,дали се налага смяна на шпилките с по-дълги?

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                  Ако може и аз да вмъкна един въпрос в темата.
                  Интересувам се ако искаме да минем на лети джанти,дали се налага смяна на шпилките с по-дълги?
                  ПОвечето производители на лети джанти са се съобразили с дължината на оригиналните шпилки. Има и джанти, които имат специални гайки към тах, които компенсират късите шпилки.
                  Ако ОБАЧЕ ще слагаш НЯКАКВИ джанти от НЕЩО.... тогава може да ти се наложи и смяна на шпилките.
                  Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                  http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Първоначално публикуван от Kaskadiora Преглед на мнение
                    За кал си вземи МАЛАТЕСТА КОБРА. Евтини регенератчета, но се справят много добре с кални трасета.
                    Благодаря, но моят случай е малко по- особен. Просто имам 2 километра кал, които редовно трябва да изминавам, но повечето ми движение е по асфалт. А през ден да сменям гуми или да слагам вериги, ми идва много. То в повечето случаи успявам да го взема и с моите гуми, но понякога излиза проблем.

Един гумаджия ми препоръча goodyear ### ATR, като гледам май ### ще да е било wrangler. Които би трябвало да имат приемливо поведение през зимата, но да са доста по- добри от BFGoodrich winter slalom на кал.

Някой може ли да потвърди или предложи нещо друго?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X