Обява

Свий
Няма добавени обяви.

как се метанизира витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• как се метанизира витара

И сполучливо ли става поставянето на метан при витара?
    Чувам различни отзиви, че гърмели някакви части от двигателя и се взривявали някакви дебитомери. Има ли колеги с опит в тая насока? Нека дадат мнения.
    Последно редактирано от kolonal-Васил Гергов; 02-09-08, 17:40.

До: как се метанизира витара

"...как се метанизира витара..." като всяка друга джипка във Форума, теми мноооого, "търси-АГУ" и хоп...
    За "витарата" понеже е с малки обеми е добре да знаеш, че "метановите" бутилки са в пъти по-тежки от тези "LPG" ( понеже метана се съхранява при десетки пъти по-голямо налягане ) и не се правят малки. Разходи се по магазини и сервизи питай, помисли, пък си сложи "пропан" в малка бутилка, че има и зарядни станции много и
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Когато слагах моята газова, питах за метан и собственикът на сервиза ми каза да не си го и помислям, освен ако не искам да се разделя със задните седалки.

Коментар

На един комшия с къса база,1.6 карбуратор са му сложили преди много години и той е много доволен,не си е махнал задните седалки,обаче каза че няма никакъв багажник вече,като го видя ще го помоля ако искаш да е снимам и да сложа снимки тук,та да добием представа всички(аз не съм му гледал уредбата).Между другото ми се струва някакси клекнала спрямо моята.
        Прикачени файлове
        Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

много ще съм благодарен колега ако дадеш повече инфо било то със снимки или към кой тряба да се обърна.
          и също възможно ли е да се махне резервоара и да се сложи метан на неговото место има ли и такава възможност

Коментар

Първоначално публикуван от nikman Преглед на мнение
            На един комшия с къса база,1.6 карбуратор са му сложили преди много години и той е много доволен,не си е махнал задните седалки,обаче каза че няма никакъв багажник вече,като го видя ще го помоля ако искаш да е снимам и да сложа снимки тук,та да добием представа всички(аз не съм му гледал уредбата).Между другото ми се струва някакси клекнала спрямо моята.
            Малко клекнала?

Тя си е направо по диференциал е..си

Коментар

Да ти кажа , аз нямам никакви оплаквания от метана (Витара 1,6 моноинжекция '89г) минавам 130км с едно зареждане за 8.50, но ми е малка бутилката - 39 литра.Верно че няма почти никакво място в "багажника", но все пак за града това не е голям проблем.
              Мислих,Мислих и на Края го измислих - Не Може така,Треа нещо да се Измисли

Коментар

Не се чуди,слагаи метан ако си рашил да не я караш на бензин.Има олекотени метанови бутилки
                на сушата и град помага

Коментар

Първоначално публикуван от robocop Преглед на мнение
                  Не се чуди,слагаи метан ако си рашил да не я караш на бензин.Има олекотени метанови бутилки
                  Дааам - струват повечко от витарката, но какво пък
                  Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                  0888 315 794
                  LZ1UPI
                  A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                    Дааам - струват повечко от витарката, но какво пък
                    ако витарите са по 400-500лв да
                    на сушата и град помага

Коментар

кажи от къде? Ще си сложа и аз!
                      Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                      0888 315 794
                      LZ1UPI
                      A1 (Rh+)

Коментар

Абе що се занимавате с глупости???Разликата в икономията при каране на пропанбутан-метан е от порядъка на лев-два...Ако обаче сравниш първоначалната инвестиция за пропанбутан и за метан сметката хич на излиза...Тук въобще не споменавам килата на бутилката,с която витарата ще клекне като бременна кучка...То в този ред на мисли ако лев-два отгоре са ти проблем за какво въобще ти е джип да караш дето само гумите и окачването са ти колкото една хубава малолитражка???Въобще идеята да съвместиш икономия и джип в едно е неработеща...И не го казвам по принцип а от горчив(по-скоро скъп) личен опит...
                        Късмет с начинанието,де...
                        08седемшест5едно513четири

Коментар

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
                          Абе що се занимавате с глупости???Разликата в икономията при каране на пропанбутан-метан е от порядъка на лев-два...Ако обаче сравниш първоначалната инвестиция за пропанбутан и за метан сметката хич на излиза...Тук въобще не споменавам килата на бутилката,с която витарата ще клекне като бременна кучка...То в този ред на мисли ако лев-два отгоре са ти проблем за какво въобще ти е джип да караш дето само гумите и окачването са ти колкото една хубава малолитражка???Въобще идеята да съвместиш икономия и джип в едно е неработеща...И не го казвам по принцип а от горчив(по-скоро скъп) личен опит...
                          Хаха,да! Баща ми иска да си вземе Жип,и пита: има ли такъв, дето да гори 5-6....

Коментар

Вижте ,това с метана има резон и икономията въобще не е лев -два.Другояче стои въпроса че витарата по подразбиране е сравнително икономична,и едно обикновено газифициране решава въпроса с икономията на гориво.Метановата уредба според мен се осмисля, при по едри автомобили, с по лакоми двигатели.Правя сравнение между газовата ми витара 1.6 и метановата ми фронтера 2.2.Финансово разхода им е еднакъв.
                            Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
                              разликата е 5-6лв,а що се однася до килограмите,притегли пълна метанова и пропанбутанова с еднаква литрова вместимост и тогава се изкажи
                              на сушата и град помага

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X