Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със скоростен лост на самурай

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със скоростен лост на самурай

Значи днеска след една кратка разходка като излязах на асвалта видях че малкия лост се тресе целия,пускам на свободна пак се тресе с 20 км/ч направо става брутално.И това го прави при всички положения на малки я лост дори на неутрална.За мое Щастие обаче след около 500м като увеличих скороста всичко се оправи.
    Ако на някой му се е случвало подобно нещо нека пише за какво става въпрос че направо се изумих.

До: Проблем със скоростен лост на самурай

Скъсан тампон на раздатка предполагам или скъсани болтове между профила от дясно и раздатката.
    Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
    Drag Grand Canyon Daily
    Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
    LZ1JYM

Коментар

Да ама ако имаше нещо скъсано предполагам че щеше да го прави и сега.А пък то сега си е добре ,
      Данеби да е нещо щото минах през много клони и храсталаци да се е набило нещо от долу и после да е паднало.
      макар че гледах от долу и нищо не видях но може да е било и нещо малко направо не знам в шах съм

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
        Скъсан тампон на раздатка предполагам или скъсани болтове между профила от дясно и раздатката.
        Погледни го от долу. Помъчи се да повдигнеш или разклатиш раздатката.
        Тампоните са три. Два от ляво и един от дясно. Истината ще лъсне веднага. Провери и трите вала които влизат в раздатката:
        двата изходящи към мостовете и входящия от скоростната кутия. Тампоните са лесно заменяеми. По стария тампон, в магазин за гумени чаркалъци.
        LZ1AIV

Коментар

Имах подобно проблемче разбито каре към пр,мост

Коментар

Първоначално публикуван от asenv Преглед на мнение
            Погледни го от долу. Помъчи се да повдигнеш или разклатиш раздатката.
            Тампоните са три. Два от ляво и един от дясно. Истината ще лъсне веднага. Провери и трите вала които влизат в раздатката:
            двата изходящи към мостовете и входящия от скоростната кутия. Тампоните са лесно заменяеми. По стария тампон, в магазин за гумени чаркалъци.
            Днеска го качих на един канал и всичко изглежда нормално, няма никакви луфтове.
            Единствено ми направи впечатление че има три свободни дупки за болтове на раздатката от зад в посока задницата явно липсва нещо но може би така съм я взел и няма нищо общо с проблема.
            А иначе днеска цял ден съм го ръчкал включвах бавни бързи и не ми е прави пачове.Играе малко лостчето но няма нищо общо с вчера направо е незабелижимо мисля че си е нормално.

Коментар

Както са ти казали колегите скъсани тампони на раздатката,прецакани карета по карданите най-вече предния това се проверява като свалиш предния кардан или ако има хъбове ги изключи и пак карай ако вибрациите намалеят сменяш каретата един мои приятел имаше този проблем и след като смени всичките карета се оправи,аз имах подобен проблем преди време но той се дължеше на малко недомислие от моя страна беше се разхлабаил задния мост от У болтовете въпреки всичко провери и тях.
              ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
              тел.088четири 9едно9 4нула4
              -------------------------------------------------------

Коментар

Ок благодаря за съветите
                днеска няма да мога ама утре ще го закарам да го огледа майстора че аз и да гледам пак кво ли ще видя той да си каже тежката дума.

Коментар

За съжаление и днеска не можах да отида на майстор защото баща ми тръгна да мъкне едно ремарке към Сливен
                  Ама джипката от тогава си се държи съвсем норманлно и след днескашното пътуване над 250км нищо не нормално направо не знам какво беше станало тогава

Коментар

Колега здравей и от мен новобранеца .
                    И аз видях онзи ден че ми играе малкия лост като карам а като набирам и ми тресе в купето, ужасно гадно е.Нервирах се и го качих на канала, като застанах с гръб към задния мост отдясно видях два болта които минават през една планка на купето и на скоростите, като го разклатих видях че си е заминал тампона. Но най лошото е че и дупката на едната планка се е разбила доста и има луфт. Ма пипне ли си майсторска ръка ще се оправи.
                    [COLOR=#000000]не е важна скоростта, а е важно да стигнеш навреме!!!:wink:
                    [/COLOR]

Коментар

срещано явление най често е тампона около 40-50 лева

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X