Обява

Свий
Няма добавени обяви.

съвет за витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• съвет за витара

Здравейте имам намерение да си взимам някоя по евтина джипка и съм се спрял на витара 1,6 дълга база
    Това което най много ме интересува е на такава кола лесно ли се слага газова уредба-може ли обикновенно газово или газова инжекция?Също и какъв им е разхода на газ-на дълъг път и градско?
    Относно поддръжката до колко идва по скъпо да се поддържа такъв автомобил спрямо лека кола,като колата няма да се кара по чукарите а по асфалт и черни пътища.
    И когато се вземе такава кола какво трябва да се смени освен стандартните масла,ремъци и филтри?

На отговорилите благодаря предварително.

До: съвет за витара

здравей..евтината джипка ще ти излезе после скъпо.....не хаби времето си в търсене на такава..сузуки витара е перфектен избор,стига да намериш читава кола,защото е трудно....не бързаи!!!!!!!!!!джипки има колкото искаш..че от бързане да не лежиш само под нея..от газови не разбирам,витарата е като детска количка-всякак можеш да я модифицираш,газ-маз,вдигане,рязане,,,,,непретенциозна е..има доста изписано по форума,,,,ама гледай да си подбереш читава витара,и си приготви няколко хиляди отгоре за ремонти и стягане,,,имаш ли късмет с колата,стегнеш ли я,,,повече няма да се качиш на друго.....
    успех

Коментар

Като казвам по евтина нямам предвид някой разтропан кютук,просто витарите са са доста по евтини спрямо другите автомобили в този клас,а и предполагам разходите по поддръжката също са по малки.

Коментар

Здрасти колега,
        Изборът ти е много добър! Витарата е една много здрава и непретенциозна машина. Особенно ако не я караш много офроуд ще те слуша дълги години.
        Частите не са много скъпи, а и ги има доста. Газовата уредба се монтира като на всяка кола. Нищо по-розлично. Проблема е, че губиш място в багажника, а той е много малък. Тоест оставаш без багажник. Е, можеш да събереш 2-3 торби от супера, но не повече. А ако решиш да свалиш задните седалки, за да натовариш нещо по-обемисто, бутилката пречи защото е в началото на багажното пространство (откъм задната броня).
        Колкото до газовата уредба - зависи каква Витара си вземеш. Има с двигатели моноинжекцион, което не зная какво точно значи но там става обикновенна, карбураторна газова уредба. Но по-новите Витари са пълен инжекцион и там трябва да сложиш газова уредба за инжекцион. Не прави грешката, да сложиш карбураторна газова уредба на Витара, която е инжекцион. Самата уредба е доста по -евтина, но частите(електрониката), която ще се наложи да смениш впоследствие са доста скъпи и трудно намираеми.
        И накрая - отдели време и се порови из този форум - ще намериш много информация за Витара.
        Да се ядосваш, значи да наказваш себе си за грешките на другите.

Коментар

Първоначално публикуван от to66ko7 Преглед на мнение
          Здравейте имам намерение да си взимам някоя по евтина джипка и съм се спрял на витара 1,6 дълга база
          Това което най много ме интересува е на такава кола лесно ли се слага газова уредба-може ли обикновенно газово или газова инжекция?Също и какъв им е разхода на газ-на дълъг път и градско?
          Относно поддръжката до колко идва по скъпо да се поддържа такъв автомобил спрямо лека кола,като колата няма да се кара по чукарите а по асфалт и черни пътища.
          И когато се вземе такава кола какво трябва да се смени освен стандартните масла,ремъци и филтри?

добри са но гълтат повече и не вървят друго нещо е витара но късата база ... също така и самураите..те са много готинки машинки а ако си е само за монтаж на едно газово ))) помисли за гранд чери...за вранглер..за чероки ама с двигатели на 4 литра ; 5,2 или 5,7 ))))
          понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
          JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
          Honda Shadow VLX 600 - 1999
          FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
          Влади

Коментар

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
            добри са но гълтат повече и не вървят друго нещо е витара но късата база ... също така и самураите..те са много готинки машинки а ако си е само за монтаж на едно газово ))) помисли за гранд чери...за вранглер..за чероки ама с двигатели на 4 литра ; 5,2 или 5,7 ))))
            Привет!
            Интересно мнение имаш...
            Щото и твоето чероки закъса на сузуки срещата...хайде от мен да мине няма да поствам снимки или видео...ще предоставя тази възможност на теб...
            Много хора няма да се съгласни с теб...аз също...
            За справка виж витарката на Добри или на Никито от Бургас...
            Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
            .................................................................................................
            Е. Абу

Коментар

Първоначално публикуван от hun_ter Преглед на мнение
              ... Щото и твоето чероки закъса на сузуки срещата ...
              Това пък е интересен критерий за избор на кола ...
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                Това пък е интересен критерий за избор на кола ...
                Привет!
                Е... аз не съм влезнал в раздел на Джип и да съветвам хората да си купуват Витари...
                Все пак в нашия раздел има хора по вещи по въпроса от нашия приятел, но още не са си казали мнението...
                Всъщност уважавам марката Джип, но за сега нямам необходимите финансови силици, за да притежавам или подържам такъв жип...
                Е някой ден...като порастна...
                Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
                .................................................................................................
                Е. Абу

Коментар

Първоначално публикуван от to66ko7 Преглед на мнение

Аз съм с такава (дълга база) и съм ВЕЧЕ много доволен.
                  Относно това какво трябва да и смениш. ако е 16v, може да ти се наложи да смениш и глава
                  За газаджиите ВНИМАВАЙ. Може да ти взривят колата
                  Последно редактирано от upi; 01-09-08, 00:07.
                  Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                  0888 315 794
                  LZ1UPI
                  A1 (Rh+)

Коментар

Не знам дали има Vitara V6 дълга база, но там проблема с малкия вървеж като че ли го няма. Поне на късата.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Нека да обобщя.Витара дълга база 1.6 16v-97кс.При късмет от твоя страна имаш един добър и непретенциозен мотор.газифицира се сравнително лесно както със инжекцион,така и с обикновено газово.Разход комбиниран на газ с обикновено газово 10-11/100.Недостиг на мощност ще усетиш едва когато започнеш по тежко катерене с пълна кола-ако си ловец.А за вървежа всеки който се съмнява ще го свържа с жена ми да му каже с колко я кара по магистралата и да го повози.
                      Ако искаш повече динамика естествено можеш да се спреш на малко по нова версия с мотор 2.0 v6-136кс/има и дълга база/,но вече не е толкова евтина и ако не се лъжа за газификация май само инжекцион/на 6 цилиндъра/Е успех.
                      Последно редактирано от Румен Николов-sineto; 01-09-08, 19:54. Причина: грешка
                      Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от sineto Преглед на мнение
                        Нека да обобщя.Витара дълга база 1.6 16v-97кс.При късмет от твоя страна имаш един добър и непретенциозен мотор.газифицира се сравнително лесно както със инжекцион,така и с обикновено газово.Разход комбиниран на газ с обикновено газово 10-11/100.Недостиг на мощност ще усетиш едва когато започнеш по тежко катерене с пълна кола-ако си ловец.А за вървежа всеки който се съмнява ще го свържа с жена ми да му каже с колко я кара по магистралата и да го повози.
                        Ако искаш повече динамика естествено можеш да се спреш на малко по нова версия с мотор 2.0 v6-136кс/има и дълга база/,но вече не е толкова евтина и ако не се лъжа за газификация май само инжекцион/на 6 цилиндъра/Е успех.
                        Моля,за сьвет относно дълга база-1.6/97кс. или 2.0/136кс.са по-здрави мотори.Годишните данаци по-високи ли са при 136кс?Могат да ми донесат от Германия,но освен да е с 4 врати,друго не знам,какво да искам/напр.-механична скоростна,има ли с ръчни хъбове,карбуратор или инжекцион/Аз карам Самураи 1.3/SJ413/но ми отесня,затова,приемам всякакви съвети,за покупка на Витара дълга база.Благодаря Ви!

Коментар

Ако могат да ти докарат перфектен мотор 2.0 4цилиндрова - най-добре. Да има лсд, климатик, ръчни хъбове, да не е изгнила никъде и да е под 5 бона - това е идеалния вариант. Само да не я е карал попа на селото преди това, че тия кви ловци са ...
                          0888 315 794
                          LZ1UPI
                          A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                            Ако могат да ти докарат перфектен мотор 2.0 4цилиндрова - най-добре. Да има лсд, климатик, ръчни хъбове, да не е изгнила никъде и да е под 5 бона - това е идеалния вариант. Само да не я е карал попа на селото преди това, че тия кви ловци са ...
                            5000евро-да,но какво е лсд.!!!!

Коментар

Автоматичен блокаж на диференциала отзад
                              Мойта е с такова и съм доста доволен
                              0888 315 794
                              LZ1UPI
                              A1 (Rh+)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X