Имам следния проблем: Когато го запаля, независимо през деня или сутрин, вдига оборотите до 4000 и стои там. Изгасям го и след като запаля всичко си е наред. По-някой път не го прави изобщо. Ако някой се е сблъсквал със следния проблем, да каже как да го разреша. Витарата е 1.6 моно.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
проблем с витарката
Свий
X
-
проблем с витарката
Тагове: Няма
-
До: проблем с витарката
Няма ли кой да помогне?!
-
Привет!
Има...елкон му викат или бош сервиз...като извикаш неволята и тя ще ти каже къде е...Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
.................................................................................................
Е. Абу
Коментар
-
Само на студено ли ти го прави , питам те понеже тези машини имат реглаж на оборотите при студен ход . Ако е това проблема ти се сешава много лесно но искам да опишеш по точно кога го прави и дали само на студено .
Коментар
-
Има един клапан, който регулира оборотите на студен ход, представлява нещо като байпас на дроселовата клапа. Когато двигателя е студен, той е отворен, и така държи по-високи обороти. Възможно е той да ти се е прецакал. Мисля, че само в Миркат може да бъде намерен. Много малко магазини знаят изобщо за съществуването на тази част и я няма в каталозите. Моята кола например не държи високи обороти докато е студена - клапана е заял затворен.
Коментар
-
най вероятно нещо подава грешно инфо на компа и затова се получава така,споед мен отиди да закачат на диагностика и по кода на грешките ще го видят какво е,може и някой кабел да се е разкачил,може ламбда сонда,дебитомер,стъпково моторче,,,като се окачи на компа ще си покаже какво я боли.
Един съвет,ако приемаш:появили се нещо и не си го срещал досега закарай колата да я видят,не знаеш какво е и до какво би могло да доведе ако се остави така,все пак правилната експлоатация на колата е нейната подръжка.
Поздрави
Коментар
-
Ако не ти свети на таблото Check Engine, надали ще намерят нещо на компютъра, защото просто те не я връзват към нищо. Бил съм в Миркат и знам как проверяват ECU-то. Слага се един мост в сервизната букса на компютъра и на таблото Check Engine почва да мига. В зависимост от комбинациите на мигането се разбират наличните грешки. ( Даже бяха забравили моста в буксата, като си взех колата...) Ако не свети изобщо лампичката, значи просто няма такива. Въпросния компютър явно няма интерфейс към външно устройство, което да даде повече информация.
Коментар
-
Не е необходимо да свети Check Engine, като се вържат към компа ще следят какви грешки е давал и отчитал като предишни и ще търсят проблема.
ПоздравиПоследно редактирано от kolonal-Васил Гергов; 21-07-08, 21:16.
Коментар
-
И моята предупредителна лампа check engine мига ,ама няма газова от какво може да е ?Не мига в еднакво барзо, ами различно един път бързо ,един път бавно.От какво може да е ? И как да го поправя,че ми дразни светлината и карам с едно парче скотч залепен на нея.
SUZUKI VITARA 1.6 full injection
Коментар
-
Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнениеНе е необходимо да свети Check Engine, като се вържат към компа ще следят какви грешки е давал и отчитал като предишни и ще търсят проблема.
Поздрави
Коментар
-
Първоначално публикуван от silistra_vitara Преглед на мнениеИ моята предупредителна лампа check engine мига ,ама няма газова от какво може да е ?Не мига в еднакво барзо, ами различно един път бързо ,един път бавно.От какво може да е ? И как да го поправя,че ми дразни светлината и карам с едно парче скотч залепен на нея.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар