Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Искам да взимам Витара, но каква?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Искам да взимам Витара, но каква?

Здравейте.

Искам да купувам Витара, но не съм сигурен коя е най-добрия вариант. Естествено искам да е къса база, но проблемът е избора на двигател. В момента карам една 1.6 16V "95-та година (на приятел е) и върви много прилично, но след дълго ровене и четене във форума установих, че не ги препоръчвате (16 клапановите), понеже при големи натоварвания кривяли глави или нещо подобно (не разбрах точно...). Но пък 8 клапановите с тези 82 коня, всички във форума се оплакват, че като сложат големи гуми и умират!? Относно дизелите, а именно 1.9 турбо дизел, за тях не намерих почти нищо писано, те как са?

Другия въпрос, който ме тормози е относно евентуалните разходи след закупуване на витара, или г/д колко пари ще ми трябват за консумативи (филтри, ремъци и т.н.).

Предпочитам Витарката да е кабрио, до колкото четох предимство имат тези с меките тавани, понеже другите с твърдите много скърцали или нещо подобно? Тази която я карам е с твърд таван и ми харесва доста, има някаква шумуве, но не смятам, че са голям проблем...

И последно, от къде да си купя джипчето, обмислям и вариант да отида до Германия. Гледам ги в mobile.de за около 2000-2500 евро има много прилични и то след 95-96 година, знам че има разходи за пътя и т.н. но все си мисля, че в 800-900 евро ще се вместя.

Благодаря предварително.

До: Искам да взимам Витара, но каква?

Първоначално публикуван от Damqnov Преглед на мнение
    Здравейте.

Искам да купувам Витара, но не съм сигурен коя е най-добрия вариант. Естествено искам да е къса база, но проблемът е избора на двигател. В момента карам една 1.6 16V "95-та година (на приятел е) и върви много прилично, но след дълго ровене и четене във форума установих, че не ги препоръчвате (16 клапановите), понеже при големи натоварвания кривяли глави или нещо подобно (не разбрах точно...). Но пък 8 клапановите с тези 82 коня, всички във форума се оплакват, че като сложат големи гуми и умират!? Относно дизелите, а именно 1.9 турбо дизел, за тях не намерих почти нищо писано, те как са?

Другия въпрос, който ме тормози е относно евентуалните разходи след закупуване на витара, или г/д колко пари ще ми трябват за консумативи (филтри, ремъци и т.н.).

Предпочитам Витарката да е кабрио, до колкото четох предимство имат тези с меките тавани, понеже другите с твърдите много скърцали или нещо подобно? Тази която я карам е с твърд таван и ми харесва доста, има някаква шумуве, но не смятам, че са голям проблем...

И последно, от къде да си купя джипчето, обмислям и вариант да отида до Германия. Гледам ги в mobile.de за около 2000-2500 евро има много прилични и то след 95-96 година, знам че има разходи за пътя и т.н. но все си мисля, че в 800-900 евро ще се вместя.

Благодаря предварително.
    Купи си една 16V като на приятеля ти и не слушай какво ти говорят злите езици .Проблема с главите се получава при задръстена система на охлаждането или повредена виско-муфа на перката.Ако охладителната система е наред, нямаш никакви проблеми с двигателя.Когато си купих моята Витара, промих много добре няколко пъти системата с химия и вода, продухах с компресор и до сега никакви проблеми.

Като смяна на консумативи:
    Ремъци: агренажен, ролка и на динамото
    Въздушен филтър
    Смяна на маслата: двигател, скорости, раздатка, диференциали
    Грубо всичко ми излезе към 400 лв.
    DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Благодаря за отговора.
      А относно другите въпроси някой може ли да помогне.
      Какви са плюсовете (ако има такива) и минусите на дизеловия двигател?

Коментар

Първоначално публикуван от Damqnov Преглед на мнение
        Какви са плюсовете (ако има такива) и минусите на дизеловия двигател?
        Ти казваш, че според някои 1,6 I, 16V не е особено подходящ. Аз съм с такъв и с гуми 265/70/15 регенерат Кобра. Много ми е трудно да си представя как мотор 1,9 дизел, ще успее да ги развърти. Не съм карал такъв мотор, но имаше един модел Лада Нива с такъв, Белгийско производство и не чух една добра дума за него, комбинирано с машина 4х4. Пак казвам, не съм запознат с този мотор и впечатленията ми са от втора ръка като слушател.

Коментар

Първоначално публикуван от kolonal Преглед на мнение
          Ти казваш, че според някои 1,6 I, 16V не е особено подходящ. Аз съм с такъв и с гуми 265/70/15 регенерат Кобра. Много ми е трудно да си представя как мотор 1,9 дизел, ще успее да ги развърти. Не съм карал такъв мотор, но имаше един модел Лада Нива с такъв, Белгийско производство и не чух една добра дума за него, комбинирано с машина 4х4. Пак казвам, не съм запознат с този мотор и впечатленията ми са от втора ръка като слушател.
          За дизеловия мотор не мога да кажа нищо.Имай предвид че дизелите са по редки и ако ти се наложи да купуваш части ще е само нови от магазина.Докато за стандартните 1.6 8V, 16V има доста.Другия минус на дизела е цената на горивото...виждаш какво става напоследък.На газ излиза по-евтино за момента.Относно закупуването отвън..не знам.Може да ти легне по-изгодно да я купиш от България.
          DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Благодаря за отговорите. Надявам се скоро да имам възможност да ви се похваля с нова придобивка.

Коментар

За 16v казват, че главата се пука когато я товариш яко и след това рязко спреш, изгасиш двигателя и всичката жега се качва горе та трещи тънкото железо можду клапаните по цялата дължина. Трябва след зор да я пооставиш малко на вкл. двигател. Ремонта на главата ще ти излезе около 1500 лв с всичко НОВО - нова глава, гарнитури, шлайфане на блок (евентуално лагери и т.н.), но след това имаш нов двигател (в стар блок). Като я избираш гледай да няма "конденз" на пръчката и на капачката. Ако някой ти каже, че е нормално да има - не му вярвай ако ще да е "капацитетът на всичко с колела по цялата земя"!
              За 8v - по-малко върви, повече харчи, но пък .... не пука глава???
              Ако е късата без таван и не я качулиш много с багаж и не държиш на "големи гуми", 8-цата си е супер.
              За дизела - или добро или нищо, затова ще си замълча (нека кажат нещо колегите, които са доволни от дизеловата си витарка)
              Ако не свършва добре, значи не е свършило!
              0888 315 794
              LZ1UPI
              A1 (Rh+)

Коментар

Още един аспект-ако мислиш да слагаш газ по-добре 8клапана, щото 16в иска газов инжекцион
                Николай Папазов

Коментар

Първоначално публикуван от kokoff Преглед на мнение
                  Още един аспект-ако мислиш да слагаш газ по-добре 8клапана, щото 16в иска газов инжекцион
                  Да бе, те всички 16 клапанови са с газов инжекцион
                  Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

За конденза и другите неща при оглед на кола за евентуана покупка съм чел доста, знам за тях. Иначе газ не мисля да слагам и мисля да заложа на 16 клапанова. Скоро ще почна да оглеждам евентулани обяви.
                    Ако някой знае джипче в добро състояние на приемлива цена - да си каже.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X