Започвам един дългосрочен проект. Ще слагам цял преден мост на Витарата ми. Дълго мислех преди да предприема такова начинание, но бях до някъде повлиян от Киата на Соти и от това, че независимото поне на моята Витара се оказва доста проблемно. Имам да сменям тампони на носачите, някой друг шарнир, дискове (пък с оригиналните спирачки и не спира толкова, исках да слагам от дълга база... и там пак са едни пари), вътрешно каре. Освен това както няма и ходове. Като цяло ще ми излезе съизмеримо скъпо да сложа цял преден мост и да си направя предното годно за употреба. Така и се навих.
Спрях се на нормален мост от УАЗ по ред причини. Ширината е същата (+- 1 см, което може да се корегира с фланци, в момента съм с 38мм). Същите дупки за джанти, няма и тях да сменям. И най-хубавото - същото предавателно число, както и задния мост - 5.125
Смятам първо да си обработя моста. Чистене, измиване, телената четка на флекса, грунд, боя (нещо сигнално
). После едни вентилирани дискове, апарати, хъбове. Ако има нещо да се ремонтира по моста, да се отремонтира. Следващия месец ще мислим носачите. Идеята е да имам възможно най-много неща готови, за да може да накрая да се разглоби колата и всичко да може да се монтира с най-малко забавяне. Ще показвам снимки, но проекта е дългосрочен, така че ще си чакате
Заплатата ми толкоз може
Спрях се на нормален мост от УАЗ по ред причини. Ширината е същата (+- 1 см, което може да се корегира с фланци, в момента съм с 38мм). Същите дупки за джанти, няма и тях да сменям. И най-хубавото - същото предавателно число, както и задния мост - 5.125

Смятам първо да си обработя моста. Чистене, измиване, телената четка на флекса, грунд, боя (нещо сигнално

Коментар