Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Жесток удар!Нещо чатка (хлопа) отдолу!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Жесток удар!Нещо чатка (хлопа) отдолу!?

Здравейте колеги, раздатката ми е ударена жестоко! Гредата на която се захваща с 2 тампона се е сцепила.В момента се чува удар при потегляне и отпускане на съединителя.Дори и на 2Н го има.Въпроса ми е как да разбера дали проблема е в раздатката или в карета,тампони и т.н.
    Джипа е Витара дългата база 1.6 16V.
    Прикачени файлове

До: Жесток удар!Нещо чатка (лопа) отдолу!?

Имах подобен проблем, при мен се оказа вътрешното каре на полуоската.
    Така като гледам гредата, при теб по-скоро е тампона, ама знае ли човек.
    Лягай с една щанга отдолу и тествай един по един тампоните, а ако разполагаш с канал, може един да потегля, а друг да гледа отдолу откъде идва чукането.
    Успех!

Коментар

До: Жесток удар!Нещо чатка (хлопа) отдолу!?

Може и всичко да си е здраво, а изкривената греда да се е приближила някъде близо до корпуса на раздатката и при мърдането и да удря по нея.

Коментар

Десния тампон на раздатката ми е здрав.Бях го смъкнал да го проверя.Но левия, там където е бил удара и където се е сцепила гредата не съм го проверявал.Дано в него е проблема.Иначе искам да Ви питам нормално ли е да има луфт в карето което свързва задния кардан с раздатката.Луфта е вертикален (нагоре-надолу).И изобщо как да разбера дали каретата са разбити?Нужно ли е демонтирането на целия кардан или има по-лесен начин за диагностициране.

Коментар

Не е нормално да има луфт. Никакъв. Сменяй карето, че може да те изненада. Виж за луфтове и по лагерите на дифа и раздатката. Може удара точно от там да се чува.

Така като гледам, няма сериозни щети. Гредичката е бял кахър. Важното е че раздатката е здрава.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първо важно е да се знае хлопането, което чуваш след удара ли се е получило или е от преди.Ако е от преди може да е карета и всичко друго.Ако е след удара е малко вероятно да са карета(ако удара е бил само в гредичката разбира се).В този случай по-вероятно проблема да е в тампоните между раздатката и гредичката или в захващането на гредичката към шасито.Аз скоро претърпях подобен удар ама по-силен(за нагледност мога да кажа, че при удара ме отлепи от седалката и си шибнах главата в тавана)-там където при теб е ударено при мен този хоризонтален участък на гредичката след удара беше станал вертикален, а раздатката се беше забила в купето и 1,3,5 скорости едвам се включваха.Смених гредичката и тампоните и всичко е ОК
            Николай Папазов

Коментар

Както вече казах единия тампон на раздатката е здрав.Удара е бил от преди.Преди да я купя.Така че незнам дали след него се е появило чаткането.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X