Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купих си Витара - вибрации при натискане на спирачката

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Купих си Витара - вибрации при натискане на спирачката

Здравейте. Купих си Сузуки Витара 1,6, 16V, дълга база, но при натискане педала на спирачката се получават вибрации. Понеже това ми е първия автомобил и не разбирам много бихте ли ми помогнали.
    Последно редактирано от kolonal-Васил Гергов; 14-07-08, 21:44.

До: Купих си Витара - вибрации при натискане на спирачката

Погледни си спирачните дискове,най-вероятно са криви.

Коментар

Ако сменяш дискове, гледай да зачистиш часта на главината, на която ляга диска с телена четка до блясък, за да не започнат да ти тресат и новите. И задължително нови накладки.
      Последно редактирано от kolonal-Васил Гергов; 14-07-08, 21:44.
      Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от belcho kulev Преглед на мнение
        Погледни си спирачните дискове,най-вероятно са криви.
        +1
        Николай Папазов

Коментар

Ако не изглеждат криви, или установиш че не са криви, пробвай да смениш само накладките. Случвало ми се е дори само с това тресенето да се оправи.

Ако е седяла дълго време, дисковете са корозирали. Покарай малко и виж дали няма да се пооправи, преди да хвърляш пари. Но все пак те съветвам да си смениш накладките де...
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Същия проблем имах наскоро. Имаш само 1 вариант. Сменяй дисковете, не ги струговай-направо нови-100 лева са, и накладките. И колегата по-горе ти го каза.

",------ако сменяш дискове, гледай да зачистиш частта на главината, на която ляга диска с телена четка до блясък, за да не започнат да ти тресат и новите. и задължително нови накладки."

Опитах аз другите варианти и пак до тука стигнах.....
            Не се мъчи-това е начина....
            След смяната, първите 200 км ще ти е "странна" спирачката, ама после всичко ще е 6....
            Последно редактирано от kolonal-Васил Гергов; 14-07-08, 21:47.

Коментар

Случвало се е и при разбит лагер(счупен сепаратор) на задна главина(при барабан) да има биене в педала на спирачките.Накладките се опитват да центрират барабана,на който е джантата с гумата и пак се получава биене в педала.Но тогава обикновенно е съпроводено с виене на разбит лагер.

Коментар

неправилно износена гума в резултат на един куп причини също е вариант, натрупана мизерия по вътрешната част на джантата -тоже..така че почвай по метода на изключване. успех
                куче или вълк?
                в клетка ,или свободен?
                въпрос на личен избор.
                Вихрен Илиев
                0888249888
                blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
                Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от navar Преглед на мнение
                  неправилно износена гума в резултат на един куп причини също е вариант, натрупана мизерия по вътрешната част на джантата -тоже..така че почвай по метода на изключване. успех
                  Кажи-речи това са вариантите, започвай да елиминраш едно по едно и накрая може би ще се оправи
                  DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Някой може ли да ми даде информация относно накладки предни-задни за Сузуки Витара 2000сс В6 двигател от 96г.,от колко до колко се движат цените както и какво бихте ми препоръчали?Ще сменям задните сега и първо да попитам че да не направя левашка работа.Който може моля да ми помогне.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X