Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помогнете със съвет за Vitara (начинаещ)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помогнете със съвет за Vitara (начинаещ)

Здравейте на всички,
    Това ми е първият постинг в този форум и имам молаба да ме осветлите по няколко въпроса свързани с Suzuki Vitara.
    Аз лично съм все още пълен лаик по отношение на автомобилите 4х4, но тъй като съм запален по риболова и то най вече на щуки ми се налага да си закупя някъкъв високо проходим автомобил (обикновенно "пътищата" до гьоловете с щуки са си сериозно изпитание дори за отлични offroad машини) .
    Поради ограничен финаносов ресурс се спрях на Сузуки Витара 90-92 г. иначе на сърце ми легана TLC 70-та серия, но нямаше как да реагирам и да си купя една такава и я изтървах...
    Та за Витарата, моля кажете ми ще ми върши ли работа (предимства и недостатъци) и какво може да се направи тук в Бг. за повишаване на проходмоста на такъв автомобил и горе-долу за колко пари.
    Благодаря предварително и успех на всички.

ако се разровиш във форумите ще намериш всичко което ти трябва

а тези местенца за щуката каде са ако не е таина
    WWW.FBRALLYRAID.COM

Коментар

Vitara

Първоначално публикуван от Dandi
      ако се разровиш във форумите ще намериш всичко което ти трябва
      Попрочетох някои неща, но явно не съм успял да намеря всичко.
      Мен най-вече ме интересува как може да се подобри проходимоста на една Витара и за колко пари...както и разбира се мнения за тези машини

Първоначално публикуван от Dandi
      а тези местенца за щуката каде са ако не е таина
      Най-различни на Дунав и каналите, долното течение на Искър, Марица, Тунджа и разбира се вътрешни блата и водоеми...ако почнем да дискутираме това ще изместим темата а мен сега ме интересува това за което питам по горе.
      Впрочемако ако те интересува риболва в този форум: http://forum.fishing-mania.com/index.php има доста по темата..места тактики техники и пр.

Коментар

В сайта има горди собственици на Витари, смятам,че ще ти бъдат полезни .Търси ,явно не си търсил добре, има и снимков материал.
        B+

Коментар

Съвети от мен:

1. Внимателно четене на разни теми във форумите. Не се ръководете само от заглавията и имайте в предвид, че принципите за подобрение на проходимостта са общо взето еднакви за повечето машини. Самия факт че задавате подобен въпрос навежда на мисълта че много полезни за вас теми не сте ги прочели...
          2. Гуми.
          3. Hi-Lift.
          4. Лебедка.
          5. Четене, питане, гледане ходене на курсове и всичко подобно, което ще помогне да срещнете хора, които да ви спестят редица бавни способи да научите неща, които са отдавна известни... Всъщност това е предназначението на този портал...
          VPetrov.photography

Коментар

Re: Помогнете със съвет за Vitara (начинаещ)

Първоначално публикуван от esox hunter
            Та за Витарата, моля кажете ми ще ми върши ли работа (предимства и недостатъци) и какво може да се направи тук в Бг. за повишаване на проходмоста на такъв автомобил и горе-долу за колко пари.
            Благодаря предварително и успех на всички.
            Здравей, Колега!
            Витарата ще ти върши работа за риболов след като я лифтираш малко като и смениш поне пружини и амортисьори. Един добър лифт ще ти струва около 2000 лв. с труда. Има и по-евтини варианти, но те са ялови и бързо ще наваксаш спестените пари, със нови ремонти. За off road определено ти трябва къса база със споменатия лифт и добри гуми за кал. Витарата е лека и лесно на скорост минава през калта без да затъва, но опре ли на "корем" и си до там, тъй като няма блокажи
            Друго важно нещо за твоето хоби е да не качваш повече от един човек още тъй като няма никакво място за багаж. Дори ако си с дълги неразглобяеми пръти пак е под въпрос дали ще ги събереш?!
            Ендурото и сексът не са шега работа !
            -------------
            Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
            http://crazy-job.com

Коментар

Първо да благодаря на всички които си направиха труда да ми отговорят. Знам че е досадно да пишете за неща които вече са писани явно и обещавам да си направя труда да ги "изровя" Едно предложение към администратора...ако му е възможно и има време разбира се дали би могъл да извди опеделени неща от темите за различните модели машини и да ги групира например за TLC, Vitara, G-clasa i t.n. Така начинаещи като мен ще могат бързо да намрат това което им е нужно и едва след това да задават въпросите си. По подобен начин решаваме вече проблема в споменатия погоре рболовен форум защото и там се оказа че за начинаещите е трудно да намрат това което им трябва а досадно за останалите които вече са писали по въпроса.
              Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев
              Здравей, Колега!
              Витарата ще ти върши работа за риболов след като я лифтираш малко като и смениш поне пружини и амортисьори. Един добър лифт ще ти струва около 2000 лв. с труда. Има и по-евтини варианти, но те са ялови и бързо ще наваксаш спестените пари, със нови ремонти. За off road определено ти трябва къса база със споменатия лифт и добри гуми за кал. Витарата е лека и лесно на скорост минава през калта без да затъва, но опре ли на "корем" и си до там, тъй като няма блокажи
              Жоро благодаря за съвета...към кого от форума мога да се обърна за повече инфо за Витарите и по въпроса за вдигането на клиренса и още едно питане може ли да се сложи блокаж на Витара и за колко (ако е писан къде да прочета-моля пуснете ми линк)
              Впрочем видях че сме градски , но сега живя в София...

Друго важно нещо за твоето хоби е да не качваш повече от един човек още тъй като няма никакво място за багаж. Дори ако си с дълги неразглобяеми пръти пак е под въпрос дали ще ги събереш?!
              За качването няма грижи само аз и приятелката ми която е фенка на риболова и за пръите също аз съм спинингист и дълги пръти ми не трябват

Коментар

Абе доста занимавка ще си намериш докато прочетеш всичко.
                от кал не се пази:)

Коментар

Първоначално публикуван от esox hunter
                  ...към кого от форума мога да се обърна за повече инфо за Витарите и по въпроса за вдигането на клиренса и още едно питане може ли да се сложи блокаж на Витара и за колко (ако е писан къде да прочета-моля пуснете ми линк)
                  Впрочем видях че сме градски , но сега живя в София...
                  Щом си от Зарата, може да я докараш при Митака, навигатора на Янчо Терзиев да ти я лифтира. Той стана цар на вдигане на Витарите!
                  Виж за блокаж работата е далеч по-сложна.
                  Аз те съветвам да си вземеш един Hi lift и да не се занимаваш с блокажи
                  Ендурото и сексът не са шега работа !
                  -------------
                  Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                  http://crazy-job.com

Коментар

Щом си от Зарата, може да я докараш при Митака, навигатора на Янчо Терзиев да ти я лифтира. Той стана цар на вдигане на Витарите!
                    Виж за блокаж работата е далеч по-сложна.
                    Аз те съветвам да си вземеш един Hi lift и да не се занимаваш с блокажи
                    Ние с Янчо Терзиев да не се окажем роднини и моята фамилия е Терзиев
                    Успях да намеря разни неща писани за Витарите и разбрах че ти имаш такава Защо да е сложно с блокажите за Витара...няма като за нея или са трудни за монтаж (изпълнение)
                    А иначе за Hi Lift ( http://www.hi-lift.com/ ) видях за какво става въпрос...а ако почвата е мека дълбока кал...газене, мазане и т.н. ...не че сега не газя до ушите де

Коментар

Жоро ... само не разбрах, къде си слагаш хай-джека ... на Витарата де ..
                      Особено ако е 1.3 м. ?
                      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Блокаж

Относно блокажа на Витара (90-93г) съм чувал че нямат такъв, а в един руски сайт http://www.catalog.auto.ru/catalog/cars/text/325.html
                        прочетох следното:"...Первоначально монтировали лишь один рабочим объемом 1,6 л и мощностью 80 л.с. С февраля 1990 года начали применять автоматическую блокировку дифференциала и муфты свободного хода колес..."
                        Може ли някой да ми обясни за какво точно става въпрос...това някъкъв псевдо блокаж ли е и върши ли работа както и наистина ли имат такъв блокаж тези модели.
                        Прочетох темата за блокажите и ако може някой да ми внесе още яснота по този тип посочен по горе.
                        Благодаря предварително

Коментар

автоматическа блокировка сигурно казват на LSD /диф. с ограничено приплъзване, "шпер" диф. /...

имай предвид, че легне ли на корем, няма полза и от блокажи... но това се случва най-често ако буксуваш дълго време на едно място... т.е. шофьорска грешка, а за тях няма лек...

не плашете човека - за риболов върши работа всякакъв джип... реално дори рядко се налага включване на 4х4, особено ако са добри гумите... това с окачването, блокажите и т.н. вече е друг спорт - не е риболов
                          витарата е добър избор за компактен 4х4 - един от най-разпространените, евтини и здрави джипове... става и за всекидневна употреба /затова е и толкова популярна/
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/
                            автоматическа блокировка сигурно казват на LSD /диф. с ограничено приплъзване, "шпер" диф. /...
                            Благодаря за отговора Тедо
                            Такъв тип блокировка може ли да се подобри?

не плашете човека - за риболов върши работа всякакъв джип... реално дори рядко се налага включване на 4х4, особено ако са добри гумите... това с окачването, блокажите и т.н. вече е друг спорт - не е риболов
                            Е никои не ме плаши все още аз самият се интересувам и ми е мерак а връзката между риболова и offroada искам да си я създам, т.е. да усетя малко и от другия спорт без разбира се амбиции на този етап да се състезавам все пак тепърва навлизам в тази материя и имам мнооого да уча още...

...витарата е добър избор за компактен 4х4 - един от най-разпространените, евтини и здрави джипове... става и за всекидневна употреба /затова е и толкова популярна/
                            Аз за това се и спрях на такъв тип автомобил.

Коментар

Vitara

Докато си рових из нета ето на какво попаднах: http://www.vitara666.com/index.html
                              Този пич доста се е потрудил ...впрочем има много снимки на това какво и как е направил дори едно свежо видео с Витари.
                              Ако имате време поразгледайте сайта и си кажете мнението за това което е направил.
                              Аз аз се питам колко ли би излязло едно такова тунинговане да се реализира в БГ.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X