Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко помощ!?!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Малко помощ!?!?

Както си карам онзи ден по дупките в квартала изведнъж при натискане на спирачката започна да чука предно ляво колело... Мисля че е съм изкривила спирачен диск, за да чука така. Но въпроса ми е дали само аз сменям криви дискове на 6 месеца или просто Витарата е с дефект.

До: Малко помощ!?!?

Здравей,
    Много трудно е да се определи от разстояние какво точно чука в предното колело, но ако наистина мислиш че имаш крив спирачен диск би трябвало когато натискаш спирачките да усещаш удари в педала.
    Ако не усещаш такива удари, значи търси чукането другаде.
    Успех.
    ... to be continued

Коментар

еми точно това се и усеща удар в педала..Май пак ще се наложи да сменям спирачни дискове

Коментар

Може да провериш спичачните апарати дали отпускат добре.
        Ако се получава триене може дисковете да греят и за това да се искривяват.
        Ако е така е хубаво да отидеш да ти ги раздвижат.
        Не е нормално да се сменят през 6 месеца, смени и марката на дисковете.
        Живот на колела.

Коментар

Първоначално публикуван от sweet_girl Преглед на мнение
          еми точно това се и усеща удар в педала..Май пак ще се наложи да сменям спирачни дискове

Ако имаш ABS,в дупките така връща педала....

Коментар

Първоначално публикуван от sweet_girl Преглед на мнение
            Както си карам онзи ден по дупките в квартала изведнъж при натискане на спирачката започна да чука предно ляво колело... Мисля че е съм изкривила спирачен диск, за да чука така. Но въпроса ми е дали само аз сменям криви дискове на 6 месеца или просто Витарата е с дефект.
            Sweet Girl ,ако не ти е проблем я ми изпрати снимка на булбара на предницата на витарата ти, търся си модел и искам да огледам твоя.Случайно да го продаваш ?Снимката очаквам на; pach#abv.bg
            DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

а аз ще ти пратя ама моя е правен по моя измислица иначе не е боядисан както трябва и трябва да го пребоядисвам заедно с джантите. а да питам още нещо препоръчайте ми марка тогава. Незабравяйте че съм жена и всеки в сервиза ме лъже както си иска

Коментар

От кой град си, за да ти препоръчаме сервиз, дето няма да те излъжат?

Коментар

Васко, съдейки по номера на Витарата на аватара, от София... ама знае ли човек, то и аз съм със софийски номера... Виж, ако става дума за телефонния номер... С две думи, Васко, ти си на ход, препоръчай на момичето, сервизи в София!
                  Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                  Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Ако си свикнала да спираш юнашки, и при спиране на светофар примерно не пускаш педала след като си спряла (или апаратите не отпускат добре), много лесно можеш да направиш "гореща точка" (hotspot) на дисковете и в крайна сметка да ги изкривиш достатъчно да та почнат да те дразнят. Аз скапах безброй дискове така, докато накрая не прочетох някъде че е хубаво при спиране ако е възможно да се намали почти до спиране, и да се отпусне спирачния педал за последния половин метър примерно. Просто колкото колелата да направят половин оборот.

Японските коли са си чувствителни в това отношение, поне всичките от 90те години с които аз съм си имал работи са били.

Ако имаш чукане от задействане на ABS-а, чукането е с много висока честота, като бръмчене. Пулсирането от крив диск е по-скоро пулсиране а не чукане. С две думи - едното е "брррр", другото е "туп туп туп"
                    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Какъв ABS , какви пет лева бе колеги ? Вижте момичето каква Витара кара . Цилиндърчетата ръждясват и задържат . Обикновенно проблема е от тях . Лошото е , че ги няма нови само тях , а са комплект с апаратите . Ако разполагаш с по-вече средства сменяй всичко комплект и забравяш следващата петилетка за този проблем . И гледай да са оригинални - там поне дават и гаранция . Със спирачките шега ни бива
                      0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

ами да от София съм. А добре аз принципно избягвам да спирам на спирачка. Спирам на скорост докато мога и после натискам педала. С две думи пазя ги. Еми днес или утре отивам да купувам дискове с накладки и ще видим кво ще стане. Ще го мисля къде да ми ги сложат. Мерси много за помощта

Коментар

Така спират състезателите.

Коментар

Ходили до сервиза да ти кажат с сигурност какъв е проблема,пък тогава взимай дискове?

Поздрави

Коментар

Искаш ли помощ за сервиз или пак ще ходиш да те лъжат?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X