Както си карам онзи ден по дупките в квартала изведнъж при натискане на спирачката започна да чука предно ляво колело... Мисля че е съм изкривила спирачен диск, за да чука така. Но въпроса ми е дали само аз сменям криви дискове на 6 месеца или просто Витарата е с дефект.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Малко помощ!?!?
Свий
X
-
До: Малко помощ!?!?
Здравей,
Много трудно е да се определи от разстояние какво точно чука в предното колело, но ако наистина мислиш че имаш крив спирачен диск би трябвало когато натискаш спирачките да усещаш удари в педала.
Ако не усещаш такива удари, значи търси чукането другаде.
Успех.... to be continued
-
Може да провериш спичачните апарати дали отпускат добре.
Ако се получава триене може дисковете да греят и за това да се искривяват.
Ако е така е хубаво да отидеш да ти ги раздвижат.
Не е нормално да се сменят през 6 месеца, смени и марката на дисковете.Живот на колела.
Коментар
-
Първоначално публикуван от sweet_girl Преглед на мнениееми точно това се и усеща удар в педала..Май пак ще се наложи да сменям спирачни дискове
Ако имаш ABS,в дупките така връща педала....
Коментар
-
Първоначално публикуван от sweet_girl Преглед на мнениеКакто си карам онзи ден по дупките в квартала изведнъж при натискане на спирачката започна да чука предно ляво колело... Мисля че е съм изкривила спирачен диск, за да чука така. Но въпроса ми е дали само аз сменям криви дискове на 6 месеца или просто Витарата е с дефект.DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/
Коментар
-
Васко, съдейки по номера на Витарата на аватара, от София... ама знае ли човек, то и аз съм със софийски номера... Виж, ако става дума за телефонния номер...С две думи, Васко, ти си на ход, препоръчай на момичето, сервизи в София!
Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.
Коментар
-
Ако си свикнала да спираш юнашки, и при спиране на светофар примерно не пускаш педала след като си спряла (или апаратите не отпускат добре), много лесно можеш да направиш "гореща точка" (hotspot) на дисковете и в крайна сметка да ги изкривиш достатъчно да та почнат да те дразнят. Аз скапах безброй дискове така, докато накрая не прочетох някъде че е хубаво при спиране ако е възможно да се намали почти до спиране, и да се отпусне спирачния педал за последния половин метър примерно. Просто колкото колелата да направят половин оборот.
Японските коли са си чувствителни в това отношение, поне всичките от 90те години с които аз съм си имал работи са били.
Ако имаш чукане от задействане на ABS-а, чукането е с много висока честота, като бръмчене. Пулсирането от крив диск е по-скоро пулсиране а не чукане. С две думи - едното е "брррр", другото е "туп туп туп"Издъних се на Тюринг теста
Коментар
-
Какъв ABS , какви пет лева бе колеги ? Вижте момичето каква Витара кара . Цилиндърчетата ръждясват и задържат . Обикновенно проблема е от тях . Лошото е , че ги няма нови само тях , а са комплект с апаратите . Ако разполагаш с по-вече средства сменяй всичко комплект и забравяш следващата петилетка за този проблем . И гледай да са оригинални - там поне дават и гаранция . Със спирачките шега ни бива0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara
Коментар
-
ами да от София съм. А добре аз принципно избягвам да спирам на спирачка. Спирам на скорост докато мога и после натискам педала. С две думи пазя ги. Еми днес или утре отивам да купувам дискове с накладки и ще видим кво ще стане. Ще го мисля къде да ми ги сложат. Мерси много за помощта
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар