Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за блокаж на 410!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане за блокаж на 410!

Колеги,защо при натоварване блокажа изключва?Получават се много неприятни удари.Не е износен,усилих пружината като подложих шайба б-3мм.,резултата-същия!
    Прикачени файлове

До: Питане за блокаж на 410!

Първоначално публикуван от горския Преглед на мнение
    Колеги,защо при натоварване блокажа изключва?Получават се много неприятни удари.Не е износен,усилих пружината като подложих шайба б-3мм.,резултата-същия!
    Явно никой не се е сблъсквал с такъв проблем!

Коментар

При голямо натоватрване, блокажът трябва да изключи, за да не се потрочи нещо друго...
      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

На Самурая колега блокажа се използва само са вадене от окантаряване и след това веднага се изключва. Той не е силов като на Г класата, затова и имаш голяма червена лампа на таблото, която трябва да ти светне когато го включиш.
        Та затова изключва лесно може да погледнеш и зъбите дали са ти позаоблени и да ги корегираш леко, ма не го усилвай прекалено да не строшиш нещо друго.
        VITARA, SAMURAI
        FIAT PANDA 4x4 CABRIO
        RENAULT ESPACE QUADRA
        ...и едно сивикче за града...

Коментар

Първоначално публикуван от samuraj Преглед на мнение
          На Самурая колега блокажа се използва само са вадене от окантаряване и след това веднага се изключва. Той не е силов като на Г класата, затова и имаш голяма червена лампа на таблото, която трябва да ти светне когато го включиш.
          Та затова изключва лесно може да погледнеш и зъбите дали са ти позаоблени и да ги корегираш леко, ма не го усилвай прекалено да не строшиш нещо друго.
          Мисля че ми е ясно за какво служи,но даже не ме и изкара от окантаряването,а се чуваха ударите с които включваше и изключваше което си е опасно!А това че трябва да го изключиш след препятствието,мисля че много малко хора не са наясно с това!А когато с двете колела от едната страна в ла....а,мисля че и ти ще го използваш!
          От снимките си личи че зъбите не са износени,и въпроса ми е какво значи да ги усиля?Да направя наклона на зъбите леко отрицателен ли?
          Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от горския Преглед на мнение
            ...Да направя наклона на зъбите леко отрицателен ли?
            Нищо не прави!
            Блокажът на Самурая си е такъв... Доста години карах LJ80, който е снабден щатно със същия блокаж. Също като теб се чудех защо ми изключва, точно когато ми е най-необходим, разглобявах го, разглеждах го, мислех как да го "подобря"... Накрая ми "светна", че просто трябва да се науча да го ползвам правилно, т.е., когато е включен, трябва много внимателно да се работи с газта... А когато се измъкнеш от ситуацията, малко повече газ и той се самоизключва, дори и да го забравиш...

колега блокажа се използва само са вадене от окантаряване
            Съжалявам, че нямам снимки, как Г-класата на Зарко (kaishin) е окантарила, барабар с трите си блокажа... как се въртя и четирите и колела във въздуха... За излизане от подобна ситуация трябват други работи, а не блокажи...
            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Е тва за четирите колела във въздуха беше за бисери.
              Аз не коментирам Г класата колега, нямам и намерение.
              Това което казах е че мерцедеса може да се кара повече от самурая с включени блокажи просто защото привода е хидравличен.
              И защото повечето хора така го карат затова се стига до такива ситуации.
              С блокажите трябва да се действа с мисъл. Не искам никой да обидя с това мое мнение.
              А тва дето си си карал SJ то с включен блокаж и той сам си е изключвал - кво да ти кажа, то сузукито си е преоразмерено от към ходова част точно заради такива изпълнения.
              За зъбите имах в предвид ако са ти заоблени да ги поизправиш малко. Не им прави отрицателен наклон - няма смисъл без да пипаш и другите зъби.
              Имах приятел който наварява поне 3 пъти зъбите на втулката и си ги формова след това.
              Когато ти е чукал при влючване имай в прдвид че настройката на блокажа е много тънка работа.
              Освен пружината долу имаш и пружина и при ръчката с две гайки.
              Именно от там се настройва. Вдигаш едната гума във въздуха, някой ти я върти на ръка а ти почваш проби.
              Успех!
              VITARA, SAMURAI
              FIAT PANDA 4x4 CABRIO
              RENAULT ESPACE QUADRA
              ...и едно сивикче за града...

Коментар

Първоначално публикуван от samuraj Преглед на мнение
                Е тва за четирите колела във въздуха беше за бисери.
                Аз не коментирам Г класата колега, нямам и намерение.
                Това което казах е че мерцедеса може да се кара повече от самурая с включени блокажи просто защото привода е хидравличен.
                И защото повечето хора така го карат затова се стига до такива ситуации.
                С блокажите трябва да се действа с мисъл. Не искам никой да обидя с това мое мнение.
                А тва дето си си карал SJ то с включен блокаж и той сам си е изключвал - кво да ти кажа, то сузукито си е преоразмерено от към ходова част точно заради такива изпълнения.
                За зъбите имах в предвид ако са ти заоблени да ги поизправиш малко. Не им прави отрицателен наклон - няма смисъл без да пипаш и другите зъби.
                Имах приятел който наварява поне 3 пъти зъбите на втулката и си ги формова след това.
                Когато ти е чукал при влючване имай в прдвид че настройката на блокажа е много тънка работа.
                Освен пружината долу имаш и пружина и при ръчката с две гайки.
                Именно от там се настройва. Вдигаш едната гума във въздуха, някой ти я върти на ръка а ти почваш проби.
                Успех!
                Тук не става въобще въпрос за обида!В момента за мен си обмен на мнения и опит,които винаги съм уважавал и толерирал!
                И да мина на въпроса!Това което изброи съм го направил с въэможно по голяма точност.Според мен причината е в привода на блокажа,той не би трябвало да изключва преди аз да съм го изключил и да си е свършил работата!Иначе ако изключи в момента в които ми трябва най много,каква е ползата от него?А това че може да го забравиш,ами има си индикация за това,нали?От там нататък си е проблем на използващия го!Чух че използват и хидравличен привод,но не знам дали някой го правил!Ако знаете нещо пишете!С здраве!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X