Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на гуми на Витара...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на гуми на Витара...

Привет!
    Здравейте колеги.
    На път съм да сменя гумите на моята Витарка...та ви моля за мнение...
    В момента на Жипката съм със гуми 215/70/16, може ли да и сложа гуми 215/75/16 или 215/80/16 и ако го направя дали няма да опират някъде, дали ще стане по нестабилна, дали няма да замине бързо окачването и т. н....
    Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
    .................................................................................................
    Е. Абу

До: Смяна на гуми на Витара...

Епа ти нищо не сменяш???????

Коментар

Привет!
      Все пак има разлика във височината на гумите...та затова питам...
      Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
      .................................................................................................
      Е. Абу

Коментар

Kolonal иска да ти каже, че разликата във височината на гумите за която става дума е 1-1,5 cm, т.е. няма проблем.
        По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Преглед на мнение
          Kolonal иска да ти каже, че разликата във височината на гумите за която става дума е 1-1,5 cm, т.е. няма проблем.
          Жоро е прав. Аз бях със 205/70/15. Сега съм с 265/75/15-Кобри. Разликата между моите и твоите бъдещи е огромна, а корекциите които нанесох малки.

Коментар

Благодаря...
            Кореспондирам си с един руснак от Москва и пича каза, че за мен най добре щели да бъдат 225/75/16 Геоландер на Йокохама...незнам тези пък дали ще станат...и дали са добри...
            По принцип нямам някакви оф-роуд претенции, но все пак...
            Витарката съм я взел, за да мога да ходя на работа без проблем, около 80 километра асвалт пък зимата и сняг... да ходя на лов и риба...абе пичове общо взето и моята глава е пълна май само с бръмбари...така, че ми трябват гуми фифти-фифти...
            Май и аз почнах да се замислям за много подобрения...брамчат мамицата им...за бръмбарите става на въпрос...
            Моля ви кажете ми за тези Geolandar A/T-S 225/75/16...
            Абе живот и здраве и малко по малко...
            Е. Абу

Коментар

Освен размера на гумата, важен е и вида и дълбочината на грайфера.
              Нови гуми с еднакъв размер, но с различен грайфер се различават във външните диаметри.

Аз след като минах без никакъв лифт от 215/65/16 на 225/75/16 на БФГ А/Т гумите започнаха да опират отпред в гредите при пълен завой, а отзад започнаха да опират във веждите и в пластмасите, та и там се наложи преправяне.

В същото време видях, как същия размер гуми 225/75/16 на същото Сузуки, но с друг вид грайфер нямаха такива проблеми.

Като разглеждам шарката на Геоландера, може би при нея няма да имаш проблеми, както при БФГ А/Т. Само предполагам обаче.

... to be continued

Коментар

правилно ти е казал руснака - Йокохамата е невероятна гума. Аз бях с нея за малко през зимата и съм много впечатлен. Ето ти още снимки, за да добиеш по- ясна представа:
                http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=28743
                Този размер, предполагам е голям за теб, но снимката на протектора ще ти даде идея за концепцията на гумата и това как работи.

Успех в избора

Поздрави
                Зима иде

Коментар

Привет!
                  Здравейте момци.
                  Благодаря за изказаните мнения, но съществува един гаден проблем...днес се обаждах в една добричка фирма и от там ми казаха че въпросните гуми ги с размер 225/75/16 ги нямало на пазара в Б-я.
                  Дали ме стягат или просто те ги нямат в наличност незнам.
                  Съседчето обаче ми препоръча да се заинтересувам в нета и да видя при официалният дилър на марката дали няма да ги има...
                  Може пък да излезне нещо...
                  Е. Абу

Коментар

Колега виж тези гуми
                    http://www.nextag.com/general-grabber-at2/search-html
                    Аз карам от 8 месеца с такива и са идеални з а 50/50 употреба.
                    В Диана ги има , евтини са и дано имат и твоя размер.
                    Аз съм на 205/75/15.
                    NISSAN TERRANO II , 2.4 i,къса база,BF Goodrich Winter slalom, 235/75/15

Коментар

Първоначално публикуван от hun_ter Преглед на мнение
                      По принцип нямам някакви оф-роуд претенции, но все пак...
                      Витарката съм я взел, за да мога да ходя на работа без проблем, около 80 километра асвалт пък зимата и сняг... да ходя на лов и риба
                      Ми,то тука няма някой,дето е взел жип,за друго....
                      Последно редактирано от Yaro; 30-03-08, 23:18.

Коментар

Привет!
                        Благодаря на Пастора утре ще звъна да попитам, дано да ми дадат и мъничко повече инфо...Иначе като ги гледам на снимката не са лоши...
                        А за Никито776...приятелю ми то нали така се почва бе...уж само за работа, пък после ако може и малко на лов и риба и хоп...вътре в кюпа...що пък не няма лошо нали...
                        Е. Абу

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X