Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изваждане на Барабан(SJ410)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Изваждане на Барабан(SJ410)

Е Здравейте! Чета форума от месец... Айде и предистория малко... АвтомОбил: Сузики SJ410 1985. Още от година-две имам проблем със спирачките,като натисна по-рязко... се усеща как спирачката не връща и побва да задържа. Уж сменях всички буталца по спирачките, но така и не стана работата както си трябва.
    Та до вчера, при една разходка по "Камбаните,Бистрица" и продължитълно спиране, неща си е*а *****. Изтропа на умряло,педала на спирачката се върна с чужда намеса и последва спиране с ръчна. Огледахме... нямаше никакви течове,спирачната течност си беше на 6..... трудно прибиране по околомръсното....супер загряване на задна дясна спирачка....яко стържене от вътре на барабана...спиране на всеки 50метра, защото стържеще отвътре и спираше, на места блокираше гумата.
    Та да стигнем до въпроса... Направих опит да махна барабана, но не успях... Въпросът е: Как се маха барабана? Специална скоба? Чукане,блъскане...докато не падне?
    Предварителни благодарности.

До: Изваждане на Барабан(SJ410)

Първоначално публикуван от Suzuki_Sj410 Преглед на мнение
    Е Здравейте! Чета форума от месец... Айде и предистория малко... АвтомОбил: Сузики SJ410 1985. Още от година-две имам проблем със спирачките,като натисна по-рязко... се усеща как спирачката не връща и побва да задържа. Уж сменях всички буталца по спирачките, но така и не стана работата както си трябва.
    Та до вчера, при една разходка по "Камбаните,Бистрица" и продължитълно спиране, неща си е*а *****. Изтропа на умряло,педала на спирачката се върна с чужда намеса и последва спиране с ръчна. Огледахме... нямаше никакви течове,спирачната течност си беше на 6..... трудно прибиране по околомръсното....супер загряване на задна дясна спирачка....яко стържене от вътре на барабана...спиране на всеки 50метра, защото стържеще отвътре и спираше, на места блокираше гумата.
    Та да стигнем до въпроса... Направих опит да махна барабана, но не успях... Въпросът е: Как се маха барабана? Специална скоба? Чукане,блъскане...докато не падне?
    Предварителни благодарности.
    при мен на джимни има два отвора с резба
    слагаш два болта и почваш да натягаш равномерно предварително напръскай с масло спрей за разждясали гайки резбите..иначе има и други тактики ако нямаш отвори газ спирачка докато олаби при дигнато колело и свалена гума няма начин да не излезне
    поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от zenit Преглед на мнение
      при мен на джимни има два отвора с резба
      слагаш два болта и почваш да натягаш равномерно предварително напръскай с масло спрей за разждясали гайки резбите..иначе има и други тактики ако нямаш отвори газ спирачка докато олаби при дигнато колело и свалена гума няма начин да не излезне
      поздрави
      Аммм, отпред са точно така! Навиваш болт 6 или 8 и барабана излиза. Ама отзад няма никви дупки! Само с някоя скоба, ще да е... Дали мога да намеря такава джаджа по магазините?
      П.п Поздрави на Испания!Jimny-to ти... ме запали! С кеф съм изчел цялата тема за раждането на зверчето! Утре пробвам с "ръцането"

Коментар

Вероятно,барабана е износен и отвътре има голям ръб в който са опрели накладките,те ,то своя страна задържат барабана към главината.Виж дали няма от към моста някакви отвори през които е възможно да събереш накладките.
        След като си пробвал с буталца и накладки (предполагам),е време да смениш и барабаните.Те си имат максималин диаметър до който могат да се ползвот,ако са износени над този диаметър са за хвърляне (както и много изтънял спирачен диск)
        Поздрави.
        Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

В този ред на мисли, като се е започнало с махането, я и аз да попитам. А има ли начин и какъв да се разкарат барабаните и да се сложат дискови спирачки? Или трябва да се преправя прекалено много. Питам защото на жената Самурайчето е с барабани и от пред и от зад. А хич им нямам вяра.

Коментар

По закон е забранено.
            С малко преправяне не става. С много може и да стане.

Коментар

Проблема ти най вероятно идва от неотваряне на клапана на спирачната помпа. Това се получава когато педала не се връща докрай и при това положение, само вкарваш течност в спирачните цилиндри, но не я изпускаш. На второ място са клеясали и блокирали сп. цилиндри. Започни с отвиване на тръбичката от спирачната помпа. Почакай 1 час и пробвай да извадиш барабана. Ако не излиза, свали другия барабан, виж точно къде лежи накладката и дупчи смело с дрелката блокиралия. Примерно с 5 мм. Така ще има как да прибереш накладките. Разглоби и почисти всички цилиндърчета и при сглобяването ги намажи със свинска мас. Ако има скъсани маншони, смени и тях. Сигурно не се продавт, но ще паснат от нещо руско със сигурност. И накрая провери дали на спир. педал не е имало фабрично пружина която да го връща. На много коли има и като забравят да я сложат, пружинката в спир. помпа не е достатъчно силна да върне педала. Успех.
              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Проблема е от ръб образуван вследствие на износване на барабана. Той седи пред накладките и непозволява на бараана да излезе.
                За целта се вади тапата отпред на барабана (ако я има). Дупката отпред се поставя в долниа край и от регулаторния цилиндър се реголират накладките в най-затворено полужение чрез двата регулаторни винтове. След това започва ваденето. Може дори да се порази и феродото, но след свалянето вземи барабана и му удари обратна фаска отпред при един стругар. След това никога няма да имаш проблеми.
                Лек ден и късмет
                Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Имах такъв проблем с друга кола .След смяна на целиндърчета и задни наклатки при натискане на спирачката нищо не се връщаше - оказа се че е спирачния мъркуч който слиза от купето към моста . Беше сменен скоро поради напукване а новия беше някаква гаражна изработка за нула време се беше разложил от вътре ,пропускаше течноста само в една посока . Дано това може да помогне с нещо !
                  Suzuki Vitara 1,6 (8v)- къса,автомат !!!
                  костeнурков спринт.... и в гората !!!!

Коментар

Е благодаря на всички! Преди да стигна до слънчевата полянка,където я бях набелязал за "box", малко отвих гайките на барабана и покарах така, НАЙ-После се чу - "трак".
                    Отварям барабана, 'ко да видя - Феродото на малки парченца,другото и то на две. (снимки устре). Малко по псувахме по китайските майки...
                    Отворих и другия баран - ...няма проблем... Пипам феродото - Остана ми в ръцете!
                    Моля Ви,Кажете от къде и колко жълтички Задни накладки за SJ410 85г. Дайте варианти, но не искам пак "Бейджинг", с Екстра - Бързо Отлепващи се.
                    П.п Имаше доста живот в тях. Но преди година нямах финансии и само "Арабски свирки" взимах.
                    Поздрави.

Коментар

Аз от доста време си ги нося при един майстор срещу италианеца в кв.Овча купел-досега проблеми сьм нямал(един приятел кара сьс сьединител правен там-коментара му беше че досега не е попадал на толкова издрьжлив от маркови и не толкова)взема по 5 лева на накладка.
                      Сузуки Самурай-старт от скрапа
                      0885192667

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                        По закон е забранено.
                        С малко преправяне не става. С много може и да стане.
                        НЕ!!!
                        Няма абсолютно никакво преправяне. Работата е за 2 часа, само трябва да си намери преден мост със дискове и да вземе само главините. и да си купи 2 спирачни маркуча от ШКОДА105/120.
                        Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                        http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

...Задни накладки за SJ410 85г. Дайте варианти, ....
                          Вземаш си накладките и отиваш да ти ги наковат с някакво по КЕРЕМИДЕНО феродо, а не със СИВО.
                          Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                          http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Първоначално публикуван от samurai_1(миро иванов) Преглед на мнение
                            Аз от доста време си ги нося при един майстор срещу италианеца в кв.Овча купел-досега проблеми сьм нямал(един приятел кара сьс сьединител правен там-коментара му беше че досега не е попадал на толкова издрьжлив от маркови и не толкова)взема по 5 лева на накладка.
                            За какво говорим? Лепене... или въпросното коване, което също не ми вдъхва доверие. Намерих еден комлект на Симеон
                            задни=35лв.
                            предни=35лв.
                            Уж нещо се различавали, а старите се едни и същи
                            Да взимам ли два такива комлекта? Както "Каскадьора" каза ще гледам да са по- Керемидено.
                            А интересно ми е колко излиза преправянето от барабанчета на диск.
                            Лека вечер.

Коментар

За какво говорим? Лепене... или въпросното коване, което също не ми вдъхва доверие. Намерих еден комлект на Симеон
                              задни=35лв.
                              предни=35лв.
                              Уж нещо се различавали, а старите се едни и същи
                              Да взимам ли два такива комлекта? Както "Каскадьора" каза ще гледам да са по- Керемидено.
                              А интересно ми е колко излиза преправянето от барабанчета на диск.
                              Лека вечер.
                              Колкото ти вземе майстора
                              Ако си го правиш сам може и по-малко
                              Шегата настрана но най-лесно според мен ще е да вземеш диск с главината от Самурай и да го присадиш на твоя мост.Поне няма да откриваш "топлата вода"
                              DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X