Здравейте колеги, имам проблем с оборотите на празен ход с мойта Витара 1.6 90 г. моноинжекция. При първо палене сваля оборотите на празен ход бая време след като е загряла и се самофорсира, като играят от 1500 - до 2000. Дори и при загрял мотор, като я загася и веднага след това я запаля, вдига до 1500 - 1600 и след три, четири минути падат на 900. Къде и е проблема и къде ще препоръчате в София да я карам за ремонт? Благодаря предварително!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Vitara 1.6 - Проблем с оборотите на празен ход
Свий
X
-
До: Vitara 1.6 - Проблем с оборотите на празен ход
Малко не съвсем по темата, но.. все пак.. Някой ходил ли е в Миркат на диагностика на двигател от Витара? Все пак те са официалния представител на Сузуки, би трябвало да имат точната апаратура. Ако някой е бил, нека да сподели мнение, сигурен съм, че ще е полезно както и за колегата, така и за мен - и моят двигател прави разни мизерии на скоро, но обратните, не държи високи обороти при студен старт.
Коментар
-
До: Vitara 1.6 - Проблем с оборотите на празен ход
Здравей колега
Нямам си и идея как стоят нещата при сузуки но при кия се наблюдават подобни проблеми. Поне за киата първоначално се дава съвет да се почистят клемите на 3-те основни датчика- за количество въздух MAF- трябва да е някъде след въздушния филтър в посока двигателя.2рия е за позицията на клапата на газта-трябва да е съосно с колелцето което движи клапата- а колелцете се задвижва от жило свързанос педала на газта.Третия е датчика за неутрални обороти-тои е някъде отзад на двигателя отгоре и представлява гумена тръба която завършва с датчик и кабели. Идеята е да намериш клемите им и да ги извадиш и вкааш няколко пъти, за да се почистят. Специално за третия може и да не помогне и ще трябва да се почисти....ако работи.
Дано съм помогнал
А при колегата Afterburner проблема би трябвало да е от същия трети датчик-той дава информация на компа колко е количеството на въздуха. Той работи съвмесно с датчик който мери температурата на входящия въздух. Ако ти е прецакан датчика за температура-компа не разбира колко е студен и не може да компесира с по-богата смес-това за студено време.Land Rover Defender 110SW 300tdi
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар