Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за резервоар на Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос за резервоар на Витара

Защитна ламарина нее нужна това е наи здравата част в джипа направих го от 4 мм. ламарина просто такава имах налична за безпари трябваше да избирам между 1мм, или 4мм. и резултата е налице а газовата бутилка е много по висока от завния диф и на практика няма начин да я ударя в нещо . С чиста съвест мога да кажа че всичко по джипи си направих сам лифт , горивни преработки , брони , калници , монтаж на лебедка , обслужване , аз обичам да си познавам колите в детаили и за това си маиторя сам .

Коментар

Първоначално публикуван от павле Преглед на мнение
      Защитна ламарина нее нужна това е наи здравата част в джипа направих го от 4 мм. ламарина просто такава имах налична за безпари трябваше да избирам между 1мм, или 4мм. и резултата е налице а газовата бутилка е много по висока от завния диф и на практика няма начин да я ударя в нещо . С чиста съвест мога да кажа че всичко по джипи си направих сам лифт , горивни преработки , брони , калници , монтаж на лебедка , обслужване , аз обичам да си познавам колите в детаили и за това си маиторя сам .
      Браво,много готино се е получил резервоара.И Витарката като цяло е станала доста "хищна" .
      Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Хайде нещо и от мен.Просто като идея.
        Но какви бяха мотивите ми ,че да се спра на този привидно по-сложен вариант?Както и да го гледах и изчислявах,не разбрах как на късата база може да се събере 30 литрова пура и правоъгълен резевоар 20л.Другото е че много държах бутилката да е Холандска,но пура не намерих.Тази е 35 литрова.Резервоарчето е 12-13л.При тази схема,може да се използва и българска 40л.бутилка.Бутилката се закрепва със скара подобна на показаната от колегата.Рязане и заварки по рамата не са правени.Единствено двете задни уши на щита са завъртяни така ,че щита да се захване за дупките за теглича.
        Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
          Хайде нещо и от мен.Просто като идея.
          Но какви бяха мотивите ми ,че да се спра на този привидно по-сложен вариант?Както и да го гледах и изчислявах,не разбрах как на късата база може да се събере 30 литрова пура и правоъгълен резевоар 20л.Другото е че много държах бутилката да е Холандска,но пура не намерих.Тази е 35 литрова.Резервоарчето е 12-13л.При тази схема,може да се използва и българска 40л.бутилка.Бутилката се закрепва със скара подобна на показаната от колегата.Рязане и заварки по рамата не са правени.Единствено двете задни уши на щита са завъртяни така ,че щита да се захване за дупките за теглича.
          Бравос Колега!Добре дошли са още идеи Аз си сложих 30 литрова пура и 20 литра правоъгълен резервоар,но на дългата база.Не се пробива,мести и заварява нищо допулнително,просто скарата на която лежат и са вързани с болтове и ленти бутилката и резервоара,се монтира на четирите места,на които е бил захванат преди това оригиналния резервоар.После отдолу се монтира оригиналната защитна ламарина,на нейните си места Двете дупки,отзад до бронята са общи за скарата и ламарината,както си е и в оригиналния варянт.
          П.С. А защо не си направи и тръбичката за бензиновите пари?
          Прикачени файлове
          Последно редактирано от nikman; 13-05-09, 18:23.
          Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Да,точно вас имах предвид за скарата
            Беше ми изключително трудно да задържа цялата установка-бутилка,резевоар и скара ,а накрая и предпазната ламарина и да нацеля дупките.Работя сам,на земята без канал.Ползвах какви ли не хитрости за да вдигна и задържа бутилката
            А вентилационната система я елиминирах напълно.На мястото на филтъра отпред поставих изпарител...

Коментар

В резервоара,ако има вакум-има клапа в капачката,ако има налягане клапана е този който съм оградил с червено.Доста колеги елеминират тази система,но мисля,че щом е направена,трябва да си е там.А и откъде ще излиза налягането например лятото вечерта напълваш резервоара и на другия ден колата ти седи на слънце?Аз съм пълнил метална бензинова туба 20л и без да седи на слънце,като е отворя през деня,бая количество се излива на земята...С пластмасова е същото....
              Прикачени файлове

Коментар

Преди да пристъпя към действие изучих системата на вентилация на резервоара.Освен тази клапа,на капачката на резервоара има още една предпазна клапичка(мембранка)Не говоря за тази с пружината,която действа на вакум.А за една черна точка в центъра на капачката-около 5мм.Тя е за да изпусне налягането ако всичко друго се запуши.Аз успях да я спукам при пробите за херметичност на резервоара с окoло 1 атмТа не се наложи да разпробивам капачкатаИначе най големия смисъл на тая система е екологичен,но sorry...

Коментар

Първоначално публикуван от biboqn Преглед на мнение
                  Аз пробих отвор в средата на капачката 2мм и сега не се получава налягане.

И аз така само че 3 мм и сега не съска!Преди съскаше ,имаше тема по тази повод със резорвоарите тук във форума !Карам на гас от година и половина и нямам проблм с това !!!!!
                  Suzuki Vitara 1,6 (8v)- къса,автомат !!!
                  костeнурков спринт.... и в гората !!!!

Коментар

Незнаех,че на капачката има и "клапан" за налягане,утре по светло ще е разгледам.
                    Съскането е от вакум,разбра се вече

Коментар

Ето това е.Даже има и цифри по нея.
                      Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от nikman Преглед на мнение
                        Не колега,реших да си запазя стария резервор цял и затова си направих изцяло нов.Бутилката е с дължина 70см,и диаметър 25см.-30литра.За новия резервоар са нужни 2 фланеца-за помпата и за нивомера,аз ги направих на стругар.Вътре в резервоара трябва да направиш прегради там където е помпата,с малки дупки отдолу за да влиза бензин(ще видиш по оригиналния).Идеята е обратния бензин да пълни тази преграда за да може помпата да е винаги "потопена".Ако имаш въпроси-питай!
                        Здравей! Това разстояние,в което се побират резервоара и газовата бутилка, при късата и дългата база еднакви ли са?

Коментар

Не са еднакви,разликата е в ширината и литрите,разбира се.Предполагам,че със същата бутилка,няма да има място за резервоар там.

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                            Ето това е.Даже има и цифри по нея.
                            имах и аз такъв проблем с налягането и точно това което е посредата го размърдах с ключа на колата/нямах друго под ръка/и това налягане изчезна,вече не съска като го отварям.явно е било запушено.
                            kia sportage 2.0 128 h.p.

Коментар

Колеги и аз сложих на витарката си-къса база бутилка и малък резервоар отдолу и стана перфектно.Резервоарчето побира около 12л. бензин ,а бутилката е 30л.-ова(диаметъра на бутилката е 24,4см. и дължина 70см.,която пасва идеално отдолу).Ще се помъча по-късно да кача снимки.Като се спреш зад витарката не може да се познае,че е с АГУ(на нивото на оригиналната задна броня е ,което ме удовлетворява напълно).Перфектно за ловните цели,за които ползвам витараката.

Коментар

Първоначално публикуван от ники72 Преглед на мнение
                                Колеги и аз сложих на витарката си-къса база бутилка и малък резервоар отдолу и стана перфектно.Резервоарчето побира около 12л. бензин ,а бутилката е 30л.-ова(диаметъра на бутилката е 24,4см. и дължина 70см.,която пасва идеално отдолу).Ще се помъча по-късно да кача снимки.Като се спреш зад витарката не може да се познае,че е с АГУ(на нивото на оригиналната задна броня е ,което ме удовлетворява напълно).Перфектно за ловните цели,за които ползвам витараката.
                                Колега,сложи някоя и друга снимка.Ще е полезно за хората с къси бази,че там резервоара е по-малък,съответно и мястото.Резервоара с нивомер ли е?Помпата потопяема ли е?Сложил ли си оригиналната защита?
                                Поздрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X