Обява

Свий
Няма добавени обяви.

скорост/обороти на Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• скорост/обороти на Витара

Четох из форума, че Витарата може да върви с 140км/ч, т.е. да ги поддържа на дълъг път. Въпросът ми е: това при какви обороти? Знам, че не е добре за двигателя да се сили над 4000об./мин. Съответно - на тези обороти на 5 скорост каква е скоростта?Става въпрос за 1,6, 97к.с., дълга база.

До: скорост/обороти на Витара

Първоначално публикуван от Stanchev Преглед на мнение
    Четох из форума, че Витарата може да върви с 140км/ч, т.е. да ги поддържа на дълъг път. Въпросът ми е: това при какви обороти? Знам, че не е добре за двигателя да се сили над 4000об./мин. Съответно - на тези обороти на 5 скорост каква е скоростта?Става въпрос за 1,6, 97к.с., дълга база.
    Вчера ходих до Поморие, по едно време я опънах към 140 км/ч и ми се върти нещо малко над 4000 об/м. В момента съм с гуми 295/50/15
    А ти ако имаш такава Витара защо не я настъпиш и сам да видиш
    DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Е,нямам.. Но мисля да се сдобия с такава. Затова и питам за информация, която не съм срещнал във форума. Иначе ми харесва Дайхацу Фероза, но му е много малък багажника и въобще е по-неподходящ за дълъг път (когато се наложи, а си се налага).

Коментар

Първоначално публикуван от Stanchev Преглед на мнение
        Е,нямам.. Но мисля да се сдобия с такава. Затова и питам за информация, която не съм срещнал във форума. Иначе ми харесва Дайхацу Фероза, но му е много малък багажника и въобще е по-неподходящ за дълъг път (когато се наложи, а си се налага).
        То пък Витарата щото има голяяям багажник
        110 е перфектна скорост за Витарата, двигателя е малко над 3000 об/м ,какви са тези 140 км/ч дето ги търсиш Само си вдигаш разхода излишно.

Коментар

Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнение
          То пък Витарата щото има голяяям багажник
          110 е перфектна скорост за Витарата, двигателя е малко над 3000 об/м ,какви са тези 140 км/ч дето ги търсиш Само си вдигаш разхода излишно.
          Един "печен" шофьор от нашето ТКЗС ми казвеше: карай със стрелка, сочеща средата на циферблата! Най-икономичен режим и не те спират полицаите.Може и да е прав.

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
            Един "печен" шофьор от нашето ТКЗС ми казвеше: карай със стрелка, сочеща средата на циферблата! Най-икономичен режим и не те спират полицаите.Може и да е прав.
            Прав е бил, и аз така карам...почти По принцип ми идва малко бавно затова съм на 12.10

Коментар

Ами не знам ,аз имам Витара 1.6 16клапана 97кс. и да ти кажа 140 км/ч определено не е нейната скорост, не че не може, но да я поддържа на дълъг път, поне при мен е мъчително и за колата и за 2-мата вътре - понеже като сложиш малко багаж, за повече няма място.

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                Ами разбирам професионализма на ТКЗСаря,но вече не е така.На едната ми кола средата е 121 км/ч. на джипа е над 100...Категорично,и на двете возила ,нито е най-икономичната скорост,нито ме пропускат органите следящи за превишена скорост.С двете коли съм засичал разхода с 90 км/ч. и под 2000 оборота и разхода е много по-нисък,спокойствието по-голямо а полицаите по-разочаровани от всякога.

Та иде реч за туй щото всичко се изменява с времето по един необуздаем ,но категорическии начин.

А колега с Витарата,може да потдържа скорост от 140 км/ч.Това означава че часове наред ако караш с такава скорост няма да навреди на двигателя.Друг е въпроса дали разхода няма да е висок и че в купето ще имаш не дотам приятните шум и вибрации.На моята джипка не и дават часове да потдържа високи обороти например,двигателя е създавам за друг вид експлоатация.
                Последно редактирано от adwokat; 30-01-08, 08:34.
                Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X