Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтаж на 5-степенна ск.кутия на Samurai 1.0?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Монтаж на 5-степенна ск.кутия на Samurai 1.0?

Може ли да се монтира петстепенна скоростна кутия от Самурай 1.3 на самурай 1.0 без някакви присадъчни истории?И ако става какво трябва да се направи?

До: Монтаж на 5-степенна ск.кутия на Samurai 1.0?

Не става.Има разлика в мястото на стартера,а и 1.0-та е слаба така
    че ше си имаш 5-та скорост която не можеш да използваш.
    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Нестава от 1,3 на1,0 защото кожуха на 1,3 е по голям и не пасват отворите за болтовете ,
      SUZUKI SAMURAI 1.3 16V
      SUZUKI JIMNY 1.3 16V
      JEEP WRANGLER 2.5
      JEEP CJ 7 2.5

Коментар

Благодаря за инфото!С здраве!

Коментар

Първоначално публикуван от горския Преглед на мнение
          Благодаря за инфото!С здраве!
          Горски, един колега сподели че на самурай слагали двигател от лада с 5-степенна кутия.Само трябва да си оправиш карето до раздатката.Двигателя е евтин с още по евтини части Сменя се и радиатора,като новия е с елетрическа перка.Евтино и добро решение, само да ти се занимава
          DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнение
            Горски, един колега сподели че на самурай слагали двигател от лада с 5-степенна кутия.Само трябва да си оправиш карето до раздатката.Двигателя е евтин с още по евтини части Сменя се и радиатора,като новия е с елетрическа перка.Евтино и добро решение, само да ти се занимава
            Как можеш в 21 век да го посъветваш такова нещо...тц,тц,тц...
            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
              Как можеш в 21 век да го посъветваш такова нещо...тц,тц,тц...
              Аз не го съветвам лошо, питай колегите от Варна с подготвените Самурайчета как се представят с такива мотори

Отделен въпрос е колко носи на тунинг ладовия мотор

Коментар

Ами разполагам и с БМВ 1.8 карбуратор с авт.ск. кутия,но ДВГ на Самурая е 20000км. от ремонт и много добре работи за сега.Пред. отношения м/у 1.3 и 1,0 за 1,2,3 и 4-та скорости са еднакви защо да не ползвам и 5-та по равното,това ми беше идеята.А не се предвижда да се товари с повече от двама плюс чанта багаж за шосеен вариант.

Коментар

Ами точно тук е проблемът,в 5-та.Няма силица.Аз в момента съм с
                  1.8 БМВ но инжекция и ръчни.Знаеш ли откога си търся автомат
                  дай да ги трампим
                  Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Ами разполагам и с БМВ 1.8 карбуратор с авт.ск. кутия,но ДВГ на Самурая е 20000км. от ремонт и много добре работи за сега.Пред. отношения м/у 1.3 и 1,0 за 1,2,3 и 4-та скорости са еднакви защо да не ползвам и 5-та по равното,това ми беше идеята.А не се предвижда да се товари с повече от двама плюс чанта багаж за шосеен вариант.
                    Ти си решаваш какво ти се прави, имай предвид че на БМВ двигателя е голям звяр и според мен ще е по-удачно да го направиш карбураторен.Но с такъв двигател трудно ще го вкараш в пътя, и с малко лифт и подходящи гуми ще си сериозена конкуренция на другите джипки

Коментар

Ти си решаваш какво ти се прави, имай предвид че на БМВ двигателя е голям звяр и според мен ще е по-удачно да го направиш карбураторен.Но с такъв двигател трудно ще го вкараш в пътя, и с малко лифт и подходящи гуми ще си сериозена конкуренция на другите джипки
                      И кое му е зверското?112-113 коня и то инжекцията.Карбуратора под
                      100.Въртящият момент се усеща над 4000об.Да го вкараш в пътя не е
                      никакъв проблем.Е определено пред самурайския е много по-добре но
                      си мисля за нещо където въртящият ще е по-надолу.Поне за джип ми
                      се струва по-удачно да е в по-ниските обороти.

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                        И кое му е зверското?112-113 коня и то инжекцията.Карбуратора под
                        100.Въртящият момент се усеща над 4000об.Да го вкараш в пътя не е
                        никакъв проблем.Е определено пред самурайския е много по-добре но
                        си мисля за нещо където въртящият ще е по-надолу.Поне за джип ми
                        се струва по-удачно да е в по-ниските обороти.
                        Зависи от карбураратора, има едни двойни Вебер-и... но да не задълбаваме в друга посока разговора.В сравнения с оригиналния 1.0 двигател и този от БМВ-то, разликата е от земята до небето.Другото което ми идва на ум е че Горския не е някой младеж на 20 год. който търси максималното което може да изтиска от Самурая като възможности.Той го е взел да си начеше крастата, не се подготвя за траял-и, нито има някакви сериозни оффроуд претенций, Горски ако греша казвай да видим кое е най-удачно за теб

Коментар

Зависи от карбураратора, има едни двойни Вебер-и... но да не задълбаваме в друга посока разговора.В сравнения с оригиналния 1.0 двигател и този от БМВ-то, разликата е от земята до небето.Другото което ми идва на ум е че Горския не е някой младеж на 20 год. който търси максималното което може да изтиска от Самурая като възможности.Той го е взел да си начеше крастата, не се подготвя за траял-и, нито има някакви сериозни оффроуд претенций, Горски ако греша казвай да видим кое е най-удачно за теб
                          Здравей!Дали грешиш,ами донякъде!Разбира се че съм го взел да си чеша крастата!Но че Самурая ще се наточи нямам никакви съмнения.Не за състезания, но трябва да има добри офроуд въэможности, особено проходимост.Не съм го започнал защото нямам друга кола за каране след катастрофата с Фронтерата,тя ще е готова към средата на февруари и може и да видиш тема с заглавие "Започна се.....".А колкото до годините,/Мъжете винаги си остават малки момчета,само играчките им стават по скъпи!!!/
                          А ДВГ на БМВ-то след като ще се кара на газ,няма значение какъв карбуратор ще има.А автомата ще пази донякъде трансмисията.Ще има много въпроси,човек винаги има какво да научи!С здраве!
                          Последно редактирано от горския; 20-01-08, 09:11.

Коментар

Здравей!Дали грешиш,ами донякъде!Разбира се че съм го взел да си чеша крастата!Но че Самурая ще се наточи нямам никакви съмнения.Не за състезания, но трябва да има добри офроуд въэможности, особено проходимост.Не съм го започнал защото нямам друга кола за каране след катастрофата с Фронтерата,тя ще е готова към средата на февруари и може и да видиш тема с заглавие "Започна се.....".А колкото до годините,/Мъжете винаги си остават малки момчета,само играчките им стават по скъпи!!!/
                            А ДВГ на БМВ-то след като ще се кара на газ,няма значение какъв карбуратор ще има.А автомата ще пази донякъде трансмисията.Ще миа много въпроси,човек винаги има какво да научи!С здраве!
                            Охооо, работата става сериозна
                            Щом е така положението,оправиш ли фронтерата хич не го мисли.Сваляй купето от шасито, махай му двигателя и скотостите и ти си човека Ще следя с интерес твоя проект

Коментар

Бате, що не го потъркаляш така тая година да му вземеш душицата и да потрошиш де-що ще се троши, пък после като разкулачваш да го правиш на един път.
                              [IMG]http://htftp.domainbg.com/MARINHAKER/MARINHAKER/marin2.JPG[/IMG]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X