Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със Сузуки Витара

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със Сузуки Витара

Здравейте! Имам Сузуки Витара 1,6 1990г. къса база.
    Като включа 4Н и се чува щракане някъде отпред и не иска да върти предно ляво колело. Можете ли да ми кажете къде може да е проблема? Причината в пеперудите или в каретата е или пък в нещо друго?
    Искам да попитам и дали е нормално да буксуват две от колелата (например предно ляво и задно дясно) и другите две да не въртят? Какво става когато Витарата застане по корем на сняг? Трябва ли да се въртят и четирите колела?
    Предварително благодаря!

До: Проблем със Сузуки Витара

Разрови се из форума и ще намериш отговор на всички твои въпроси!
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Нормално е да буксува едното колело, а другото да не се върти.За да се въртят и четирите колелета трябва да има блокаж на диференциялите,а Витарите нямат.Чаткането се чува най вероятно от включването на автоматичните ти хъбове.
      Когато застанеш по корем ТРАКТОР му е маиката....

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
        Разрови се из форума и ще намериш отговор на всички твои въпроси!
        Вчеря цял ден и цяла нощ четох из форума, но както е ясно не успях да си отговоря сам. Разбирам, че въпросите ми може да ви звучат тъпо, но с питане до Цариград се стига. А пък имам мерак да се науча и това е.

Коментар

Първоначално публикуван от biboqn Преглед на мнение
          Нормално е да буксува едното колело, а другото да не се върти.За да се въртят и четирите колелета трябва да има блокаж на диференциялите,а Витарите нямат.Чаткането се чува най вероятно от включването на автоматичните ти хъбове.
          Когато застанеш по корем ТРАКТОР му е маиката....
          Благодаря за отговора, но не ми е ясно чаткането постоянно ли трябва да се чува. Не е ли само когато се включват хъбовете. И защо не иска да ми върти предно ляво колело, като включа на 4Н? Това не е нормално, нали?
          Относно трактора - добре, че и такова имам)))))))

Коментар

Първоначално публикуван от коки Преглед на мнение
            Благодаря за отговора, но не ми е ясно чаткането постоянно ли трябва да се чува. Не е ли само когато се включват хъбовете. И защо не иска да ми върти предно ляво колело, като включа на 4Н? Това не е нормално, нали?
            Относно трактора - добре, че и такова имам)))))))
            Търси си ръчни хъбове, този на предно ляво не работи. Можеш да се опиташ да го разглобиш, почистиш и смажеш, и ако имаш късмет и вътре всичко е здраво, да проработи
            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

как разбираш,че не се върти колелото? Чаткането при включването на хаба е еднократно.Постоянно чаткане при завит волан се чува от карета на полуоската...Дай малко повече инфо за да сме по точни.С какви хабове си? Може и да нямаш хъбове,а да си с капачки...

Коментар

Снимай клип със звук че да те разберем за какво става въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                  Снимай клип със звук че да те разберем за какво става въпрос.
                  LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                  Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Хъбовете ми са ръчни. Разглобих ги, почистих ги много старателно, бяха пълни с ръжда, мизерия.. Сглобих ги и сега вече всичко е наред- щракането спря, всичко работи и няма вече никакъв проблем с 4х4. Единият е малко поизносен, но се надявам да кара така. Наистина много ви благодаря за направената диагностика на джипката ми дори без да я видите! Страхотно! Супер сте!
                    А сега като експерти бихте ли си казали тежката дума какви гуми да си купя, като имам намерение да карам повече по земни пътища (кал) отколкото в града? И какъв размер трябва да бъдат?
                    Благодаря!!!!!!!!!!!

Коментар

Хъбовете ми са ръчни. Разглобих ги, почистих ги много старателно, бяха пълни с ръжда, мизерия.. Сглобих ги и сега вече всичко е наред- щракането спря, всичко работи и няма вече никакъв проблем с 4х4. Единият е малко поизносен, но се надявам да кара така. Наистина много ви благодаря за направената диагностика на джипката ми дори без да я видите! Страхотно! Супер сте!
                      А сега като експерти бихте ли си казали тежката дума какви гуми да си купя, като имам намерение да карам повече по земни пътища (кал) отколкото в града? И какъв размер трябва да бъдат?
                      Благодаря!!!!!!!!!!!
                      Наблюденията ми са да не слагаш по-големи гуми от 235/75/15 ,двигателя е слаб и ако се набуташ в някоя кал не му стигат силиците.С какви джанти си ?
                      DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Ами аз джантите не съм ги сменял. Те са си такива с каквито я купих. Но може би ако си намеря хубави джанти да ги сменя.
                        Прикачени файлове

Коментар

Ами аз джантите не съм ги сменял. Те са си такива с каквито я купих. Но може би ако си намеря хубави джанти да ги сменя.
                          Да, това са оригиналните стоманени джанти,като събереш лефф може да инвестираш в едни алум. джанти с ширина 6.5 - 7 инча, после да ги обуеш с каймани 235/75/15 и газ до ламарината.Не е лошо да помислиш и за фланци.
                          DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

моето мнение е че автоматчето ти сее скапало.
                            отвори и виж!

Коментар

Първоначално публикуван от gtauto1964 Преглед на мнение
                              моето мнение е че автоматчето ти сее скапало.
                              отвори и виж!
                              Не разбрах за кое автоматче става въпрос?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X