Обява

Свий
Няма добавени обяви.

самурай и сняг

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• самурай и сняг

Здравейте, от много четене из форумите на саита в момента и аз съм собственик на Suzuki Samurai но сам разочарован от опита ми за каране в сняг с гуми Кобра съм, но може би още не съм му свикнал.
    Лада Нива мина а Самурая се качи на пряспата може би заради по малкото му тегло или .Джипа е моно инжекция-91 г. така ми каза продавача даите ми повече информация за това.За 58 км ми изгори 14 л газ.
    Прикачени файлове

До: самурай и сняг

Проблемът не е в джипчето,в гумите е.Кобрата на сняг си е жива
    трагедия.А за разхода-ако тези километри са били тежък офф
    си е нормално,в см.боксуване ,работа на място и т.н. Ако е по
    нормални пътища значи нещо не е наред.
    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

И аз не вярвам проблемът да е в джипчето.

Ето ти, например, "Самурай" на сняг:

http://www.youtube.com/watch?v=Co7MGmlXClw

(Клипът е заснет от Adwokat, а машината е на Goran. Още подробности можеш да видиш в раздел "Разходки", тема "Всеки е добре дошъл".)

А с разхода положението е точно, каквото вече го е отбелязал derhunter. В моя случай при по-сериозна разходка отива половин резервоар, който иначе ме вози близо 300 км.

Поздрави!
      Искам България чиста!

Коментар

Честито за машинката ! Мисля, че като се опознаете взаимно проблемите ти ще свършат! Ако мога да ти кача две снимки ще видиш какво прави Самурай с гуми за "мъгла".....
        Прикачени файлове
        [IMG]http://htftp.domainbg.com/MARINHAKER/MARINHAKER/marin2.JPG[/IMG]

Коментар

Здравейте,както е написал колегата по-горе от много четене и аз се зарибих по тези САМУРАЙ.

Коментар

Честито и от мем!Да я караш със здраве!Като я опознаеш мнението ще ти е друго.Ето ти още един Самурай с гуми за "ГЪСТА МЪГЛА"
            Прикачени файлове

Коментар

благодаря ви за пожеланията но "гуми за мъгла" и аз имам айде по сериозно тия кобрата ми се видяха добри дайте инфо че ще ми се смеят на лова ще има пак казахме ти нива ати ааааааааааа сегаааааааааа после ще питам и още за друго само да ви се обяснява а м/у др.някой по близо до Б-С

Коментар

За Самурайчето ,честито и от мене .За сняг ,най вече зависи от гумите .С кобри не сьм карал,но сега сьм с каймани и ще ти кажа че това не са гуми за сняг . Преди това бях с Ласа -Компетос , тези на снимките .Невероятно добре се движиха на сняг ,но на кял хич ги нямаше .Кобрите сигурно ще са ти добри за пролетно есенния сезон ,когато има повече кал ,а за сняг си вземи ламелни гуми .Незнам дали е вярно, но един приятел от форума -Асен.дп ми каза че Кобрите са подходящи за силни джипове които могат да ги развинтят повече за да се самопочистят .
                Прикачени файлове
                Последно редактирано от mishelmoto; 17-01-08, 09:29.
                не казвай всичко но знай какво казваш

Коментар

То регенерат и сняг не се връзват, та така и а Кайана.Той даже и
                  по-лесно се закопава в дълбок сняг.А точно пък Кобрата да не
                  може да я развърти и очисти Самурая????? Виж за Каймана съм
                  съгласен-доста по-агресивен е и си трябва мощност.Това са си
                  кални гуми , нямат ламели и на сняг си е скръб.А Нивата с такива
                  гуми няма да стигне дори и ти докъдето си.
                  Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                  Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                  В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Само аз ли виждам, че снега от първите снимки е с дебелина около 30см а този от филма около 15см. Ако съм прав това обяснява проблема.

Кобрата е префектна гума за извън пътя без значение върху какво стъпва там, сняг или кал. Ламелната гума наистина е за сняг, но сняг върху път и при това снегът трябва да е утъпкан. Иначе не вършат никаква работа. Аз карам с АТ гуми с ламели за сняг и се представят по зле от кобрата на Асен на Черокито която е изтъркана наполовина. Става въпрос за поне 40см неутъпкан сняг.
                    http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Добре де , в годината имаме 1-3 седмици сняг. През останалото време- кал и камънаци. С какво да ги обуваме тия бърборини и аз вече нямам идея. Някак си не върви да поддържаш минимум три комплекта гуми и постоянно да търчиш до гумаджиите според обстановката за седмицата.
                      С радост ще чакам мненията на колегите с повечко опит
                      [IMG]http://htftp.domainbg.com/MARINHAKER/MARINHAKER/marin2.JPG[/IMG]

Коментар

Мерси за мненията а нивата мина казвам ви сигурно защото е по тежка просто избута снега а джипчето ми остана отгоре на пряспата снега е повече от 30 см както беше забелязал някой Искам да питам и друго нямам бенз.помпа тя била потопяема в резервоара а е изгоряла трябва ли да търся оригинална или може да стане от друг автом.а без бензин в гората .Мога да взема резерва в туба а газ каде в джоба ли нестава та затова.Самурайчето е моноинжексион така ми каза продавача а аз не разбирам карам дизел.Но бързо се уча вече сам ще го оправям с ваша помощ разбирасе ееееееййййййййййй това си е болест като лова и риболова

Коментар

Първоначално публикуван от dianko71 Преглед на мнение
                          ...ееееееййййййййййй това си е болест като лова и риболова
                          Ами, добре дошъл, Дянко!

Само преди 10 месеца някой ако ми беше казал с какво ще се заиграя (и то на някакви едни определени години), щях да му се изсмея...

За бензиновата помпа и въпроса за моноинжекциона, за съжаление, не мога да ти помогна. Но съм сигурен, че до 20-30 часа тук ще имаш един куп полезни мнения. Това е част от магията, която... те доразболява.

Поздрави!
                          Искам България чиста!

Коментар

Здравей!Имах едно Рено моноинжекция,така и не разбрах точно що за система е моноинжекцията му но беше с обикновена мембранна бенз.помпа.Сега на въпроса:можеш да ползваш всяка ел. бенз. помпа която не се монтира в резервоара,има такива коли.А най ефтиния вариант е помпа от парното на ЗАЗ,с такава карах зазката 6г. и Лада1600 4г.Като се има предвид че основно караш на газ,можеш да я включиш към клапана на бензина.При мен този клапан отпадна,просто изключвах помпата.Надявам се да съм ти дал идея!С здраве!
                            P.S.Тази Лада още се движи с тази помпа!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Spas55 Преглед на мнение
                              Ами, добре дошъл, Дянко!

Само преди 10 месеца някой ако ми беше казал с какво ще се заиграя (и то на някакви едни определени години), щях да му се изсмея...

За бензиновата помпа и въпроса за моноинжекциона, за съжаление, не мога да ти помогна. Но съм сигурен, че до 20-30 часа тук ще имаш един куп полезни мнения. Това е част от магията, която... те доразболява.

Поздрави!
                              Ейййй да беше по наблизо София е далечко .Май ще намерем доста теми за разговор а ти с тази другата болест лова как си.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X