Здравейте, За Много Години нека новата година бъде по добра за всички нас.
Имам Тракер Автоматик с двигател Сузуки 1.6 Моно 8 Винтила 91 или 93г.:
Проблема се състой в това че след проблем (ремонт) с радиатора, охлаждащата система не можеше да се обезвъздуши а и като загрее изхвърля част от водата и после държи висока работна температура, пробвах да сложа нова капачка вместо 0,9 бара с 1,1 да видя дали пак ще изхварли водата и като загря забелязах че от маркуча на капака на клапаните освен маслени изпарения капе Вода и след няма и минута от аспуха се понесе една бяла пухкава пара и казах едно ОПАА. След като свалихме главата се видя че има пукнатина на блока при 1-ви цилиндър от водна магистрала към цилиндъра дълга около 3мм но спираща до ризата и при максимално долно положение на буталото не се забелязва цепнатини по нея, а на главата при трети цилиндър има пукнатина между изпускателния и всмукателния калпан. Главата я свалихме 20 дни след като испуши поради празниците(мното як подарък за нова година
) при първи цилиндър имаше доста ръжда по клапани и т.н. а на трети цилиндър съвсем малко по свеща. Месец преди това правих главата шлайфане + нови клапани (шлайфал сам само главата без блока) защото нямах компресия на втори цилиндър (проблем с изпускателния клапан) имаше 3 от 12 атмосфери и останових че втори цилиндър е леко промит но ОК за сега защото явно е било от по-отдавна. Момчетата който правиха главата ме питаха дали съм имал проблем с маслото/водата надути маркучи и т.н. преди това но аз нямах и прецениха 4е цепката м/у клапаните е стара и не фатална поне за сега и затова и правих същата глава а не нова. Въпроса ми е някои може ли да ме посъветва какво да правя дали да сканирам главата, дали да ремонтирам блока или по-добре да търся нов мотор, воубще как да процедирам за да оправя джипката.
Благодаря на всички предварително за оказаното съдействие.
п.п. Вече направо ми призлява да я гледам толкова чистичка без капка кал по нея.
Имам Тракер Автоматик с двигател Сузуки 1.6 Моно 8 Винтила 91 или 93г.:
Проблема се състой в това че след проблем (ремонт) с радиатора, охлаждащата система не можеше да се обезвъздуши а и като загрее изхвърля част от водата и после държи висока работна температура, пробвах да сложа нова капачка вместо 0,9 бара с 1,1 да видя дали пак ще изхварли водата и като загря забелязах че от маркуча на капака на клапаните освен маслени изпарения капе Вода и след няма и минута от аспуха се понесе една бяла пухкава пара и казах едно ОПАА. След като свалихме главата се видя че има пукнатина на блока при 1-ви цилиндър от водна магистрала към цилиндъра дълга около 3мм но спираща до ризата и при максимално долно положение на буталото не се забелязва цепнатини по нея, а на главата при трети цилиндър има пукнатина между изпускателния и всмукателния калпан. Главата я свалихме 20 дни след като испуши поради празниците(мното як подарък за нова година

Благодаря на всички предварително за оказаното съдействие.
п.п. Вече направо ми призлява да я гледам толкова чистичка без капка кал по нея.
Коментар