Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Витаров двигател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Витаров двигател

Здравейте, За Много Години нека новата година бъде по добра за всички нас.

Имам Тракер Автоматик с двигател Сузуки 1.6 Моно 8 Винтила 91 или 93г.:
    Проблема се състой в това че след проблем (ремонт) с радиатора, охлаждащата система не можеше да се обезвъздуши а и като загрее изхвърля част от водата и после държи висока работна температура, пробвах да сложа нова капачка вместо 0,9 бара с 1,1 да видя дали пак ще изхварли водата и като загря забелязах че от маркуча на капака на клапаните освен маслени изпарения капе Вода и след няма и минута от аспуха се понесе една бяла пухкава пара и казах едно ОПАА. След като свалихме главата се видя че има пукнатина на блока при 1-ви цилиндър от водна магистрала към цилиндъра дълга около 3мм но спираща до ризата и при максимално долно положение на буталото не се забелязва цепнатини по нея, а на главата при трети цилиндър има пукнатина между изпускателния и всмукателния калпан. Главата я свалихме 20 дни след като испуши поради празниците(мното як подарък за нова година ) при първи цилиндър имаше доста ръжда по клапани и т.н. а на трети цилиндър съвсем малко по свеща. Месец преди това правих главата шлайфане + нови клапани (шлайфал сам само главата без блока) защото нямах компресия на втори цилиндър (проблем с изпускателния клапан) имаше 3 от 12 атмосфери и останових че втори цилиндър е леко промит но ОК за сега защото явно е било от по-отдавна. Момчетата който правиха главата ме питаха дали съм имал проблем с маслото/водата надути маркучи и т.н. преди това но аз нямах и прецениха 4е цепката м/у клапаните е стара и не фатална поне за сега и затова и правих същата глава а не нова. Въпроса ми е някои може ли да ме посъветва какво да правя дали да сканирам главата, дали да ремонтирам блока или по-добре да търся нов мотор, воубще как да процедирам за да оправя джипката.

Благодаря на всички предварително за оказаното съдействие.

п.п. Вече направо ми призлява да я гледам толкова чистичка без капка кал по нея.
    God Got'a Glock

До: Проблем с Витаров двигател

Аз бих търсил цял читав мотор. По-бързо и по-евтино ще ти излезе.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Късно виждам темата но все едно някой ми разказва за моите преживелици.Ако все пак не ти се сменя двигателя ,защото онзи който ще вземеш може да е същия,направи следното:
      1 Разглоби мотора-целия
      2 Сканирай главата, после може да я изхвърлиш/е може и да не я изхвърлиш/
      3 Ако си изхвърлил главата вземаш нова/или друга/,ако е друга-шлайфаш я.
      4 Много важно-шлайфаш челно блока,на го ли направиш ,пак ще разглобяваш./моя се беше изкривил като буре/
      5 Събираш внимателно,и пей сърце.Пукнатината в блока поне при мен е без последствия,а и не си единствения с пукнатина в блока.Е, късмет.
      Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Здравейте,

Вчера се установи че главата е на 100 процента здрава и надеждна бях я занесъл на накава химическа проверка (пълнят водните магистрали с някаква течност нагряват до около 200 градуса и ако има пробиви избивали червени гадости) майсторчетата казаха че главата е учудващо ок за мойте оплаквания. Днес изпратих да проверят и колектора но според мен не би трябвало да има само там проблем защото от него е много трудно да стигне вода до маслото (или пък бъркам) освен ако не влиза доста антифриз и да минава през буталата.
        Ако някой има идей да помага.
        Поздрави
        God Got'a Glock

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X