Предварително се извинявам ако темата не е за тук, моля да бъде преместена от админите. Търся да закупя климатик пълен комлект за Сузуки Витара 2.0 V6 1995г. Нямам възможност да търся кола на части и да свалям от нея, затова търся цял комлект. Незнам дали може от друга кола да се замести, но бих искал да е оригинален.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
климатик (комплект) за Сузуки Витара 95г.
Свий
X
-
От: климатик (комплект) за Сузуки Витара 95г.
Преди много години се продаваха климатик китове за наи различни коли - даже и тогва нямаше за всички коли а само за по скъпите.
Не зам колко струва товита Витара ама само факта че е на 24 г и много ме съмнява някои да продава комплекти ,по причина че оборота му ще е почти нулев.
Моя съвет е да си търсиш нещата едно по едно и в един момент ще го дадеш на маистор да инсталира цялата система.
-
Колега,имах такава Витара 1,6 16В с климатик,много са проблемни компресорите може би защото се намират втора ръка.Сменил съм три на моята,отделно и електромагнитния съединител и като включиш работа и фреон и си помисли дали си заслужава инвестицията.На два от компресорите имах счупено буталце(вътре са 5 бр) и има нещо като колянов вал дето ги движи,като при счупването се надира и той и край с компресора.Електромагнитния съединител не можах да открия нов ,но намерих майстор да ми го пренавие, струваше 80лв.Задължително трябва и нов дехидратор който варира от 50-80лв.Ти си прецени сам ,аз след като се набутах ,установих ,че не си е заслужавало за две лета(горе долу толкова изкараха компресорите втора ръка по един сезон) да дам пари като за нов домашен климатик.Витарата ми беше 92г със заводски климатик и я купих с повреден компресор.Хора които са прекалено умни,за да се занимават с политика са наказани да бъдат управлявани от глупаци!
Коментар
-
Попадал си на скапани компресори или гъзоръки майстори.
Когато купих моята витара, компресора беше в торбичка в багажника със счупено ухо.
Без да съм виждал наживо такова нещо, го разглобих, дадох на аргон да му наварят ухо, сглобих и монтирах. Напълниха системата и работи.
Ако майстора ти е забравил да сложи масло, нормално да задере.
Коментар
-
Изпитвах съмнения ,че може да е и от "специалистите" ,но тогава имаше в нашия малък град само един майстор който се занимаваше с климатици на коли и той е самоук ,правил е хладилници преди това.Сега почти всеки сервиз има машини за пълнене и човек който се занимава професионално.Хора които са прекалено умни,за да се занимават с политика са наказани да бъдат управлявани от глупаци!
Коментар
-
Ясно е,ще бъде трудно търсене част по част и след това още по трудно намирането на читав майстор. Намерел съм компресора,перката с радиатора някой може ли да ме орентира какво още ми е нужно? (Извинявам се за глупавия въпрос ,но си нямам понятие от климатици). Също така ако може да използвам темата търся и задния спойлер (с третия стоп) ако някой го има ?
Коментар
-
1-Компресор както си споменал + Стоиката за него- верваи ми важна е , виждал съм бая самоделни стики дето са сковани и след време се чупят.
2-Кондензатор- това отпред дето предполагам си намерил. Вземи го надуи да видиш държи ли на налягане.Аз лично не бих ползвал кондензатор и изпарител 2 ръка ако са алуминиеви.По мои опит от 10 - 3 свършват работа - другите дефектират.
3-Изпарител- това дето е вътре в купето и също там трябва да се види дали палсмасарията за кола със и без климатик е една и съща.
4-Филтър дехидратор му е научното име -задължително нов
5-Маркучии ,снадки и т.н за системата.Тука ти давам подсказка - може да се направят.Ако маистора е свестен и знае какво прави -вижда какви накраиници и маркучи и т.н му трябват и може да се направят.Аз лично съм правил и си е ОК.
6-Регулаторния вентил-забравих му научното име -викахме му ТРВ едно време.Пак по мои опит- вземи си 1 нов - донасяли са ми доста 2 ра ръка и вътре има едни малки финни пружинки -като са седяли на влага например -ръждясват и т. и после се чупят и почва ремонта .Поне вентила не е някакви дебели пари.
6-Нещата около електро инсталция - не знам детаили за колата така че не знам какво да ти кажа.
Коментар
-
Пък, ако споменеш в кой край на мамковината си......... може и някой да помогне.Първоначално публикуван от Beglecaaa Преглед на мнениеЯсно е,ще бъде трудно търсене част по част и след това още по трудно намирането на читав майстор. Намерел съм компресора,перката с радиатора някой може ли да ме орентира какво още ми е нужно? (Извинявам се за глупавия въпрос ,но си нямам понятие от климатици). Също така ако може да използвам темата търся и задния спойлер (с третия стоп) ако някой го има ?
Коментар
-
От Ямбол съм,но в момента съм в чужбина затова написах ,че нямам възможност да ходя по моргите и да търся витара на части. Имам човек на който да се изпратят частите ако ги намеря и да ги вземе евентуално от еконт. Относно перката и радиатора бях намерил обява за тях обадих ,но човека ми каза че му е останало само перката и едната от 3-те части отпадна. Това е обявата за компресора и мисля че е без стойка която както каза колегата явно е важна : https://www.ebay.de/itm/Klimakompres...5117%7Ciid%3A1
Коментар
-
За 2.0 В6 или така наречената междинна Витара си трябва климатик от същия модел ! Иначе неизвестните са много и разликите са повече от приликите. Имам комплект от такава катастрофирала 98 г. и таблото и е с бутони на 96 г. е с плъзгачи. От ляв волан е, че и това е от значение. Бях го запазил за един колега с такава, но .... сега ми е за продаване. Цената с монтажа и зареждане е 980 лв. Ако искаш само частите, но не мога да ти дам тогава гаранция 600 лв. намират се в София тел. ми е в подписа.0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara
Коментар
-
Климатика е капариран и ще бъде доставен от мен за колегата до Ямбол на 19.04 2019 г. за състезанието при Ямболии.Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнениеЗа 2.0 В6 или така наречената междинна Витара си трябва климатик от същия модел ! Иначе неизвестните са много и разликите са повече от приликите. Имам комплект от такава катастрофирала 98 г. и таблото и е с бутони на 96 г. е с плъзгачи. От ляв волан е, че и това е от значение. Бях го запазил за един колега с такава, но .... сега ми е за продаване. Цената с монтажа и зареждане е 980 лв. Ако искаш само частите, но не мога да ти дам тогава гаранция 600 лв. намират се в София тел. ми е в подписа.0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар