Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква лебедка ми е нужна за Самурай?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Каква лебедка ми е нужна за Самурай?

Моля за съвет, каква лебедка би ми свършила работа да сложа на Самурай. Ориентирал съм се към Powerwinch 6000 либри поради компактния размер и достъпната цена. Слаба ли ще дойде или не? Искам да я сложа без да сменям предната броня, самурая е SJ413 с метална броня отпред/мисля, че има и с пластмасови/, а евентуално само да се поизреже. Целта на лебедката е за всеки случай, да ме изтегли ако затъна в кал или колата се окантари лошо и съм сам.
    Явор
    yavor.nikolov@gmail.com

От: Каква лебедка ми е нужна за Самурай?

Преди лебедката взе ли си джек?

Коментар

Не съм взел нито едно от двете, искам да си изясня кое и как да стане първо горе долу.
      Лебедка без джек не помага ли, извинявам се за може би глупавия въпрос?
      Явор
      yavor.nikolov@gmail.com

Коментар

Първоначално публикуван от wildwildwest5 Преглед на мнение
        Не съм взел нито едно от двете, искам да си изясня кое и как да стане първо горе долу.
        Помага,ако има дървета.
        Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
        Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
        Враца

Коментар

Лебедката е улеснение, ако имаш късмет. Джекът помага винаги.

Аз дето имам и двете лебедката съм я ползвал само за изтегляне на чужди коли. Иначе дърветата само като ме видят че затъвам се разбягват и отпред не остава нито едно сгодно.

Иначе джипът изглежда тежкарски.

Коментар

Първоначално публикуван от wildwildwest5 Преглед на мнение
            Колегите казват, че с крик тип хай джек може да се справиш в подобна ситуация и без лебедка в повечето случаи, като цената на този крик е няколко пъти по-малка и не иска квалифизиран монтаж. Това е.
            Technical Rescue Direct - life lies in courage
            http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

На теория с Джек може всичко.
              На практика не баш.
              Та лебедка, лопата, въжета и резервни гащи.
              А да, и ролка.
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

И на въпроса - Да. 6000 са достатъчни. Купи и един полиспаст за всеки случай.

Коментар

Човека пита каква лебедка, вие го пратихте да си купува джек, дето няма къде да ползва в стандартен вид на самурая.
                  6000 либри са напълно достатъчни за Самурай. Конкретната марка лебедки са с добри качества.

Относно монтажа - НЕ е възможно да я монтираш директно на фабричната метална броня. Лебедките трябва да се захващат на много стабилна и корава основа т. нар. "плоча за лебедка", монтирана стабилно и неподвижно директно за шасито на автомобила.
                  о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Изненадващо, никой досега не каза 12.000 либри.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                      Изненадващо, никой досега не каза 12.000 либри.
                      И ще трябва да вози две торби цимент отзад за баланс
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Благодаря за отговорите. Идеята за запзване на бронята беше не да се върже лебедката за бронята, а бронята да се изреже дотолкова, че лебедката да влезе зад/под нея и да се хване /за рамата предполагам/, а бронята да се поизреже така, че оптически встрани да запази целостта си, а и ако може да поеме номера макар и в единия край ще е най-добре. Лебедката, която заглеждам е с размери 380х115х190, което ми се струва доста компактно и може би има шанс да стане, както съм описал, поне съм виждал такива на картинка. А и 15 кг няма да натежат на предницата дефакто.
                        Явор
                        yavor.nikolov@gmail.com

Коментар

каква е тази лебедка + плоча и т.н с тегло 15 кг. пусни линк да я видим . и никакви заварки между монтажна плоча и автомобил . само болтови връзки . а за 6000 лб съм съгласен , но полистпастна ролка е желателна при някои ситуации.
                          899180483

Коментар

6000lb е теглото на три самурайчета.

То вярно че лебедката дето на първи ред е 6000 на трети е 4300 ама пак могат две самурайчета да увиснат на нея.

Коментар

6000 е шнур.
                              Първо няма от къде толкова ток, второ е китайска.
                              Че са достатъчни е друга тема.
                              Всъщност читавия монтаж е много важно нещо за крайния резултат.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X