Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Може ли да съм прецакал нещо...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Може ли да съм прецакал нещо...

Колеги, днес преди да си
    тръгна от работа,включих хъбовете и режим 4H на Витарата и по изобщо непочистените пътища и улици се прибрах в къщи като бял човек.След като вкарах колата в гаража, изключих хъбовета и минах на режим 2H.
    Така...но съпругата ми се обади че автобусите почти не се движат и аз тръгнах естественно да я взема от работа но влючих само 4H и забравих да включа хъбовете .
    Забелязах го когато след като се прибрах се помъчих да вкарам колата в гаража
    и видах че по натрупания сняг буксуват само задните колелета.Спрях и включих хъбовете
    и се завъртяха и четирите колела.
    Въпроса ми е може ли да съм п.....л нещо защото карах така десетина километра?
    Последно редактирано от Живко Петров; 02-01-08, 19:16.
    Great Wall Steed 6.

До: Може ли да съм прецакал нещо...

Спокойно, няма нищо опасно!

Коментар

Нищо и няма, но недей да ползваш нецензурни изрази във форума. Ако искаш да кажеш нещо напиши П.....Л, като ние ще се сетим каква ти е мисълта.

Коментар

Може. Ама не си.
        )))

Коментар

Нищо няма небоисе , ама все пак по добрее дасе движиш примерно с включени хъбове ина 2Н , но не постояно.
          При единия случаи се въртят кардан диференциал полуоски и раздатка , а при другия колелета полуоски диференциал кардан без раздатка - направи си сам извод.!
          boko
          Jeeep---KIA
          https://www.facebook.com/autoboko/

Коментар

Какво може да и стане и на 2Н? Аз цял ден карам с включени хъбове на 4х4 бързи. Около 300 километра(Плевен-Враца-Мездра-Враца-София). Не ми казвайте, че може нещо да се прецака, защото Витарката се чувстваше доста добре на заледените пътища, макар че се движех само със 60-ина км. и гуми Малатеста Кобра, които са всеизвестни с лошото си поведение на лед.

Коментар

Не се притеснявай. Мен ако питаш има ли сняг по пътищата не изключваи хъбовете.Понякога се налага караики да включиш на 4WD.

Коментар

Малко късно отговарям но нямах NET.
                Благодаря за отговорите! И аз вече не изключвам хъбовете.

"Нищо и няма, но недей да ползваш нецензурни изрази във форума. Ако искаш да кажеш нещо напиши П.....Л, като ние ще се сетим каква ти е мисълта."

Изплъзнало ми се е...
                Great Wall Steed 6.

Коментар

Както я научиш батка,моита например кокото я тормозя -по хубУ и става
                  LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                  Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Само да поясня.И по специялно Стефан.Има Витари,които заводски НЯМАТ хъбове,а имат капчки.Аз съм с такава и си я карам с над 160км/ч по магистралата.Сега,в тези "прекрасни" времена си "оперирам" с лоста на раздадтката и най-важното-НЕ СЛИЗАМ да включвам или изключвам каквото и да е било...
                    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                      Само да поясня.И по специялно Стефан.Има Витари,които заводски НЯМАТ хъбове,а имат капчки.Аз съм с такава и си я карам с над 160км/ч по магистралата.Сега,в тези "прекрасни" времена си "оперирам" с лоста на раздадтката и най-важното-НЕ СЛИЗАМ да включвам или изключвам каквото и да е било...
                      Ми то и Самурайте как са ,и те с капачки-не знам дали всички, но.
                      А за включването на хъбовете, след като счупих два броя от "модерните" от по-здравите на Уазката, монтирах си таралежките и от поне година не съм ги изключвал
                      А има и друг момент,като се кара много на отключени хъбове се разбиват шлиците на кардана
                      sigpic УАЗ-452

Коментар

Само не мога да разбера колега как не си разбрал че караш по тия снегове на 2Х4? При мене разликата е невероятна, само на задни иска да влиза с вратите във всеки завой...

Коментар

Ами това ми беше първото истинско каране на 4Х4 / Витарката я купих на 01.12.07г.....и аз да се похваля /.В интврес на истината почувствах че колата не стой толкова стабилно,но не обърнах голямо внимание,защото пътя вече беше сравнително почистен.
                          Great Wall Steed 6.

Коментар

Извинявай, че ти използвам темата ама да се изкажа... Мойта витара дълга база 98а годиан дизелова я взех началото на април. Малко се жалявах, че по магистралата не може да вдигне повече от 145, ама при тази снежна ситуация съм направо невероятно щастлив за избора. 2ма колеги ги вадих от софийските преспи, нямах никакви проблеми по абсолютно неизчистените пътища, просто прекрасно. Това ми е първото 4Х4, дано хората навътре в тези коли не ми се смеят...

Коментар

Първоначално публикуван от sasho_tzvetanov Преглед на мнение
                              Извинявай, че ти използвам темата ама да се изкажа... Мойта витара дълга база 98а годиан дизелова я взех началото на април. Малко се жалявах, че по магистралата не може да вдигне повече от 145, ама при тази снежна ситуация съм направо невероятно щастлив за избора. 2ма колеги ги вадих от софийските преспи, нямах никакви проблеми по абсолютно неизчистените пътища, просто прекрасно. Това ми е първото 4Х4, дано хората навътре в тези коли не ми се смеят...
                              Аз поне изобщо не мисля да ти се смея...
                              Много ми харесва Витарката,особенно сега в снега...
                              Great Wall Steed 6.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X