Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен внезапен шум при малко по-висока скорост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странен внезапен шум при малко по-висока скорост

Здравейте, днес на 2 пъти витарата издаваше един мистериозен шум, който се появява изведнъж и изчезва резко. Шумът се появи за пръв път като вдигнах към 80 км/ч сутринта, колата беше загряла вече, прилича на шум от нещо като пружинки или ламаринки, които се въртят и опират леко в нещо и същевреенно леко съскащ, като съвсем леко търкащи се пластинки, доста странен. Като намалих след около 5 сек. изчезна рязко със нещо като "дум!", звук наподобяващ преминаване през малка неравност с висока скорост - все едно сте минали през пръчка на пътя с диаметър 2-3 см, като има и съответния импулс като от преминаване през неравност. Помислих си че нещо съм закачил на някое колело и при откачането му съм преминал през него. Шумът не е силен, но думкането накрая е осезаемо.

Вечерта пак се случи и както си карам с 90/100 км/ч и бях забравил за сутрешната случка, този път го чух по-ясно и за по-дълго понеже нямаше възможност да намаля веднага. Като тръгнах да намалявам, за да отбия при около 50 км/ч пак изчезна със същото "дум!". Чува някак отпред и в дясно. Не съм имал възможност да вдигна по-висока скорост повече пъти, понеже беше в условия на градско шофиране.

Накладките са на има няма 15 хил. км. Хъбовете не са фабричните и като съм само на задно, отпред не се върти касетата. Зачудих се дали не е лагер/главина. Огледах отдолу и визуално няма нищо разкачено или незакрепено по окачването и движението.
    Витарата е 2.0i 2003 с j20a.

Някой има ли предположение, какво може да е това?
    Последно редактирано от yazkata; 27-09-18, 20:44.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X