Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проeкт: Сузуки Самурай с двигател от Опел Омега

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проeкт: Сузуки Самурай с двигател от Опел Омега

За да не спамим темата на колегата mishelmoto смятам да поговорим тук относно това, което смятам да направя с моя дзвер.Идеята е следната имам донор за нов двигател това е старата ни Омега 2,0 кубика която така или иначе става вече само за части двигателя и скоростите са запазени смятам тези дни да я вкарам за разглобяване и отделяне на нужното ми,ще се опитам да запазя компютъра и инсталацията и да се пробвам да сложа двигателя както е с инжекционна за това ако имате и идеи какво да сваля и запазя ще съм радостен да ги споделите,ако някои има и мануал за Омега да даде също ще ми е в помощ.Смятам да сложа двигателя заедно със скоростите и охладителната система тоест радиатора със скъсяване и удължаване на кардани нямам да имам проблем имам си стругар у дома.Ще съм благодарен на всякакви идеи от ваша страна и ще ви държа постоянно в течение на това какво се случва надявам се накрая да се получи това което искам.

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
    от опел омега например.
    Така колеги давайте идеи как да сложа двигател от Опел Омега на моя Самураи двигателя е наличен само трябва да го сваля от старата кочина,знам че става защото съм виждал такава преработка ако знаете някакви тънкости и желаете да ги споделите ще съм благодарен.Като начало как стой въпроса с инжекциона смятам така или иначе да съм на газ но ми се ще да работя и на бензин.
    Последно редактирано от Yaro; 01-01-08, 22:21. Причина: По молба на автора на темата - Дявол Коледа.
    ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
    тел.088четири 9едно9 4нула4
    -------------------------------------------------------

До: Новата визия на моя Самурай.

Първоначално публикуван от Дявол Коледа Преглед на мнение
    Така колеги давайте идеи как да сложа двигател от Опел Омега на моя Самураи двигателя е наличен само трябва да го сваля от старата кочина,знам че става защото съм виждал такава преработка ако знаете някакви тънкости и желаете да ги споделите ще съм благодарен.Като начало как стой въпроса с инжекциона смятам така или иначе да съм на газ но ми се ще да работя и на бензин.
    Със скоростите.А за бензина-със все инсталацията от "старата кочина".И комп-а...
    Имай в предвид,че си е заигравка...
    Последно редактирано от Yaro; 01-01-08, 22:19. Причина: По молба на автора на темата - Дявол Коледа.
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
      Със скоростите.А за бензина-със все инсталацията от "старата кочина".И комп-а...
      Имай в предвид,че си е заигравка...
      Соти и скоростите ли да слагам по добри ли са от на самурая ще трябва да си попреработя Омегови лост че на Самурая е яко крив дадоха ми идея да сменя инжекцията с карбуратор какво ще кажете за това.
      ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.

Коментар

И на мене ми се иска новият двигател да е карборатор а не инжекция .
        не казвай всичко но знай какво казваш

Коментар

Соти и скоростите ли да слагам по добри ли са от на самурая ще трябва да си попреработя Омегови лост че на Самурая е яко крив дадоха ми идея да сменя инжекцията с карбуратор какво ще кажете за това.
          Достатъчно са здрави.И необслужваеми.И е доста по-лесно да направиш захвати и карданна връзка,отколкото да мислиш планка за комплектовката м/у мотора на Опел-а и Самурайските скорости.Лоста се преработва с награване.
          А останалото е въпрос на личен избор.Аз бих сложил комп-а и инжекцията и след това и газова.

Коментар

Аиде почна се вкарвам тия дни кочината да я разглобявам да свалям двигател и скорости да се мери и мисли и туко виж до лятото съм с двигател 2,0.Имам още едно питане как стой въпроса със здравината на полуоски и карета да не почне заради двигателя те да се чупят.

Коментар

Аиде почна се вкарвам тия дни кочината да я разглобявам да свалям двигател и скорости да се мери и мисли и туко виж до лятото съм с двигател 2,0.Имам още едно питане как стой въпроса със здравината на полуоски и карета да не почне заради двигателя те да се чупят.
              Не мисля.А самото преправяне съм го гледал по "Дискавъри".После вървеше бая...Помисли си 2,0л и 115 коня.И въртящия момент...а не е много по-тежко.

Коментар

До: Проeкт: Сузуки Самурай с двигател от Опел Омега

Интересен проект. Кажи само защо не покараш поне една година със стария двигател. Има ли причина да бързаш. Демек на стария има ли му нещо?
                Баща ми едно време казваше:
                Порадвай се на нещо и тогава започни да го чупиш!
                LZ1VMH

Коментар

Абе аз една година че няма да крам със стария няма а бързам щото баща ми иска да бракува кораба и после регистрацията е хахава работа но то така или иначе няма да стане за ден два даже и за месец два сега съм на етап разкостване на донора и доста време ще се боря с него ,после следва мерене мислене и тн неща така че едва ли до април,май ще съм готов.

Коментар

Първоначално публикуван от GOLDY-Владиан Христов Преглед на мнение
                    Интересен проект. Кажи само защо не покараш поне една година със стария двигател. Има ли причина да бързаш. Демек на стария има ли му нещо?
                    Баща ми едно време казваше:
                    Порадвай се на нещо и тогава започни да го чупиш!
                    така е.първо виж как е със стария мотор.
                    но ако мотора на самурая има проблем направо сменяй.
                    но имай впредвид че на самурая мотора можеш и сам да го носиш тежи към 80 кила.
                    а на омегата ще е поне 150 кила.от там идва и повече тежест .сиреч повече листи на ресьорите.не само на предните ами и на задните.

Коментар

Момчета идеята е това да стане някога тази година за сега само проучвам мнения за това които имам идеи ще съм му благодарен.

Коментар

Аз също бих си запазил инжекциона, въпреки газта Също така бих ревизирал опелския двигател преди да го монтирам. Въпреки повечето мощност, от всяко положение ще пострада проходимостта... този двигател е поне 2 пъти по-тежък а колицата малка.
                        Коко11 е прав, че и ресорите ще се наложи да усилваш...
                        Мисля, че ако неговият си мотор е читав няма особен смисъл от подмяната. Едни приятели монтираха двигател от Ауди 1.8 и като го ръчкат доста често сменят разни неща по силовото предаване. Помисли добре дали си струва операцията. Предимството ще е повече за асфалта. Самураят обаче категорично не е за високи скорости.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Опеловия двигател е 80-тина кила.Не е повече.На Самурая е по-малко.Ако се сложи правилно,не е необходимо от специялно подсилване.Трябва да се мери много точно.Опитай се да го поставиш максимално назад...

Коментар

След като сваля двигателя на Опела ще го премеря и ще ви кажа колко точно тежи но освен двигателя трябва да се има и предвид и че скорстната кутия сигурно е по тежка от самурайската но и това ще бъде проверено имам филмчето в което е показан SJ 410 с двигател от омега и върви явно става но иска време и мислене.

Коментар

То със сигурност може да се сложи, но виждам как се трошат раздатки при монтиран двигател от ауди и затова ми се струва, че не е целесъобразно.
                              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X