Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да повдигна Сузуки Самурай на ресори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да повдигна Сузуки Самурай на ресори

Здравейте колеги, обмислям покоупка на Самурай и искам да си изясня, доколкото е възможно, детайлите, преди да вема колата. Целта ми е да повдигна самурайчето малко, за да се увеличи просвета и да събера гуми около 30''. Изчел съм доста вече и питанията ми са:
    - добър вариант ли ми е повдигането на ресорите над мостовете. Чувам противоречиви мнения за тази методика по ред причини. Въпросът е безпроблемно ли се случва и какъв лифт да очаквам, притеснява ме да не е прекалено голям.
    -разумно ли ще е да направя само боди лифт и с малко рязане на калници да събера по-гоемите гуми? Ще се получи ли таа, повишения просвет за сметка на по-големите гуми само мисля, че ще ме удовлетворява. Ако да, как се изпълнява бодилифт на Самурай, не намерих такава тема тук.
    -има ли значение дали самурайчето е с тесните или широките мостове и как мога да ги различа, ако не ги измеря разбира се

И отново давам една молба, моля, ако тук има колеги, които сервизно биха се наели да ми помогнат /срещу заплащане разбира се/ да осъществя плана-самурай, да ме контактнат на лично, за да мога да ги потърся и да обсъдя с тях на живо какво си представям и как може да се случи, преди да се хвърля да купувам автомобил.
    Явор
    yavor.nikolov@gmail.com

От: Как да повдигна Сузуки Самурай на ресори

Влез в Систематизирана информация на Suzuki и прочети повечето проекти по Самураите.
    Започни с този на Jimi.

Аз не съм привърженик на ресори върху мостове. Става прекалено висок и безумно нестабилен. Не е добър вариант.
    За твоята цел 30* гуми, подрежи леко калниците, body lift не повече от 4см. и ще влезне всичко. С 30* Самурая става приятен и проходим. Достатъчно проходим, за да се забавляваш с него.
    По темите се пише, че имало Самураи с блокаж на задния мост. Има, НО само на тесните мостове. Търси Самурай с широк мост. Тесен 1.20, широк 1.30м Има разлика.

Ако имаш бюджет разгледай готови комплекти ресьори сменяй директно.
    В темата на Jimi ще видиш листове от трабант и пакет от УАЗ. Удачно е, става доста добре, но няма вече нови листове от Трабант.

Боди лифтът се поставя и изработва много лесно. Мисля, че бяха 10 точките на захват на купето. Има вариант от различни материали да ги изработиш. Бай стругар, малко болтове и действаш. Можеш сам с приятел и джак /hi lift jack/ да го направиш.

Коментар

Ако си от София е доста по-лесно да се видиш с хора и да придобиеш представа кое-как.Визуално на тесните мостове захвата на ресорите е под рамата, а на широките е леко извън нея.Тия с надпис sj410 ,413 са с тесни мостове.Това с листове от едно и друго е такъв сериал, че по-добре не влизай в него.Ако няма гнило по купето боди лифт се монтира без големи заигравки
      Сузуки Самурай-старт от скрапа
      0885192667

Коментар

Въпросът е само с боди лифт и преработка на калниците ще влязат ли 30''гуми без да опират никъде. Към кой в София ме съветвате да се обърна за изпълнението на този боди лифт, сам нямам нито умения, нито условия да го направя.
        Явор
        yavor.nikolov@gmail.com

Коментар

https://www.jimnybits.com/sj-samurai...-lift-kit.html

Това намерих и ми изглежда разумно като вариант, ако се монтира този сет, това би ли наложило след себе си още други модификации? Благодаря на всички за помощта, просто искам да се ориентирам какво е нужно да се направи, за да може утре като отида в сервиза да имам идея за какво иде реч
          Явор
          yavor.nikolov@gmail.com

Коментар

При монтиране на допълнителен лист, с който искаш да повдигнеш умореното вече окачване много скоро резултата е счупен основен лист.
            Сузуки Самурай-старт от скрапа
            0885192667

Коментар

От Гладиатор ми предложиха нови ресори, амоортисьори и демпфер, постигнат лифт 4.5 см. Според тях това би било достатъчно без нужда от допълнителни доработки. Така ли би се получили според вас, чета за още доста преправени неща след това.
              Какво мислите за варианта само боди лифт около 4 см и максимално големи гуми, 30", ще влязат ли само след боди лифта? Май би бил най-безпроблемният вариант с прилично повдигане. Може би за 30-ски ще трябва да сложа понижаваща раздатка?
              Явор
              yavor.nikolov@gmail.com

Коментар

Ако не бях купил Самурай на пружини имах един интересен проек в главата. Самурай дълга база дизел. Ресорите върху мостовете и максимално изнесени джанти, бавна раздатка и тунинг на двигателя до около 90к.с.. Недостатък е, че става неманеврен. Ресорите върху мостовете имат едно друго много важно предимство, подобрява се ъгъла на атака, но е добре след качване върху мостовете да се помисли за леко снижаване.
                Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                Телефон - в профила!

Коментар

Не е за мен, нито ми харесва дългата база, нито искам да го вдигам толкова, колкото би се получило с ресорите върху мостовете. А и всички дизели, поне които съм виждал, са с по-особена маска отпред, остават им някак навътре фаровете, и не ми харесват.
                  Аз все по-сериозно обмислям само боди-лифт до 4 см, малко корекция на калниците и толкова. А и си мисля, че ако се сменят ресорите с нови, дори и да не са по-повдигнати от стандартно, то автомобила ще се вдигне поне 3-4 см, защото няма как да не е полегнал за 25-те си години служба. Греша ли? И някой знае ли цената на оригинални нови ресори? Или пък варианта , който съм срещал тук, с индивидуално изработени от "Мадара-ресори"
                  Явор
                  yavor.nikolov@gmail.com

Коментар

Аз съм пробвал няколко варианта с ресорите - микс между оригинални и от уаз - висок, здрав и супер дървен. После купих основен и втори нов (х 80лв всеки от ЕМ комплект) и сложих полиамидни подложки. Вдигна се по спомен с 11 см при 5 листа и вози доста по меко. Но след хард разходката в Копривщица нещо се поизправиха... Та като човек минал през това което ти предстои те съветвам да инвестираш в нови комплекти освен ако не запалиш фитила да скачаш на пружини

Коментар

Някой има ли реален опит със сета на джимни.битс, ресори/цели комплекти+ амортисьори/ ?
                      https://www.jimnybits.com/sj-samurai...-lift-kit.html
                      Колко е реалното повдигане, как се получава и каква е возията накая като резултат?
                      Явор
                      yavor.nikolov@gmail.com

Коментар

С два бона за окачване, аз бих добавил малко и бих го закарал на Ицо.
                        Надявам се, си карал ресорна джипка.
                        Ако не, то ще добиеш представа какво наричаме "табуретка".
                        С 5 см лифт от окачване, пак ще ти трябва боди лифт или флекс тунинг, за да вкараш примерно 235-ци.
                        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Само да попитам кой е Ицо и какво имаш предвид, че може да се направи, като се увеличи бюджета с малко? Имай предвид, че автомобила няма да се кара като основен, а само за забавление и комфорта в цялото упражнение по принцип не ми е приоритет, а и считам, че е непостижим с кола в този клас и на тези години.
                          А и по принцип клоня към 5 см от окачване и боди лифт още 5, пак от джимни.битс, с идеята да сложа 235х75х15 с джанти -30 или 30х9.5х15 пак със същите джанти. И само да питам колко широки джанти да гледам за тези гуми, 7инча стигат ли или по-скоро 8? Ще ми се да са по-леки и от тзи гледна точка предпочитам 7J.
                          Явор
                          yavor.nikolov@gmail.com

Коментар

Ицо е колегата New hope от Хасково.
                            Знам, че може да изработи най-правилното окачване за Самурай, според мен.
                            В другата ти тема ти бях препоръчал да изчетеш за Самурая на Трол.
                            Не знам как стои въпроса с опиранетъо и орязването при различните офсети джанти.
                            235/75/15 ги дават да се монтират на 6,5J. Но могат и на 6 и на 7J.
                            Аз съм карал, дори на оригиналните на Ферозата, които са 5,5J. В момента ги карам на 7J.
                            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Продължавам да проучвам варианти, някой има ли мнение за кита за повдигане на Calmini, ресори + амортисьори + някои допълнителни елементи за около 600 долара, изглежда изгоден като цена, но как е като краен резултат, ако някой го е поръчвал.
                              Хасково ми е трудно логистично от София...
                              Явор
                              yavor.nikolov@gmail.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X