Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за проблем с преден диф Гранд Витара 2.5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за проблем с преден диф Гранд Витара 2.5

Започна ловния сезон и лекия офроуд свързан с него. И хоп - установих (по неприятния начин - когато вече бях в калата), че нямам 4х4. Първо мислех, че е раздатка, но след по-обстоен оглед с повдигане на двете предни колела, се оказа, че проблемът е в диференциала. Като въртя кардана, само едната - късата полуоска "иска да се завърти" като помръдва 2-3мм. Съответно при завъртане на едната гума другата си стои като паметник. Няма ръчни хъбове.
    Та молбата ми е, ако някой има представа какъв може да е проблема, да даде идеи. Целта е да съм готов с елементи за подмяна като запоне ремонта, за да не стоя на канала повече от ден два. Ясно ми е че "трябва да се разглоби" за да се види проблема, но все пак да има някаква подготовка
    Предварително благодаря!

От: Помощ за проблем с преден диф Гранд Витара 2.5

Има едно маркуче от долната страна на дифа. Провери дали компресора ,разположен зад бронята, създава налягане там ,като включиш предното. Че има случаи на не работещ компресор ,спукана мембрана вътре ,не работещ датчик на раздатката...Трябва да се "отсее" проблема.
    Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

А свети ли ти индикацията за 4х4
      Ако някой действително е тъп, това няма как да му бъде обяснено
      Grand Vitara 2.5 V6/24 , 1999 automatic

Коментар

Това забравих да кажа. Не, не свети. Още преди зимата ту светеше ту не... Ама аз реших че е от лампичката. Щото двойното сякаш работеше, понеже се измъквах от баирчета с мокра трева няколко пъти.

Коментар

Значи както казва Калин09 , или е компресор, или е мембрана. По-лесно се проверява мембраната, в предния диф влиза гумено маркучле, вадиш го и слагаш друго /може да е що-годе чисто/ , трябва да уплътнява добре. Засмукваш и запушваш с език, ако задържа вакуум - търсиш компресорче, а ако не задържа - или сменяш мембрана или заваряш дифа и слагаш хъбове. В общи линии това е звучи по-страшно отколкото е

Коментар

Благодаря, ще пробвам и докладвам за резултата.

Коментар

Така! влизам пак в канала, тоя път с асистент. Дава контакт, включва двойното и нещо започва да бръмчи под бронята. От там по тръбичката по тръбичката и .... след края на тръбичката няма нищо ... запушвам дупката - смуче, а синковеца от горе вика - тате светна лампата. Отрязах 10см маркуч от тръбата до изхода на дифа и всичко проработи.
              Още веднъж, благодаря за помощта, спестихте ми големи главоболия!

Коментар

Супер, бравос. От това което споделяш, обаче, че е липсвала тръбичката, не е никак лошо да пуснеш маслото на предния диф, не е кой-знае колко 1L защото има голяма вероятност да се е нагърмял с вода.
                Успех

Коментар

Ок. Някакви препоръки за маслото?

Коментар

Павел знае някои неща за маслата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X