Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за Предно каре на кардан

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за Предно каре на кардан

Здравейте, нов съм във форума и се нуждая от Вашата помощ.
    Карам едно SUZUKI XL 7 2007г. , което си е за Американския пазар и няма нищо общо със Сузуки, а двигателя 3,6литра, както и повечето части са си на Шевролет. Налага ми се да сменя предното каре на кардана /влиза в раздатката/, тъй като при скорост над 90км/ч. започва здраво да тресе. Проблемът е с липсата на частта и затова имам питане, ако някой има идея къде може да се поръча по размер, рециклира или нещо, което да ми е от полза, ще съм благодарен.
    Само, че не успявам да кача снимки

От: Помощ за Предно каре на кардан

Пробва ли да го свалиш и с него в магазина? Не мое да няма нещо което да ползва същото каре, едва ли баш за това сузуки са почнали да ги произвеждат като размер.

Коментар

Първоначално публикуван от vencibull Преглед на мнение
      Пробва ли да го свалиш и с него в магазина? Не мое да няма нещо което да ползва същото каре, едва ли баш за това сузуки са почнали да ги произвеждат като размер.
      Умен съвет , само му подскажи в кой магазин.
      Свалянето е лесно , като сваляне на слип!!( Демек да го извадиш голем...гъза , бе!).Смешко!
      Ти предлагаш ли му оборотна кола?
      "Вади тази полуоска , изтрепи карето и оди си дири като по къра"!Бах ти и техническият съвет , ми щото "не може да нема".
      Извинявай , ма много ме досмешА!
      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
        Свалянето е лесно , като сваляне на слип!!( Демек да го извадиш голем...гъза , бе!).Смешко!
        "Вади тази полуоска , изтрепи карето и оди си дири като по къра"!Бах ти и техническият съвет , ми щото "не може да нема".
        Колега точно така става сваляне и каре по размер ама ти май не си виждал каре

Коментар

Колегата ако е от София има доста магазини

Коментар

Първоначално публикуван от iacata Преглед на мнение
            Колега точно така става сваляне и каре по размер ама ти май не си виждал каре
            ...ако карето е обикновена кръстачка. Ако не е, може да се наложи да поръчва от майната си.

Ако това е кардана, предното каре не е кръстачка:
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:72839.jpg
Прегледи:1
Размер:42.0 КБ
ID:5796038

На всичкото отгоре кардана се продава само в комплект и струва "приятната" цена от 750 долара в Дубай, без доставката (очаквай към 240 поне допълнително за доставка) + мито и ДДС.

ПП: Сигурен ли си че "карето" наистина влиза в раздатката, или е с болтове като на картинката? Защото ако влиза на шлици в раздатката колата ти не е 2007-ма и там предното каре е кръстачка. Ако е след 2007 е като това на снимката.

Ето го на преди 2007-а:

Име:66295.jpg
Размер:54.9 КБ
ID:5796039

Та, кажи какъв точно е кардана. От съществено значение за джоба ти е.
            Последно редактирано от sparkybg; 09-08-18, 14:29.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
              Ми аз така бих направил. С писане у форумите не става. Смешко на някой друг може да викаш. Ако не е технически грамотен да свали каре - има си сервизи, представителства и вносители, ама там цената ще е друга. Аз говоря от опит защото моя кош не е много често срещан по тия ширини и части за модела почти няма, ама като ида в магазина и покажа какво ми трябва - заместители от други марки бол. Та варанти много, ама пак -само с писане у форумите не става.
              Последно редактирано от vencibull; 11-08-18, 22:11.

Коментар

Свалях го карето и обикалях по магазините, ама там даже го нямат , като отделен артикул ( по схемите им излиза, че е неразглобяемо �� и ме питат как съм го свалил��) на тях им излиза, че се продава целия карден, на цената на една средна за страната ГОДИШНА заплата. Карето не е обикновенно кръстато, а е със сачми. За момента е почистено, смазано и спря да тресе, но не зная до кога.

Коментар

Не търсиме ли такива карета?? Пише че са за сузуки хл7?

Име:Screenshot_2018-08-21-06-44-47.jpg
Размер:38.0 КБ
ID:5796865

Коментар

Това е задното на кардана.

Коментар

Първоначално публикуван от горан81 Преглед на мнение
                      Свалях го карето и обикалях по магазините, ама там даже го нямат , като отделен артикул ( по схемите им излиза, че е неразглобяемо �� и ме питат как съм го свалил��) на тях им излиза, че се продава целия карден, на цената на една средна за страната ГОДИШНА заплата. Карето не е обикновенно кръстато, а е със сачми. За момента е почистено, смазано и спря да тресе, но не зная до кога.
                      Предното явно не е каре в точния смисъл, а тъй наречения ШРУС - шарнир с равни ъглови скорости. На теория е вечен след периодично смазване - стига да не го е изяла корозията.

Карай и не му мисли много, за сега.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X