Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Suzuki Grand Vitara 2.5 V6 2000г Автоматик - смяна ангренажна верига във Варна

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Suzuki Grand Vitara 2.5 V6 2000г Автоматик - смяна ангренажна верига във Варна

Привет на всички,

на скоро си закупих въпросната госпожа Suzuki Grand Vitara 2.5 v6 144 к.с. 2000г. автоматик и като цяло съм доста доволен, без грам ръжда, добра ходова част, мотор и взех я на добра цена имайки предвид че ходих да я гледам с механик като единствения минус беше че ангренажната верига се чуваше как пристъргва леко. Въпреки че колата изглеждаше добре обслужвана, сменихме всички масла - двигател, скоростна кутия, диференциали, раздатка. Шума от анг. верига значително намаля, но все пак държа да я сменя за да не прави бели.

Някой правил ли е такава смяна на верига? Ако може някой да ме ориентира горедолу от към цена и сервиз във Варна. Гледам онлайн има цели китове за ремонта като цените варират от 400лв до 900лв. Най-евтиния вариант който открих беше на FAI с 2 години гаранция. Тези FAI и ASHIKA не знам дали стават, но предполагам че има и значение дали всичко се сменя правилно. Не съм ходил още по сервизите, но исках да се подготвя и ако някой има каквито и да било препоръки специално за веригата ще се радвам да споделите.

Поздрави

От: Suzuki Grand Vitara 2.5 V6 2000г Автоматик - смяна ангренажна верига във Варна

Моите ги поръчах от Ибей за 180 паунда, не знам каква марка са, мисля някакви тайвански. 20000 км. по-късно всичко е ОК, няма шумове или тракане.
    Ремонта трудоемък, разглобява се всичко, на мен ми взеха 350 лв. за труд. Търси целия кит с всичките части,не само веригите!
    В БГ ми предложиха комплекта на BG Automotive на цена от 550лв.
    Приготви си едни 1000лв. и действай
    SUZUKI SX4 S-CROSS 1.4 Boosterjet

Коментар

От: Suzuki Grand Vitara 2.5 V6 2000г Автоматик - смяна ангренажна верига във Варна

Здрасти. Не взимай Китайски, Тайвански и т.н. боклуци!
      Аз съм с FAI. И не са от най-евтините. Произведени са в UK. Плюс, че са комплект и със зъбните колела и всичко останало.
      Веригите са четири на брой. Бях с Китайски и издържаха около 56 000к. И кита не беше пълен.
      Сложи качествен кит, да ти е мирна главата. Успех.

Коментар

FAI не са ли опаковчик, в смисъл не произвеждат нищо освен кутията, в която само те знаят какво са сложили?
        По-спомен и техния комплект беше нещо от сорта на 200 паунда.
        SUZUKI SX4 S-CROSS 1.4 Boosterjet

Коментар

За Кита и аз съм съгласен...по-добре качествен. Може би ще пробвам с този FAI. Притеснява ме повече сервиза в който ще се сменя...защото все пак се разколачва цялата предница. Има много места където може да се допусне грешка и ако е някой който се учи на колата...всички знаем какво може да стане. Някой ако е правил такава смяна във Варна, може ли да препоръча сервиз? В suzuki ако отида предполагам там цената ще е х2...

Коментар

Първоначално публикуван от forski Преглед на мнение
            FAI не са ли опаковчик, в смисъл не произвеждат нищо освен кутията, в която само те знаят какво са сложили?
            По-спомен и техния комплект беше нещо от сорта на 200 паунда.
            Не знам дали те са производителя. Аз се съгласих на този кит първо, защото е пълен и второ, купен от сигурен доставчик(приятел).
            Цената беше 740лв с отстъпка 15%. За сравнение, Китайския струваше 450лв без отстъпка.
            Сега, не правя реклама и не знам колко ще изкара... Просто споделям мъки.

Коментар

А сервиз във Варна да знаете за тази смяна? Бая работа ще е като гледам всичко се сваля и ако е някой който се учи тепърва на моята кола, не мисля че ще е добър резултата, пък ако ще и най-скъпия кит да купя...

Коментар

Относно Ashika, слагал съм някои неща от въпросната марка, засега служат вярно, вече 50 хил. км.

Нищо не съм ползвал от тях, но явно те си определят кое и как да се произведе, или по-скоро кое и как да го купят, все едно сам да си сглобиш компютърна конфигурация и да я продадеш с твоето име.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                X