Здравейте колеги, прецакаха ми се дюзите на Витарата, но това е по-малкият проблем. От една седмица се опитвам да ги извадя и досега излезе само първата. Опитах всичко, което ми казаха разни майстори и приятели - без ефект. Спрей, киселина, ръждопреобразовател, кола, блъскане с обратен чук, напъване с кози крак и нищо. Майсторите вдигнаха ръце
. Ако някой може да помогне със сервиз в Пловдив или съвет, ще съм много благодарен. 0895 49 69 66 Владо.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с дюзи Гранд Витара 2,0HDI.
Свий
X
-
От: Проблем с дюзи Гранд Витара 2,0HDI.
Обратен чук, тежащ мин. 20 кг. С две дръжки за двама човека и още 4 почиваща смяна метчици бургии в несвяст,малко нерви и си готов. Ние 4 дюзи 8 човека и два дена.
Пп преди това изкупихме всички джаджи за вадене на дюзиТеч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!
Коментар
-
На HDI ги държат едни скобички отстрани.Първоначално публикуван от ivokbg Преглед на мнениеНе съм голям спец, ама дюзите не са ли на резба?
Защо тогава сте ги били с обратен чук, напъвали сте ги с кози крак....а преобразувателя за ръжда даже не ми го побира акъла какво е можел да помогне?
Един съвет кой съм срещал е да пробваш няколко часа и дори дни по няколко часа двигателя да работи с разхлабени държачи на дюзите които искаш да изкараш и след като загрее хубаво го почваш с обратния чук.What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.
Коментар
-
Тия обратни чукове вършат работа ако не е спекла зверски дюзата.На едно ГЧ 2.7 CRD как ли не я мъчих и не,дадоха ми телефон на един младеж дето с това си вади хляба. Дойде с една интересна хидравлична скоба и за 5 мин. я измъкна.Та има си уреди за тая работа ама струват едни пари .
Коментар
-
Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнениеТия обратни чукове вършат работа ако не е спекла зверски дюзата.На едно ГЧ 2.7 CRD как ли не я мъчих и не,дадоха ми телефон на един младеж дето с това си вади хляба. Дойде с една интересна хидравлична скоба и за 5 мин. я измъкна.Та има си уреди за тая работа ама струват едни пари .
Прочети по нагоре , ВСИЧКИ ДЖАДЖИ ! Не стана с хидравличната , само обратен чук . Запекла ли е здраво нищо не помага ,на едно виваро сантиметър по сантиметър сме ги вадели ,къса сант от дюзата резба и отново и отново . Ако са леко запекли и с винтовата и с хидравличната ще ги извади. На моменти си мислих , че ще изтръгнем двигателя . Чука представлява все едно универсал на струг с дръжки , да не си представяте нещо детско . Ако искаш дай тела и на колегата да опита първо с хидравличната , ако не може тя почва секса.Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!
Коментар
-
Тази седмица не ми остана време да я помъча, от утре започвам пак. Развих шапките на дюзите, направих дорник 27мм. при един стругар и си направих обратен чук около два килограма, явно това ми е грашката. Ще помисля за нещо по-тежко. Дюзите са адски запекли, имат и много ръжда, затова въпросът ми беше за нещо, което може да разяде ръждата и да ги извадя по-лесно.
Коментар
-
Дюзите вече са поомачкани и няма как да стартирам мотора, но в началото и това пробвах за около половин час.Първоначално публикуван от swartalf Преглед на мнениеНа HDI ги държат едни скобички отстрани.
Един съвет кой съм срещал е да пробваш няколко часа и дори дни по няколко часа двигателя да работи с разхлабени държачи на дюзите които искаш да изкараш и след като загрее хубаво го почваш с обратния чук.
Коментар
-
Първоначално публикуван от владо ямахата Преглед на мнениеТази седмица не ми остана време да я помъча, от утре започвам пак. Развих шапките на дюзите, направих дорник 27мм. при един стругар и си направих обратен чук около два килограма, явно това ми е грашката. Ще помисля за нещо по-тежко. Дюзите са адски запекли, имат и много ръжда, затова въпросът ми беше за нещо, което може да разяде ръждата и да ги извадя по-лесно.
20 КИЛОГРАМА , не 2 , ти ще я чешеш или ще я вадиш?Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!
Коментар
-
тоше ,много 20 кг май . то със 7-8 се скапваш. кой ще го дърпа чука? или като се съберете юнаци , че и моабет после става. е те това най хубавото.
слушай колегите може и греене(ама умната), после течен азот става . обратен чук (хидравлична скоба)899180483
Коментар
-
Никво греене, махате капака да ви е удобно, поне
и яко млатене.Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение20 КИЛОГРАМА ..
До сега по друг начин не съм видял да се извади яко спекла дюза.ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
-
те дюзите са отписани . защо да не ги грее и охлажда . за да не излизат причината е скапани медни подложки и страхотен нагар между отвора на главата и дюзата . като се отвори хлабина от температурните аномалии , малко (малко ли?) WD . и после както каза джими899180483
Коментар
-
Васе , по горе съм писал 8 човека ,по двама на чука с две дръжки от двете страни , по едно време бяхме по 4 човека на чука ......Първоначално публикуван от aroren Преглед на мнениетоше ,много 20 кг май . то със 7-8 се скапваш. кой ще го дърпа чука? или като се съберете юнаци , че и моабет после става. е те това най хубавото.
слушай колегите може и греене(ама умната), после течен азот става . обратен чук (хидравлична скоба)Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар