Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов собственик на гранд витара 2.0 бензин -изненада от разхода

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нов собственик на гранд витара 2.0 бензин -изненада от разхода

От скоро се сдобих с гранд витара- имах къса база 1.6 моно но купето сдаде багажа и поднових колата. Гранда имаше поставено обикновена газ но електрическа със стъпково моторче. Разхода ме изненада- 15 извънградсо с 90км и 18 в града. Гърмежите не бяха рядкос, смених свещи но не приключиха. Реших и сложих инжекцион при Наско до военна болница Варна. Разхода си остана същия. Моля за мнения на употребяващи 2.0 128 коня нормално ли е извън града с 80-90 разхода да е 15 газ. От 5 различни газостанции е приблизително един и същ

От: Нов собственик на гранд витара 2.0 бензин -изненада от разхода

При мен лятото ми даде разход извънградско около 13/100 но при скорост около100-120 плюс магистрала, минаване на балкана, климатик и т.н.
    засичано два пъти, веднъж до Бургас и веднъж до Резово.
    Според мен разхода ти извън градско при тази скорост е малко висок.
    SUZUKI SX4 S-CROSS 1.4 Boosterjet

Коментар

Първоначално публикуван от forski Преглед на мнение
      ..............
      Според мен разхода ти извън градско при тази скорост е малко висок.
      Принципно е така, но имам приятел с ГВ с точно този мотор и той също ми говори приблизително за същия разход, моята я имам от 7 мес. и направих доста експерименти и се оказа, че разхода на тез колици се влияе, макар и в малки граници, от много неща, динамика на каране, скорост, с какви гуми си , колко са напомпени, с хъбове ли си или с капачки, също ми се е случвало при едни и същи условия от две различни газстанции да даде разлика 1,5/100. Ако събереш всички компоненти, тук 0,500, там 0,300... току-виж при кола, която си е абсолютно наред - получаваш голям разход.
      Ако някой действително е тъп, това няма как да му бъде обяснено
      Grand Vitara 2.5 V6/24 , 1999 automatic

Коментар

За съжаление при мен го даде на АМ Хемус Варна Шумен без юркане, без клима, при 90 км в час. Виждам че твоята витара е 2.5 и разхода би трябвало да е по-голям. Ще се ходи на елкон май,да видим какво ще излезе там.

Коментар

Изглежда ГВ харчат газчицата повечко.На старата витарка извънградско с 4 човека и багаж около 11л. ми харчеше.Сега ГВ гони 15 л.Верно,че е автоматик ,голям двигател и купе,но газаджията ми каза,че на подобна като моята разхода бил 12-13л.Трябва да се отчетат действително минатите километри,иначе сметката се бърка.Затова сега ще засичам километрите и с ГПС,и едва тогава ще правя сметки.
          Нека силата да бъде с нас!
          Suzuki Grand Vitara
          +34 642 91 4154

Коментар

Толкова 12-13 при скорост до 100 . От там нагоре по 1л. на всеки 10 км. Пробвано вече 5 години с гуми за кал. Според мен отиди при газаджия който да ти регулира газовото .

Коментар

Първоначално публикуван от pavka777 Преглед на мнение
              От скоро се сдобих с гранд витара- имах къса база 1.6 моно но купето сдаде багажа и поднових колата. Гранда имаше поставено обикновена газ но електрическа със стъпково моторче. Разхода ме изненада- 15 извънградсо с 90км и 18 в града. Гърмежите не бяха рядкос, смених свещи но не приключиха. Реших и сложих инжекцион при Наско до военна болница Варна. Разхода си остана същия. Моля за мнения на употребяващи 2.0 128 коня нормално ли е извън града с 80-90 разхода да е 15 газ. От 5 различни газостанции е приблизително един и същ
              Вярно е че никога несъм карал на газ моята GV(12 НО когато я взех с стандартните гуми до Зверино и обратно даде разход 8.8-9.0 карах по една платформа и 3000 оборота не съм минавал тоест 80-90.Сега е с 215/85/16 шарка като алтерен с тези гуми я засичах преди седмица качи малко над 11 но и два трипъти минава и над 100 км/ч

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X