Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Гранд Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Гранд Витара

Здравейте, нов съм във форума, но Витара карам от 3 години. Преди седмица купих Витара 2000-на година и имам проблем с включването на предния мост. При включване лампата мига на често около 10 секунди и после изгасва. Вчера сменихме въздушната помпа, но положението е същото. Иначе при запушване на изхода на помпата лампата започва да свети постоянно, т.е. работи.

Sent from my PSP5508DUO using Tapatalk

От: Проблем с Гранд Витара

Първоначално публикуван от chakarof Преглед на мнение
    Здравейте, нов съм във форума, но Витара карам от 3 години. Преди седмица купих Витара 2000-на година и имам проблем с включването на предния мост. При включване лампата мига на често около 10 секунди и после изгасва. Вчера сменихме въздушната помпа, но положението е същото. Иначе при запушване на изхода на помпата лампата започва да свети постоянно, т.е. работи.

Sent from my PSP5508DUO using Tapatalk
    Мембрана на включвателя
    Ако някой действително е тъп, това няма как да му бъде обяснено
    Grand Vitara 2.5 V6/24 , 1999 automatic

Коментар

Благодаря за бързата реакция. А тази мембрана в предния диф ли се намира и имате ли представа какво би струвало да се смени?

Коментар

Първоначално публикуван от chakarof Преглед на мнение
        Благодаря за бързата реакция. А тази мембрана в предния диф ли се намира и имате ли представа какво би струвало да се смени?
        Смяната, според майстора и региона от който си. Трябва да се свали предния мост, да се извади дифа, да се разглоби касетата, да се смени мембраната и после по обратния ред + реглаж на дифа от кадърен майстор. Имам мембрана втора употреба, здрава на 50 лв. В съседната тема писах и как ги отстранявам и правя без мембрана и компресор - въпрос на избор. Имам и майстор, който да ти я смени и регулира, при свален диф пак за 50 пари.
        0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Аз на твое място бих свалил дифа, и веднага го пращам на ИВАН ПОПОВ да го ремонтира. Щото майстори много а резултати, понякога плачевни.
          СУЗУКИ ГРАНД ВИТАРА 2.0 TD 2000
          ТОЙОТА 4РЪНАР 3.0 ТD 96

Коментар

Бах мама му,и аз май имам същия проблем.Онзи ден като реших да разкърша ХЛ-а не можах да го мръдна от мястото му.Снега го затрупал отвсякъде.Ръчкам на 4Н зелената лампичка на таблото не свети,ама викам си нещо токовете може да не са наред.Давам газ ама си стоя на място.Комшиите се смеят.По едно време лампата взе да премигва.Свети-не свети и продължавам да стоя на място.Сега разбирам,че имало разлика спрямо предишната Витарка.Вероятна в това компресорче и мембрани може да е бил проблема.Поздрави до срещата в Стара Загора!
            Последно редактирано от Радо 57; 22-01-17, 20:09.
            Нека силата да бъде с нас!
            Suzuki Grand Vitara
            +34 642 91 4154

Коментар

Вкарах я тази сутрин в сервиз във Варна. Обадиха се и казаха, че е от мембраната и тя трябва да бъде сменена. Но ще обмислим и вариант да се сложат ръчни хъбове и да не се занимавам повече с мембрани и малки компресорчета.

Коментар

И като сложиш ръчни хъбове, кое ще накара тази мембрана без външна намеса да е постоянно зацепила каквото зацепва там за да имаш двойно при заключени хъбове. Сигурно силата на Метусиал хилядолетния?

Коментар

Проблем с Гранд Витара

от aroren
                  , Днес в 14:30

Мнение на chakarof
                  Вкарах я тази сутрин в сервиз във Варна. Обадиха се и казаха, че е от мембраната и тя трябва да бъде сменена. Но ще обмислим и вариант да се сложат ръчни хъбове и да не се занимавам повече с мембрани и малки компресорчета.

я иди и на прави малко снимки на разглобения преден диф . особено на лявата касета . Иван Попов ни каза двата варианта за елиминиране на тази мембрана
                  899180483

Коментар

Колегата Иван Попов е описал 2 начина за избягване на използването на тази мембрана.

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
                      Смяната, според майстора и региона от който си. Трябва да се свали предния мост, да се извади дифа, да се разглоби касетата, да се смени мембраната и после по обратния ред + реглаж на дифа от кадърен майстор. Имам мембрана втора употреба, здрава на 50 лв. В съседната тема писах и как ги отстранявам и правя без мембрана и компресор - въпрос на избор. Имам и майстор, който да ти я смени и регулира, при свален диф пак за 50 пари.
                      Иване, още веднъж благодаря. Тази сутрин мембраната пристигна и утре ще вкарам джипа в сервиза за ремонт.

Коментар

в шумен ли ще ти я правят. в кой сервиз . можеш да ми звъннеш на посочения телефон 0899180483 . ако не поне снимки
                        Последно редактирано от aroren; 24-01-17, 11:56.
                        899180483

Коментар

В момента я правят. Сервизър е във Варна - "Юни ауто" до Метро. Отдавна ползвам услугите на този сервиз и досега никога не са ме разочаровали. Снимки от ремонта не мога да дам, тъй като не участвам в самия ремонт.

Коментар

Така. Джипът е ремонтиран и върви, като малка фадромка.
                            Сервиз "Юни Ауто" отново доказаха, че са един сериозен сервиз. Цената:
                            1. Въздушна помпа - 58лв. с доставката от Мегапартс.
                            2. Мембрана за предния диф - 58лв. с доставката.
                            3. Ремонт със смяна на семеринга и зареждане на дифа с ново масло - 201лв. В тази сума влиза и обиране на луфта на предните лагери на главините.
                            Сега вече мога да кажа, че имам джипка!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X