Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вентилатор на парно (Самурай)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вентилатор на парно (Самурай)

Спря да работи вентилатора на парното. Самия мотор работи, проблема е или в ключа или в накакъв реостат. Моля, ако някой знае къде е тоя реостат да ми каже. Благодаря, че иначе ще откривам топлата вода, а е зима, ей!
    По-добре късно, отколкото по-късно.

До: Вентилатор на парно (Самурай)

Имаше скоро подобна тема за моторчето на фероза и там колегите я бяха разнищили сериозно та я погледни мисля че и при самурай няма да е кой знае колко различно
    Николай Папазов

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Преглед на мнение
      Спря да работи вентилатора на парното. Самия мотор работи, проблема е или в ключа или в накакъв реостат. Моля, ако някой знае къде е тоя реостат да ми каже. Благодаря, че иначе ще откривам топлата вода, а е зима, ей!
      Управлението на моторчето на парното на Самурая или Витарата е само от ключа на таблото.При многогодишна работа нагаря долната част на ключа която е текстолитова а на нея са контактите на самия ключ.Може да се ремонтира ама по добре си потърси друг или го смени с двупозиционен от тея дето ги монтират в газовите уредби.Няма реостат в ключа а скоростите са в самия ел.мотор.Ако ти е повреден електромотора мога да ти помогна ,намира ми се един но за ключ обаче немога да ти помогна.
      Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
      Дий Снайдер

Коментар

До: Banjo

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
        Управлението на моторчето на парното на Самурая или Витарата е само от ключа на таблото.При многогодишна работа нагаря долната част на ключа която е текстолитова а на нея са контактите на самия ключ.Може да се ремонтира ама по добре си потърси друг или го смени с двупозиционен от тея дето ги монтират в газовите уредби.Няма реостат в ключа а скоростите са в самия ел.мотор.Ако ти е повреден електромотора мога да ти помогна ,намира ми се един но за ключ обаче немога да ти помогна.
        Благодаря за мнението и съвета!
        Моторчето работи, проверих, като му подадох напрежение направо на куплунга, който е долу на самото моторче. Но оборотите бяха най -високите! Т.е. ако сменя ключа с двупозиционен ще имам само едни обороти, но все е нещо.
        А можеш ли да ми кажеш как се вади (демонтира) ключа? Радиото съм махнал, развил съм два винта от долу, които държат централния панел (лъскава пластмаса) към таблото и два горе (под едни тапички). Но не се маха това чудо.

Коментар

Благодаря за мнението и съвета!
          Моторчето работи, проверих, като му подадох напрежение направо на куплунга, който е долу на самото моторче. Но оборотите бяха най -високите! Т.е. ако сменя ключа с двупозиционен ще имам само едни обороти, но все е нещо.
          А можеш ли да ми кажеш как се вади (демонтира) ключа? Радиото съм махнал, развил съм два винта от долу, които държат централния панел (лъскава пластмаса) към таблото и два горе (под едни тапички). Но не се маха това чудо.
          Лесно се сваля копчето,на панела за парното се сваля блендата но първо издърпваш пласмасите на лостовете и копчето.С отверка подемаш пласмасовата блендаи тя излиза лесно ,под нея се намират двете болчета на ключа.Като развиеш болтовете другото е много лесно.
          Успех с начинанието ,знам че лесно ще се справиш.
          Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
          Дий Снайдер

Коментар

Няма реостат в ключа а скоростите са в самия ел.мотор.
            Извинявам се с подвеждането ел.мотора няма скорости.
            Дий Снайдер

Коментар

Сигурно има две. Бавната се урежда като се превключва през един реотан, обикновенно вътре в печката. Допълнителен последователен резистор.

Коментар

Прав си Стефане има допълнителен товар който се монтира в корпуса на парното за да се охлажда
                Дий Снайдер

Коментар

Лесно се сваля копчето,на панела за парното се сваля блендата но първо издърпваш пласмасите на лостовете и копчето.С отверка подемаш пласмасовата блендаи тя излиза лесно ,под нея се намират двете болчета на ключа.Като развиеш болтовете другото е много лесно.
                  Успех с начинанието ,знам че лесно ще се справиш.
                  Успях да сваля ключа наистина лесно. Но не там е проблема. Продължавам да търся резистора. Ако се налага сваляне на ел.мотора - нямам много идеи. Дори при свалено табло, има една тръба по ширината на купето, която май трябва да се маха, а на нея е хванат и кормилния вал... Въобще ще бъде приключение.

Коментар

Успях да сваля ключа наистина лесно. Но не там е проблема. Продължавам да търся резистора. Ако се налага сваляне на ел.мотора - нямам много идеи. Дори при свалено табло, има една тръба по ширината на купето, която май трябва да се маха, а на нея е хванат и кормилния вал... Въобще ще бъде приключение.
                    На кое положение не иска да работи електромотора и сигурен ли си че ключа е изправен? Ето и схемата на вентилатора на парното. Провери всички връзки .
                    Прикачени файлове
                    Последно редактирано от banjo; 09-12-07, 18:03.
                    Дий Снайдер

Коментар

На кое положение не иска да работи електромотора и сигурен ли си че ключа е изправен?
                      Не работи въобще. От веднъж спря и не тръгва на никое положение на ключа. Иначе има три скорости. Ключа го отворих, даже нагар нямаше, забърсах го и сглобих.

Коментар

А поне с пробна лампа провери ли дали има напрежение на ключа.По схемата която ти пратих смятям че ще се оправиш.Не е нещо сериозно но трябва да се поровиш
                        Дий Снайдер

Коментар

при мен проблема беше вьв сьпротивлението монтирано е на кожуха на вентилатора успех
                          Наско тел: 0884133260; 0898605088

Коментар

Първоначално публикуван от nasko_vitara5 Преглед на мнение
                            при мен проблема беше вьв сьпротивлението монтирано е на кожуха на вентилатора успех
                            И моя проблем е същия. Търся въпросното съпротивление.
                            http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...666#post269666

Коментар

И моя проблем е същия. Търся въпросното съпротивление.
                              http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...666#post269666
                              Имам едно избушено парно от Витара и товара би трябвало да е същия.Ако имаш някой познат във Варна го прати при мен да го вземе и да ти го прати че аз нямам никакво време да бягам по куриери.
                              Дий Снайдер

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X