Спря да работи вентилатора на парното. Самия мотор работи, проблема е или в ключа или в накакъв реостат. Моля, ако някой знае къде е тоя реостат да ми каже. Благодаря, че иначе ще откривам топлата вода, а е зима, ей!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Вентилатор на парно (Самурай)
Свий
X
-
До: Вентилатор на парно (Самурай)
Управлението на моторчето на парното на Самурая или Витарата е само от ключа на таблото.При многогодишна работа нагаря долната част на ключа която е текстолитова а на нея са контактите на самия ключ.Може да се ремонтира ама по добре си потърси друг или го смени с двупозиционен от тея дето ги монтират в газовите уредби.Няма реостат в ключа а скоростите са в самия ел.мотор.Ако ти е повреден електромотора мога да ти помогна ,намира ми се един но за ключ обаче немога да ти помогна.Първоначално публикуван от Жоро Преглед на мнениеСпря да работи вентилатора на парното. Самия мотор работи, проблема е или в ключа или в накакъв реостат. Моля, ако някой знае къде е тоя реостат да ми каже. Благодаря, че иначе ще откривам топлата вода, а е зима, ей!Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
Дий Снайдер
Коментар
-
До: Banjo
Благодаря за мнението и съвета!Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнениеУправлението на моторчето на парното на Самурая или Витарата е само от ключа на таблото.При многогодишна работа нагаря долната част на ключа която е текстолитова а на нея са контактите на самия ключ.Може да се ремонтира ама по добре си потърси друг или го смени с двупозиционен от тея дето ги монтират в газовите уредби.Няма реостат в ключа а скоростите са в самия ел.мотор.Ако ти е повреден електромотора мога да ти помогна ,намира ми се един но за ключ обаче немога да ти помогна.
Моторчето работи, проверих, като му подадох напрежение направо на куплунга, който е долу на самото моторче. Но оборотите бяха най -високите! Т.е. ако сменя ключа с двупозиционен ще имам само едни обороти, но все е нещо.
А можеш ли да ми кажеш как се вади (демонтира) ключа? Радиото съм махнал, развил съм два винта от долу, които държат централния панел (лъскава пластмаса) към таблото и два горе (под едни тапички). Но не се маха това чудо.
По-добре късно, отколкото по-късно.
Коментар
-
Лесно се сваля копчето,на панела за парното се сваля блендата но първо издърпваш пласмасите на лостовете и копчето.С отверка подемаш пласмасовата блендаи тя излиза лесно ,под нея се намират двете болчета на ключа.Като развиеш болтовете другото е много лесно.Първоначално публикуван от Жоро Преглед на мнениеБлагодаря за мнението и съвета!
Моторчето работи, проверих, като му подадох напрежение направо на куплунга, който е долу на самото моторче. Но оборотите бяха най -високите! Т.е. ако сменя ключа с двупозиционен ще имам само едни обороти, но все е нещо.
А можеш ли да ми кажеш как се вади (демонтира) ключа? Радиото съм махнал, развил съм два винта от долу, които държат централния панел (лъскава пластмаса) към таблото и два горе (под едни тапички). Но не се маха това чудо.
Успех с начинанието ,знам че лесно ще се справиш.Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
Дий Снайдер
Коментар
-
Извинявам се с подвеждането ел.мотора няма скорости.Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнениеНяма реостат в ключа а скоростите са в самия ел.мотор.Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
Дий Снайдер
Коментар
-
Успях да сваля ключа наистина лесно. Но не там е проблема. Продължавам да търся резистора. Ако се налага сваляне на ел.мотора - нямам много идеи. Дори при свалено табло, има една тръба по ширината на купето, която май трябва да се маха, а на нея е хванат и кормилния вал... Въобще ще бъде приключение.Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнениеЛесно се сваля копчето,на панела за парното се сваля блендата но първо издърпваш пласмасите на лостовете и копчето.С отверка подемаш пласмасовата блендаи тя излиза лесно ,под нея се намират двете болчета на ключа.Като развиеш болтовете другото е много лесно.
Успех с начинанието ,знам че лесно ще се справиш.По-добре късно, отколкото по-късно.
Коментар
-
На кое положение не иска да работи електромотора и сигурен ли си че ключа е изправен? Ето и схемата на вентилатора на парното. Провери всички връзки .Първоначално публикуван от Жоро Преглед на мнениеУспях да сваля ключа наистина лесно. Но не там е проблема. Продължавам да търся резистора. Ако се налага сваляне на ел.мотора - нямам много идеи. Дори при свалено табло, има една тръба по ширината на купето, която май трябва да се маха, а на нея е хванат и кормилния вал... Въобще ще бъде приключение.Последно редактирано от banjo; 09-12-07, 19:03.Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
Дий Снайдер
Коментар
-
Не работи въобще. От веднъж спря и не тръгва на никое положение на ключа. Иначе има три скорости. Ключа го отворих, даже нагар нямаше, забърсах го и сглобих.Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнениеНа кое положение не иска да работи електромотора и сигурен ли си че ключа е изправен?По-добре късно, отколкото по-късно.
Коментар
-
А поне с пробна лампа провери ли дали има напрежение на ключа.По схемата която ти пратих смятям че ще се оправиш.Не е нещо сериозно но трябва да се поровишНеможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
Дий Снайдер
Коментар
-
И моя проблем е същия. Търся въпросното съпротивление.Първоначално публикуван от nasko_vitara5 Преглед на мнениепри мен проблема беше вьв сьпротивлението монтирано е на кожуха на вентилатора успех

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...666#post269666По-добре късно, отколкото по-късно.
Коментар
-
Имам едно избушено парно от Витара и товара би трябвало да е същия.Ако имаш някой познат във Варна го прати при мен да го вземе и да ти го прати че аз нямам никакво време да бягам по куриери.Първоначално публикуван от Жоро Преглед на мнениеИ моя проблем е същия. Търся въпросното съпротивление.
http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...666#post269666Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
Дий Снайдер
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар