Спря да работи вентилатора на парното. Самия мотор работи, проблема е или в ключа или в накакъв реостат. Моля, ако някой знае къде е тоя реостат да ми каже. Благодаря, че иначе ще откривам топлата вода, а е зима, ей!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Вентилатор на парно (Самурай)
Свий
X
-
До: Вентилатор на парно (Самурай)
Първоначално публикуван от Жоро Преглед на мнениеСпря да работи вентилатора на парното. Самия мотор работи, проблема е или в ключа или в накакъв реостат. Моля, ако някой знае къде е тоя реостат да ми каже. Благодаря, че иначе ще откривам топлата вода, а е зима, ей!Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
Дий Снайдер
Коментар
-
До: Banjo
Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнениеУправлението на моторчето на парното на Самурая или Витарата е само от ключа на таблото.При многогодишна работа нагаря долната част на ключа която е текстолитова а на нея са контактите на самия ключ.Може да се ремонтира ама по добре си потърси друг или го смени с двупозиционен от тея дето ги монтират в газовите уредби.Няма реостат в ключа а скоростите са в самия ел.мотор.Ако ти е повреден електромотора мога да ти помогна ,намира ми се един но за ключ обаче немога да ти помогна.
Моторчето работи, проверих, като му подадох напрежение направо на куплунга, който е долу на самото моторче. Но оборотите бяха най -високите! Т.е. ако сменя ключа с двупозиционен ще имам само едни обороти, но все е нещо.
А можеш ли да ми кажеш как се вади (демонтира) ключа? Радиото съм махнал, развил съм два винта от долу, които държат централния панел (лъскава пластмаса) към таблото и два горе (под едни тапички). Но не се маха това чудо.По-добре късно, отколкото по-късно.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Жоро Преглед на мнениеБлагодаря за мнението и съвета!
Моторчето работи, проверих, като му подадох напрежение направо на куплунга, който е долу на самото моторче. Но оборотите бяха най -високите! Т.е. ако сменя ключа с двупозиционен ще имам само едни обороти, но все е нещо.
А можеш ли да ми кажеш как се вади (демонтира) ключа? Радиото съм махнал, развил съм два винта от долу, които държат централния панел (лъскава пластмаса) към таблото и два горе (под едни тапички). Но не се маха това чудо.
Успех с начинанието ,знам че лесно ще се справиш.Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
Дий Снайдер
Коментар
-
Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнениеНяма реостат в ключа а скоростите са в самия ел.мотор.Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
Дий Снайдер
Коментар
-
Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнениеЛесно се сваля копчето,на панела за парното се сваля блендата но първо издърпваш пласмасите на лостовете и копчето.С отверка подемаш пласмасовата блендаи тя излиза лесно ,под нея се намират двете болчета на ключа.Като развиеш болтовете другото е много лесно.
Успех с начинанието ,знам че лесно ще се справиш.По-добре късно, отколкото по-късно.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Жоро Преглед на мнениеУспях да сваля ключа наистина лесно. Но не там е проблема. Продължавам да търся резистора. Ако се налага сваляне на ел.мотора - нямам много идеи. Дори при свалено табло, има една тръба по ширината на купето, която май трябва да се маха, а на нея е хванат и кормилния вал... Въобще ще бъде приключение.Последно редактирано от banjo; 09-12-07, 18:03.Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
Дий Снайдер
Коментар
-
Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнениеНа кое положение не иска да работи електромотора и сигурен ли си че ключа е изправен?По-добре късно, отколкото по-късно.
Коментар
-
А поне с пробна лампа провери ли дали има напрежение на ключа.По схемата която ти пратих смятям че ще се оправиш.Не е нещо сериозно но трябва да се поровишНеможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
Дий Снайдер
Коментар
-
Първоначално публикуван от nasko_vitara5 Преглед на мнениепри мен проблема беше вьв сьпротивлението монтирано е на кожуха на вентилатора успех
http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...666#post269666По-добре късно, отколкото по-късно.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Жоро Преглед на мнениеИ моя проблем е същия. Търся въпросното съпротивление.
http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...666#post269666Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
Дий Снайдер
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар