Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде мога да прочета малко за Vitara 2.5 V6 и ще се радвам някой да изрази мнение.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Къде мога да прочета малко за Vitara 2.5 V6 и ще се радвам някой да изрази мнение

И аз не разбирам,нито продавам,просто питам. Изпадна ми такова масло и прочетох ,че е висок клас масло,за нови автомобили.Сега колегата ме изуми.

Коментар

От: Къде мога да прочета малко за Vitara 2.5 V6 и ще се радвам някой да изрази мнение

Нищо лично, аз се занимавам с ремонти предимно на котки, а както знаеш котките препоръчват тая тиня, а тая тиня навремето беше голяма работа заедно с ELF (между другото са една фирма ама с различни търговски имена, френски им работи) та и сега са голяма работа ама за истинския ЕС. Тук ни смятат за негри и ни плеснаха една рафинерия в Румъния дето тамошната тиня няма много общо с другата по-на-запад. Та най-общо взето първо след определен срок на ползване оставя гадости по мотора независимо дали е синтетика или полу, второ масово клиентите се оплакват, че разхода им на масло е доста голям, което никак не ме учудва. При смяна на марката разхода или изчезва напълно или намалява значително. Имах един клиент с 207 RC, това недуразумение е с един полу MINI-BMW, полу Пежо турбо бензинов мотор с директно впръскване дето от 1.6 са измъкнали близо 200 к.с. та тая кафемелачка за 1000 км литър от тинята през ауспуха, 5/30. двигателя на 60 000 км оригинални и доказани. Сменихме марката на маслото пак с 5/30 (че иначе при друг вискозитет умира ефектно) и о чудо, литър на 5000 км. Извода си го направи сам. Един от представителите на Тотал ме ухажва в продължение на година и половина да им продавам маслата, той човека си беше много печен и изключително търпелив с мен ама аз като магаре на мост не ща и това е, накрая ми стана жал за него и му казвам, давай една туба 5/40 на служебната дето е на 300 000 да сипем и по разхода на маслото ще ти кажа какво правиме, служебната 200 км на ден градско си ги прави, та няма да чакаш дълго, само да уточня колата е 405 1.8, осем клапана 100 к.с. атмосверка. За 3000 км. пръчката изсъхна, с това което работя и продавам от макс до среда 10 000 км. е как да хресвам Тотал ми кажи, че и пари да взимам за него. Та аз мои коли с това не карам, така като гледам и клиетите ми нещо почват да не го харесват. Мога още да ги кълна тия франчуля, защото не ни смятат и за хора ама това друг въпрос. Тотал само от Австрия на запад, тук не става и за промивка на мотора.
      Grand Vitara 2.5 V6 кармазъ с доста подъл теглич.

Коментар

Сега съм малко по спокоен,че варела го купувам от Англия може да не е от Румънската рафинерия. Искаш ли като ми дойде маслото да ти изпратя 4 литра безплатно да смениш на служебната да видим има ли разлика ?

Коментар

Колега ,
          Информацията ако е точна е безценна.
          Казвам го пак от страната на "ПОТРЕБИТЕЛ" .
          В момента котката е с гореописаното .
          Явно ще трябва да следя по обстойно нивото на олиото. Това конкретно за мен .Не е по темата .

И сега по нея.
          Моя преценка е , че по-стар двигател трябва да се кара с по-читаво масло .
          ЗАЩО ?
          Ами по простата причина , че новия двигател е стегнат и няма финтове и т.н. и може да понесе много преди да почне да прави проблеми .Даже и по калпаво масло.
          Е ако си го къташ правилно и той ще е на линия .
          На стар мотор хубаво масло се отразява като допълнителна коледна добавка на пенсионер - хем не му дава кой знае какво - ама му вдъхва сигурност до нова година .(финансова де)

Благодаря за разясненията .

Коментар

Първоначално публикуван от batevasko8898 Преглед на мнение
            Сега съм малко по спокоен,че варела го купувам от Англия може да не е от Румънската рафинерия. Искаш ли като ми дойде маслото да ти изпратя 4 литра безплатно да смениш на служебната да видим има ли разлика ?
            Защо не, тъкмо ще мога лично за себе си а и за всички да докажа това което виждам.

Коментар

Първоначално публикуван от alexdevil Преглед на мнение
              Нищо лично, аз се занимавам с ремонти предимно на котки, а както знаеш котките препоръчват тая тиня, а тая тиня навремето беше голяма работа заедно с ELF (между другото са една фирма ама с различни търговски имена, френски им работи) та и сега са голяма работа ама за истинския ЕС. Тук ни смятат за негри и ни плеснаха една рафинерия в Румъния дето тамошната тиня няма много общо с другата по-на-запад. Та най-общо взето първо след определен срок на ползване оставя гадости по мотора независимо дали е синтетика или полу, второ масово клиентите се оплакват, че разхода им на масло е доста голям, което никак не ме учудва. При смяна на марката разхода или изчезва напълно или намалява значително. Имах един клиент с 207 RC, това недуразумение е с един полу MINI-BMW, полу Пежо турбо бензинов мотор с директно впръскване дето от 1.6 са измъкнали близо 200 к.с. та тая кафемелачка за 1000 км литър от тинята през ауспуха, 5/30. двигателя на 60 000 км оригинални и доказани. Сменихме марката на маслото пак с 5/30 (че иначе при друг вискозитет умира ефектно) и о чудо, литър на 5000 км. Извода си го направи сам. Един от представителите на Тотал ме ухажва в продължение на година и половина да им продавам маслата, той човека си беше много печен и изключително търпелив с мен ама аз като магаре на мост не ща и това е, накрая ми стана жал за него и му казвам, давай една туба 5/40 на служебната дето е на 300 000 да сипем и по разхода на маслото ще ти кажа какво правиме, служебната 200 км на ден градско си ги прави, та няма да чакаш дълго, само да уточня колата е 405 1.8, осем клапана 100 к.с. атмосверка. За 3000 км. пръчката изсъхна, с това което работя и продавам от макс до среда 10 000 км. е как да хресвам Тотал ми кажи, че и пари да взимам за него. Та аз мои коли с това не карам, така като гледам и клиетите ми нещо почват да не го харесват. Мога още да ги кълна тия франчуля, защото не ни смятат и за хора ама това друг въпрос. Тотал само от Австрия на запад, тук не става и за промивка на мотора.
              По тая гореописана логика, значи аз на всеки стар продънен дръгел дето ми е горял масло съм слагал GM 10W40.
              GM 10W40 за 10 лева литъра е най великото масло

Хаиде позволете и ние да сме имали котка 206 1.4 хди (на 350000 реални километра и без ремонт на мотора) и с въпросния Тотал 5W30 да е мъркала и негоряла и грам масло на 10000 км.

Горенето на масло е функция на износването на мотора.

Това че с разни масла дето го позапушват гори по малко не поправя мотора
              Land Rover Discovery II, V8 4.0
              VW Golf VI variant
              Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Ще съсипем темата на човека, но това което пиша съм го изпитал на собствен гръб в продължение на 8 години поне (може и повече ) преди карах само с ЕЛФ внасяно от Франция от определена фирма в БГ, в някакъв момент докато карах Пежо 309 си налях Елф 10/40 и на третия ден клапаните ми почнаха да тропат като шевна машина изхвърлих го на момента и сипах нещо друго ..... Мобил, Кастрол нещо си. Мотора млъкна моментално, като дойде време за поредната смяна налях Тотал познай какъв беше резултата. Така се развиха нещата, че започнах да зареждам Мобил наливно произход Турция във варели. Бях супер доволен от него до момента в който Мобил решиха да се изтеглят от европейския пазар и дилъра започна да ми предлага Тотал, направих поредния опит с него и резултата не ми хареса никак и само за справка 5/40 и 5/30 се произвеждаха във Франция до определено време, сега май и те се правят при съседите имайки предвид качеството което падна рязко. И за справка турбо дизелите и дизелите обикновено не горят масло ако нямат някакъв проблем, при бензиновите мотори обаче качеството на маслото моментално си проличава поради конструкцията на сегментите .... дълга тема. Като за последно аз ползвам един и същ двигател при едно и също натоварване и гледам резултатите. Освен горенето на масло и шума на мотора също имаше разлика, това на двигател с ръчно регулируеми клапани. Аз не правя реклама на определено масло или такова което продавам, само казвам какво не ми харесва и не препоръчвам да се използва, а вие си решавате. Колегата си е купил от UK и е много вероятно да няма никакви грижи от гореописаните.

Коментар

Ще пробваме колега след 10-15 дни като ми дойде маслото,само ме притеснява,че TOTAL Quartz Ineo First 0w30 Fully Synthetic е тънко масло за по-нови коли предимно със старт стоп система и като го сложим на служебната на 300 000 хиляди дали ще е точна преценката,но ще направим опит.

Коментар

Принципно ще е тънко, но сега е зима и няма да има толкова голям проблем.

Коментар

Ok,въпроса с маслото го уточнихме.
                      Може ли някой да ми изпрати линк по тема : ДОБРИ ГУМИ ЗА КАЛ И СНЯГ имам предвид нещо истинско,да не е регенерат.

Коментар

Гумите за кал и гумите за сняг стоят на различни щандове.

Все пак с компромиси можеш да погледнеш тук и тук
                        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Извинявам се .......снега отпада, НАЙ-АГРЕСИВНАТА ГУМА ЗА КАЛ !!! Линк да чета да гледам
                          Днес ходихме на един тест......имаше 10-15 см сняг и един приятел с регенерат бутонки не катереше,а летеше.Бутони ли да слягам ???

Коментар

Първоначално публикуван от batevasko8898 Преглед на мнение
                            Извинявам се .......снега отпада, НАЙ-АГРЕСИВНАТА ГУМА ЗА КАЛ !!! Линк да чета да гледам
                            Днес ходихме на един тест......имаше 10-15 см сняг и един приятел с регенерат бутонки не катереше,а летеше.Бутони ли да слягам ???
                            Тракторки

Коментар

Е нееее говорим за гуми за джип ,не трактор.

Коментар

След малко четене най-добри отзиви прочетох за : Simex Extreme Trekker
                                Нещо по добро ?
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Simex-Extreme-Trekker.jpg
Прегледи:1
Размер:22.8 КБ
ID:5738196

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X