Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Здравейте,въпрос за ВИТАРА 2.0 тди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Здравейте,въпрос за ВИТАРА 2.0 тди

От три седмици съм собственик на витарата и я карам предимно по балкана .
    Нормално ли е като е като завивам на асфалт със включен предния мост да затяга???
    Закарах я във сервиз и там ми казаха че каретата и хъбовете са здрави и че това било нормално защото нямала среден деференциял и
    едното колело правило повече обороти от другото, а на хлъзгаво преплъзвали и не се усещало
    Благодаря ви предварително.

От: Здравейте,въпрос за ВИТАРА 2.0 тди

Това което правиш е прекия път към теми със заглавие-окотих си предния диф,счупих каре,скъсах полуоска.
    За какъв чемер ти е предно на асфалт...да ставаш културист в ръцете ли?
    Лично аз предното съм го включвал на лед/сняг,извън пътя и то при големи наклони за да не товаря задния диф-при изкачване и да ползвам двигателя като спирачка при спускане/естествено на бавни/и за по голяма стабилност на пътя.
    Впрочем ей за това Нивата е гениална и по-проходима!С правилните гуми и шофьор!
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от nikolai 74 Преглед на мнение
      ...
      Нормално ли е като е като завивам на асфалт със включен предния мост да затяга???
      Нормално е не само да затяга, ами и да счупи нещо. На асфалт не се включва предно!

Коментар

Благодаря,по принцип включвам предния мост ако се наложи но в случая бях забравил да го изключа и малко се притесних
        Все пак досега съм карал леки коли.

Коментар

Почети тук, и дълго и щастливо ще се радваш на Витарата.
          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Може да "затяга" от хидравликата. Голяма ли е разликата с изключено предно. Няма причина да го прави при зацепено предно, имате друг проблем.

Коментар

Аз не усещам никакво затягане или напрежение във волана при включен преден мост, а се зацепва и работи. Днес сутринта го включих за проба, и работи без напрежение във волана.
              SUZUKI SX4 S-CROSS 1.4 Boosterjet

Коментар

Първоначално публикуван от forski Преглед на мнение
                Аз не усещам никакво затягане или напрежение във волана при включен преден мост, а се зацепва и работи. Днес сутринта го включих за проба, и работи без напрежение във волана.
                Колегата е прав, а двамата отговорили преди мен даже не карат марката и модела, аз имам трета витара и до сега такъв проблем не съм имал. Всеки месец трябва да зацепваш хъбовете, без значение автоматични ли са или ръчни и да караш около 20 минути така, без значение на какъв терен.

Коментар

Здравей,колега би ли обяснил по-подробно това за включването на хъбовете всеки месец , че ми стана интересно?
                  А и още нещо-това за всички джипове ли се отнася или само за Vitara?

Коментар

Идеята на колегата е
                    Имаш 4Х4 .
                    Така и така си го купил да си пиеш кафето а не по предназначение .
                    АМА от време на време , профилактично му включвай ходовете да не ръждясат .
                    Това е за part time коли .
                    За раф4 и лада нива не е това .

Коментар

Описано е в едно от ръководствата за сузуки витара, не помня кое точно. Предполагам важи за всичко, което има хъбове, идеята е да се раздвижва греста вътре в хъба, за да не ръждясват компонените му. Независимо, че са с гарнитури или о-пръстени, влагата прониква. Същото важи и за автомобилните климатици, вътре има масло за компресора и о-пръстените, всеки месец по 10-15 минути, да не се чудите после къде е фреона. Успех.

Коментар

30 км. месечно поне с включен преден мост, казват от завода производител. По споменатите по-горе причини. Не съм го спазвал и 4х4 си работеше безотказно.
                        Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Бе , че ВИТАРАТА е дуракоустойчива - ТАКА Е! Проверено!
                          Ама никой не е споменавал българи.
                          Тука и релса със стоманени колела да караш - пак ще спукаш гума.
                          Нито сервиза - става .
                          Части оригинални - СМЯЯЯЯЯХ.
                          Абе който се е учил на Космич и Жиголо - няма начин да не се оправи .
                          Тел, канап и гвоздеи - има , продават се още .

Коментар

Благодаря ви .
                            Лека вечер

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X